grandpashabet giriş grandpashabet sinavmerkezi.org bahis siteleri

ÇİFTÇİ ÜRÜNÜ EKİYOR,BİÇİYOR.SATAMAZSA ELİNDE KALIYOR

Çiftçiler, emeğinin karşılığını alamıyor, ürününü satamıyor, tarlada kalan ürünler çöpe gidiyor. Ama Tarım Kredi Kooperatifleri ve ziraat odaları , çiftçinin gerçek sorunlarıyla ilgilenmek yerine boş işlerle uğraşıyor

Ekonomi Yayın: 01 Ekim 2024 - Salı - Güncelleme: 01.10.2024 21:58:00
Editör -
Okuma Süresi: 3 dk.
Google News


"ÇİFTÇİ ÜRÜNÜ EKİYOR,BİÇİYOR.SATAMAZSA ELİNDE KALIYOR
Kamuda tasarruf tedbirleri uygulanırken, çiftçinin zor günler geçirdiği, tarımsal üretimde büyük sıkıntılar yaşandığı bir dönemden geçildiğini hepimiz çok iyi bilmekteyiz. Çiftçinin emeğinin zai olmasını ve Faiz bataklığına da düşmesini hiç  birimiz istemeyiz. Bu yıl Kırşehir'de yaşanan kuraklık birçok çiftçinin ürün almamasına sebep olduğu gibi, aynı zamanda da ekili arazilerin sigorta kapsamındaki sonuç .çiftçinin alın terine saygısızlık olarak nitelendirildi..
Çiftçiler, emeğinin karşılığını alamıyor, ürününü satamıyor, tarlada kalan ürünler çöpe gidiyor. Ama Tarım Kredi Kooperatifleri ve ziraat odaları , çiftçinin gerçek sorunlarıyla ilgilenmek yerine boş işlerle uğraşıyor olması birçok çiftçinin köyden kente göç etmesine sebep olmaktadır.. Bu şekildeki yönetim anlayışı, ülkemize ne kazandırır, neyi getirir sorusundan ziyade, biten çiftçilerimizin son resmi olur desek mi bilemedim.
Köylerimizde ekili alanlarını sigorta yaptıran çiftçilerimizin expertiz sonucu verilen rakamlar, çiftçilerimizi şaşırtmasıyla kaldı mı hayır .Biçer girmemiş tarlalara verilen rakamlar, nasıl verildi ,neye göre değer biçildi sorularının yanıtını kim verecek,Allah bilir.
Burada Ziraat odalar başkanlığına çok iş düşmesine rağmen, bu gibi durumlara sesiz kalması ,ayrıca tartışılır desek, az bile demiş oluruz. Gerçi bu Ziraat Odası Başkanlarını seçenlerde, zarar gören çiftçilerimiz diye biliyoruz ama....Ne diyelim.
Tarım Kredi Kooperatifleri, çiftçinin kara gün dostu olması gereken bir kuruluştur. Ancak bugün görüyoruz ki bu yönetim anlayışıyla çiftçi desteklenmiyor, aksine  çiftçinin emeği heba ediliyor. Bu ülkede  çiftçiye destek olmanın yolu , çiftçinin alın terine değer vermekten geçer.

Tarım Kredi Kooperatiflerinin Ziraat Odası Başkanlarının bu sorumsuz yönetim anlayışı derhal son bulmalıdır. Çiftçinin alın teriyle dalga geçen böyle bir anlayış da kabul edilemez.”

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.