grandpashabet giriş grandpashabet sinavmerkezi.org bahis siteleri

Türk Havacılık ve Uzay Sanayi Tesisi' ne Terör Saldırısı

Türk Havacılık ve Uzay Sanayi A.Ş.'nin Ankara'da bulunan yerleşkesine bölücü terör örgütü tarafından düzenlenen saldırıda 5 kişi şehit olurken 22 kişi ise yaralandı.

Gündem Yayın: 24 Ekim 2024 - Perşembe - Güncelleme: 24.10.2024 00:44:00
Editör -
Okuma Süresi: 3 dk.
Google News

Ankara'nın Kahramankazan İlçesi'nde bulunan Türk Uçak Sanayii A.Ş'ye ait tesise terör saldırısı gerçekleştirildi.Tesisin giriş kapısında meydana gelen patlamanın ardından çatışma başladı.Görgü tanıkları, "Üç kişilik terörist grup saldırıyı gerçekleştirdiği. Kapı girişine bomba atıldı. Çatışma çıktı. Rehineler var. Arka binada sığınaktayız" ifadelerini aktardı.3 kişilik terör grubu tarafından gerçekleştirilen saldırıda 5 kişi şehit olurken 22 kişi ise yaralandı.2 teröristin ise etkisiz hale getirildiği kaydedildi. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya akşam saatlerinde yaptığı yeni açıklamada, "Maalesef şehit sayımız 5 oldu, toplam yaralı sayımız 22" ifadelerini kullandı.

SAVUNMA BAKANI: “PKK DÜZENLENDİ” AÇIKLAMASI

Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, "Bu PKK'lı şerefsizlere hak ettikleri cezayı her seferinde veriyoruz, fakat bunlar bir türlü akıllanmıyorlar. Her zaman söylediğimi tekrar ediyorum, en son terörist ortadan kaldırılıncaya kadar bunların peşini bırakmayacağız ve bu yapılanların acılarını misliyle çıkaracağız! Bunu herkes görecek hiç merak etmeyin" dedi.

TÜRKİYE'NİN HAVACILIK MERKEZİ

TUSAŞ'ta son dönemde çok sayıda helikopter, insansız hava aracı ve uçak geliştirildi. İnsansız hava araçları ANKA ve Aksungur, taarruz helikopteri Atak, genel maksat helikopteri Gökbey, Hürkuş, Hürjet ve KAAN gibi uçaklar TUSAŞ'ta hayata geçirildi.Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, "TUSAŞ yerleşkesine yönelik hain terör saldırısını lanetliyorum. Hain terör saldırısı, Türkiye'nin savunma sanayisindeki başarıları hedef almıştır" dedi. 

ADALET BAKANI: BİR BAŞSAVCIVEKİLİ, SEKİZ SAVCI GÖREVLENDİRİLDİ

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından adli soruşturmada bir başsavcıvekili ve sekiz cumhuriyet savcısının görevlendirildiğini belirtti.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.