grandpashabet giriş grandpashabet sinavmerkezi.org bahis siteleri

Kırşehir Kent Konseyi'nin Yeni Başkanı Müfit Göçen Oldu

Kırşehir Kent Konseyi'nin 2024 yılı seçimli olağan genel kurulu gerçekleştirildi. Mevcut Başkan Tahsin Üçgül'ün aday olmadığı genel kurulda tek aday olan Müfit Göçen Kent Konseyi Yeni Başkanı seçildi.

Gündem Yayın: 26 Temmuz 2024 - Cuma - Güncelleme: 26.07.2024 22:33:00
Editör -
Okuma Süresi: 6 dk.
Google News

Yönetmeliğe göre mahalli idareler seçimlerinin ardından yapılması gereken Kırşehir Kent Konseyi olağan genel kurulu seçim gündemiyle toplandı.13 yıl boyunca Kent Konseyi görevini yürüten Tahsin Üçgül, bu süre boyunca gerçekleştirilen faaliyetlerle birlikte proje aşamasında olan ve uygulamaya geçirilemeyen faaliyetlerden anlattı.Üçgül Kırşehir'in sorunlarına değinerek yapılması gerekenleri sıraladı ve genel kurulda aday olmayacağını deklare etti.

Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanı Hülya Coşkuntuna tarafından Tahsin Üçgül'e plaket takdim edildi.

Tahsin Üçgül'ün konuşmasından sonra söz alan Kırşehir Belediye Başkanı Selahattin Ekicioğlu, '' Kent Konseyi, her düşünceden insanların olduğu, kentin özellikle yönetimde söz sahibi olduğu bir kurum. Hepinizin bildiği gibi şehrimizin dört tarafı maden ocaklarıyla kuşatılmaya çalışılıyor. Gelecek kuşaklara daha sağlıklı bir kent bırakmak, bu evreni daha iyi bir düzene oturtturmak için mücadele edeceğiz. Bu dünyada herkese yetecek kadar gıda var. Bırakın insanları, sokaktaki hayvanlarda da açlığı, aynı şeyleri yaşadığını görüyoruz. Orman yangınlarıyla, doğadaki atmosferin kirlenmesiyle canlıların hepsinin yaşamının tehlike altında olduğunu görüyoruz. Kent Konseyi bunun için var. Madenleri savunmak için, gıdanın ve ekonominin ortak paylaşılmasında önemli görevler üstleniyor. Kent Konseyi’nde daha aktif bir şekilde mücadele edeceğiz. Şehrimize ve gelecek kuşaklara aktaracak bir kaynak bırakmamız gerek. Kent Konseyi’nin önemli görevlerinden biriside bu bürokrasiyle veyahut merkezi yönetimle, genel yönetimin arasında köprü kurup bağımsız, özgür ve tarafsız bir kuruluş olduğu için herkesin bu dengeleri koruması gerekir ve koruduğuna da inanıyorum.  Kent Konseyin en önemli hedefi adaletsizlikle mücadele etmek olmalı. Biz Kırşehir Belediyesi olarak Kent Konseyi’nin hep yanındayız; yalnız da bırakmayacağız. Yapılan mücadeleler ve bırakılan eserler tarihe geçer. Kent Konseyi’nin önümüzdeki süreçte en önemli çalışması Maden ocakları ile mücadele etmek olmalı" dedi.

Divan üyeliklerini ; Mehtap Karaburçak Tuzcu, Süleyman Doğan ve Solmaz İpek Koçyiğit'in yaptığı seçimli olağan genel kurulda tek adaylık dilekçesi sunan isim Müfit Göçen oldu.Ayrıca yönetimi kuruluna girmek istediklerini belirten Adalet Dağıstan ve Fulya Ardıç Ekiz de dilekçelerini divan heyetine sundular.Yapılan oylamada yönetim kurulu üyeliği talepleri kabul edildi.Başkanlık seçimi için yapılan oylamada ise Müfit Göçen Kent Konseyi'nin yeni başkanı seçildi.

Kent Konseyi'nin yeni başkanı Müfit Göçen ise Tahsin Üçgül'e hizmetlerinden ötürü teşekkür ederek tamamlanmayan projeleri tamamlamayı ve Kırşehir'e yeni değerler kazandıracaklarını dile getirdi.Göçen, kentteki gençleri ve kadınları daha aktif hale getirmek için projeler geliştireceklerini tüm paydaşlarla iş birliği içinde çalışarak, daha yaşanabilir kent olunmasına katkı sağlayacaklarını belirtti.Öncelikli konularından birisinin de Kırşehir'i tehdit eden maden sorunu olduğunu ifade eden Göçen, gençlerin ve kadınların karar alma süreçlerine daha fazla dahil edilmesi gerektiğini her kesimden fikirlere ve katkılara açık olduklarını dile getirdi.

Yapılan açık oylamanın ardından Kırşehir Kent Konseyi yönetimi aşağıdaki isimlerden oluştu:

Asil Üyeler: Selahattin Ekicioğlu, Musa Özata, Mustafa Yılmaz, Bahamettin Öztürk, Ali Atik, Nuri Araz, İsmet Kurutluoğlu, Adalet Dağıstan ve Fulya Ardıç Ekiz.

Yedek Üyeler: Mahmut Seyfeli, Süleyman Doğan, Birol Yurdugül, Hikmet Altuntaş, Cumhur Çağatay Dağıstan, Osman İlhan ve Ahmet Göçen.

 

 
#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.