AK Parti’de son iki günde beş il başkanı görevinden istifa etti

AK Parti’de son iki günde beş il başkanı görevinden istifa etti. Parti içinde teşkilatlarda “yenilenme” süreci başlatıldığı konuşulurken, Şamil Tayyar’ın “neşter derine vurulmalı” sözleri dikkat çekti.

Siyaset Yayın: 20 Eylül 2025 - Cumartesi - Güncelleme: 20.09.2025 23:36:00
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
Google News

AK Parti’de son günlerde dikkat çeken bir istifa trafiği yaşanıyor. İlk olarak Muğla İl Başkanı Haluk Laçin ve Elazığ İl Başkanı Şerafettin Yıldırım görevlerinden ayrıldıklarını duyurdu. Bugün ise istifa kervanına üç yeni isim daha eklendi: Adıyaman İl Başkanı Faruk Bülent Kablan, Çanakkale İl Başkanı Ömer Faruk Göktürk ve Niğde İl Başkanı Mustafa Özdemir de sosyal medya hesaplarından paylaştıkları mesajlarla görevlerinden ayrıldıklarını açıkladı.

Bu gelişmelerle birlikte sadece iki gün içinde beş il başkanı istifa etmiş oldu. İstifaların gerekçelerine dair resmi bir açıklama yapılmazken, kulislerde bu sürecin partinin seçim öncesi “teşkilat yenilenmesi” kapsamında olduğu konuşuluyor.

Tayyar: “Neşter Derine Vurulmalı”

Yaşanan istifalar siyaset gündeminde geniş yankı buldu. AK Parti’nin eski milletvekillerinden Şamil Tayyar, sosyal medya hesabından yaptığı değerlendirmede istifa sayısının artabileceğini belirtti. Tayyar, şu ifadeleri kullandı:

“AK Parti’de istifa eden il başkanı sayısı 5’e yükseldi. Bu sayı daha da artacak gibi görünüyor. Teşkilat Başkanı Ahmet Büyükgümüş, seçime doğru teşkilatlara çekidüzen vermeye çalışıyor. Teşkilatlara bir neşter vurulması gerekiyordu, doğrusunu yapıyorlar. Umarım, ellerini korkak alıştırmaz, neşteri daha derine vururlar. Çünkü mevzu derin.”

Bu açıklama, parti içindeki değişim sürecinin yalnızca il başkanlarıyla sınırlı kalmayabileceği ve daha kapsamlı bir teşkilat revizyonu yapılabileceği yorumlarına yol açtı.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.