grandpashabet giriş grandpashabet sinavmerkezi.org bahis siteleri

Kırşehir'de Küçükbaş Hayvan Zehirlenmesi

Kırşehir'de tarım ilaçlaması sonucu küçükbaş hayvanların zehirlendiği öne sürüldü.

Gündem Yayın: 23 Temmuz 2024 - Salı - Güncelleme: 23.07.2024 14:47:00
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
Google News

Kırşehir Damızlık Küçükbaş Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği Başkanı Erol Doğan tarafından yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi :

Kırşehir ili Merkez İlçesi Kortulu köyünde ikamet eden küçükbaş hayvancılık ile uğraşan üreticilerin  60 dan fazla hayvanında bölgede üretimi yapılan patates bitkisini dronla ve makine ile ilaçlaması sonucu suya karışan ilaçtan zehirlenmeler yaşanmaktadır hayvanlar telef olmaktadır konu ile ilgili İl Sağlık Müdürlüğü sulardan örnek alarak sebebinin araştırılması üreticilerimizin zararları karşılanmalıdır. konu bu kadar ciddi ise zarar gören canlı türü de giderek artacaktır tarım için faydalı böcekler, arılar, içme sularımız yer altı sularımız sulama sularımız etkilenecektir.
Buğün bir küçükbaş hayvanın üreticimize zararı 10-15bin gibi ciddi rakamlardır. konun takipçisi olacağız ve üreticilerimiz için gerekli iş ve işlemleri yapacağız.
konu ile ilgili gerekli araştırmayı konunun muhatabı bütün kurumlardan talep etmekteyiz.

#
Video
Yorumlar (1)
kartal 40 araplılı
24.07.2024 13:19
allahım o hayvanlara acı çektirenlere de sen de aynı acıyı yaşat, çok üzüldüm çok
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.