grandpashabet giriş grandpashabet sinavmerkezi.org bahis siteleri

Kırşehir'de Aile Diş Hekimliği Uygulaması

Aile Diş Hekimliği pilot il kapsamında Kırşehir genelinde toplam 10 diş hekimi aile diş hekimliği hizmetini veriyor.

Sağlık Yayın: 27 Şubat 2024 - Salı - Güncelleme: 27.02.2024 21:50:00
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
Google News

2022 yılında ağustos ayında Türkiye de 3 pilot ilde başlatılan Aile Diş Hekimliği uygulaması Kırşehir’de de devam ediyor.Merkezde 3 ve tüm ilçelerde birer dişhekimiolmak üzere 10 diş hekiminin görev yaptığı uygulama 2022 yılında başlamıştı.Çocuklarda diş sağlığı bilincini artırmak diş çürüklerini önlemek, erken teşhis ve tedavi imkânı sağlamak için il genelinde 2-12 yaş arasındaki 36283 çocuğun yaklaşık 4500’ü muayene edildi ve 4000 adet fırça macun dağıtımı yapıldı.

Uygulama kapsamında çocuklara flor vernik, Floor jel, fissür Örtücü uygulaması ve detertraj işlemleri yapılmaktadır. Bu işlemlerin yanı sıra çocuklara doğru diş fırçalama ve doğru beslenmeyle ilgili eğitimler verilmiş olup fırça ve diş macunu hediye olarak her hastaya verildi.

T.C. Sağlık Bakanlığı tarafından ağız ve diş sağlığı konusunda toplumun bilinçlendirilmesi ile bireylerin küçük yaşlardan itibaren ağız ve diş bakımını alışkanlık haline getirmesini sağlamak ve sağlıklı bir toplum oluşturulabilmek için başlatılan uygulama ile sağlık problemi ortaya çıkmadan diş Çürüğü ve risk faktörlerini dikkate alarak önlemek ve kontrolünü sağlamak hedefleniyor.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.