grandpashabet giriş grandpashabet sinavmerkezi.org bahis siteleri

Milyarderlerin yeni fobisi... Kıyamete hazırlanıyorlar

Milyarderlerin odağı sığınaklar... Çeşitli kıyamet günü senaryoları sık sık gündeme gelirken birbirinden ünlü isimler de hayatta kalmak için kaleler, sığınaklar inşa ediyorlar.

Bilim Yayın: 22 Ocak 2024 - Pazartesi - Güncelleme: 22.01.2024 21:36:00
Editör -
Okuma Süresi: 5 dk.
Google News

Eskiden sadece paranoyakça bir düşünce olan kıyamet, artık pek çoklarının korkulu rüyası haline geldi. Hatta Amerikalılar, Nisan 2022'den Nisan 2023'e kadar hayatta kalma eşyalarına şaşırtıcı bir şekilde 11 milyar dolar harcadı. Anketler, ABD vatandaşlarının yaklaşık üçte birinin hazırlık yaptığını itiraf ettiğini gösteriyor.

2023 Kıyamet Saati bildirisinde şu ifadelere yer verildi: "Rusya'nın Ukrayna'ya karşı savaşı, devletlerin nasıl etkileşimde bulunduğuna dair derin soruları gündeme getirerek uluslararası davranış normlarını zedeledi. Ve hepsinden kötüsü, Rusya'nın nükleer silah kullanmaya yönelik kapalı tehditleri, dünyada çatışmanın tırmanmasının korkunç bir risk olduğunu hatırlatıyor."

Ve bütün bu endişeler, İsrail'in Hamas'a yanıt olarak Gazze'ye yönelik bombalama kampanyalarının Orta Doğu'da daha geniş bir savaşı tetikleme tehdidi oluşturmasıyla daha da arttı. Ayrıca COVID-19 sonrası başka bir pandemiye dair korkular da arttı.

 

EN ÇOK Z KUŞAĞI HAZIRLANIYOR

Araştırmalara göre de bir felakete hazırlanma olasılıkları en yüksek olanlar 1997'den sonra doğan Z kuşağı yetişkinler. Finder anketine göre yüzde 40'lık bir kesim 2022'de kıyamet günü malzemelerine para harcadığını iddia etmiş.

Milyarder isimler de yer altı yerleşimleri ve özel adalar için yüz milyonlarca dolar harcıyor.

MİLYONLARCA DOLAR HARCIYORLAR

Geçtiğimiz yılın sonlarında Mark Zuckerberg'in, Hawaii adasındaki çiftliğinin altına kendi enerji ve yiyecek kaynakları olan ve patlamaya dayanıklı kapılarıyla tamamlanmış 100 milyon dolarlık gizli bir kale inşa ettiği ortaya çıktı.

Idaho'nun en zenfin insanı, milyarder sağlıklı yaşam girişimcisi Frank VanderSloot ise yakın zamanda Zuckerberg'in yerleşkesinin güneyinde 2 bin dönümlük bir çiftliği 51 milyon dolara satın aldı.

OpenAI'nin CEO'su Sam Altman da kendisi ve PayPal kurucu ortağı Peter Thiel'in dünyanın sona ermesi ihtimaline karşı bir anlaşma yaptıklarını söylemişti. Altman 2016'da Thiel'in Yeni Zelanda'daki mülklerinden birinde kalacağını söylemişti. 

Tüm bu hazırlıklar son yıllarda yaşanan felaketlerle de doruğa ulaştı. Geçtiğimiz eylül ayında New York, şimdiye kadar şehirde kaydedilen en yağışlı güne ulaşan sel felaketiyle karşı karşıya kaldı. Uçuşlar iptal edildi, metro kapatıldı ve araçlar suların altında kaldı. Geçtiğimiz ağustos ayında Hawaii'de yaşanan orman yangınları, 96 kişinin ölümü ve binlerce kişinin yerinden edilmesiyle ABD tarihindeki en ölümcül yangınlardı.

YENİ ZELANDA GÖZDELERİ...

Dünyanın en zengin insanları artan dünya felaketleri hakkında çok daha fazla veriye sahip. Hatta PayPal kurucu ortaklarından biri olan Reid Hoffman, Yeni Zelanda'nın, bir felaket durumunda saklanacak yer olduğunun sessizce anlaşıldığını söyledi.

Thiel gibi, Google'ın milyarder kurucu ortağı Larry Page de geçen yıl kendisine verilen oturma izninin ardından Yeni Zelanda'da oturma iznine sahip. Girişimci Mihai Dinulescu, 2020'de COVID-19 salgınının patlak vermesiyle eşiyle birlikte Yeni Zelanda'ya kaçtı.

Teknoloji yazarı Douglas Rushkoff kısa bir süre önce Amerika çölünün ortasında beş süper zengin insanın kıyamet sığınaklarını nasıl daha iyi hazırlayabilecekleri konusunda kendisine sorular sordukları gizli bir toplantıyı anlattı.

Yeni Zelanda'da 14 sığınak inşa ettiğini söyleyen Rising S de dahil olmak üzere, insanların kıyametten korunmak taleplerini karşılamak için bir dizi şirket ortaya çıktı. Terk edilmiş ABD füze silolarını hayatta kalma amaçlı yer altı yüksek binalarına dönüştüren Survival Condo firması ve dünyanın her yerindeki milyarderlere ultra lüks sığınaklar sunan Çek merkezli Oppidum gibi şirketler milyarderlerin kıyamet korkularını yenmek için hizmet sunuyor.

Son yıllarda giderek daha çok zengin insan adalara rağbet ediyor. Richard Branson, Johnny Depp, DuPont'lar ve Disney'ler gibi zengin isimler ada satın alan zenginlerin başında geliyor.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.