grandpashabet giriş grandpashabet sinavmerkezi.org bahis siteleri

ÖNLEM AL OBEZ OLMA!

Obezite günümüzde gelişmiş ve gelişmekte olan ülkelerin en önemli sağlık sorunları arasında yer almaktadır.

Sağlık Yayın: 06 Mart 2024 - Çarşamba - Güncelleme: 06.03.2024 21:42:00
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
Google News

ÖNLEM AL OBEZ OLMA!

 Obezite genel olarak bedenin yağ kütlesinin, yağsız kütleye oranının aşırı artması sonucu boy uzunluğuna göre vücut ağırlığının arzu edilen düzeyin üstüne çıkmasıdır.

Sağlıklı bir yaşam için beslenmeyle alınan enerjiyle harcanan enerji arasında denge kurmak gereklidir. Artan enerji alımları fazla kiloluluk veya obeziteye yol açabilir. Günümüzde yüksek kalorili hazır gıdaya ulaşımın kolaylığı, artan teknolojiyle birlikte hareketsiz yaşam toplumun obezite oranını da arttırmaktadır. Fazla kilolu veya obez olmak hipertansiyon, hiperlipidemi, kalp-damar hastalıkları, tip 2 diyabet, inme, bazı kanser türleri, kas-eklem hastalıkları, polikistikover sendromu ve solunum sistemi hastalıkları gibi pek çok hastalık için ciddi risk oluşturur.

Obeziteyle etkin mücadele için “4 Mart Dünya Obezite Günü” gibi özel günler toplumda farkındalık oluşturmak adına önemli fırsatlardır. Fazla kiloluluk ve obezite koruyucu halk sağlığı programları ile önlenebilir durumlardır. Obez bireylerde sağlıklı beslenme ve yaşam tarzı değişikliği ile tedavi mümkündür. Kırşehir İl Sağlık Müdürlüğüne bağlı olarak hizmet veren Sağlıklı Hayat Merkezi’mizde, kişiye özgü tıbbi beslenme tedavisi ve egzersiz programları ile obeziteye karşı tam mücadele edilmektedir.

Merkezimizde kişinin yaşam öyküsü, kronik rahatsızlıkları, beslenme alışkanlıkları, fiziksel aktivite durumu değerlendirildikten sonra boy-kilo ölçümleri yapılır ve kişiye en uygun diyet tedavisi planlanır. Fizyoterapist muayenesi ile kişiye uygun spor ve fiziksel aktivite belirlenir ve programa başlanır. Düzenli olarak kontrol muayeneleri yapılır.

Sağlıklı Hayat Merkezi İletişim Bilgileri: Adres: Nasuhdede Mah. 472. Sok. No:4 (Kırşehir İl Sağlık Müdürlüğü Ek Bina) Tel: 0(386) 213 35 43

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.