grandpashabet giriş grandpashabet sinavmerkezi.org bahis siteleri

Kırşehir'den 11 Köy Başvuruda Bulundu

Kırşehir sınırları içerisinde bulunan Hirfanlı Barajı, Konya'yı suluyor. Kırşehir'de 11 köy Hirfanlı'dan faydalanabilmek için resmi başvuruda bulundu.

Gündem Yayın: 27 Aralık 2023 - Çarşamba - Güncelleme: 27.12.2023 21:11:00
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
Google News

Son dönemde artan kuraklık ile birlikte Kırşehir'de tarım yapmak da gittikçe zorlaşıyor.Bu nedenle köylüler, tarlasını terk ederek şehirlere göç ediyor.Kırşehir'de yaşanan bu durum karşısında Hirfanlı Barajı'ndan Konyalı çiftçiler faydalanıyor.Kırşehir'deki vatandaşlar ise kendi sınırları içerisinde bulunan barajdan başka bir ilin su kullanımına tepki gösteriyor.

11 KÖY TALEP ETTİ

Kaman'a bağlı 11 köy ise Hirfanlı Barajı'ndan tarımsal amaçlı su kullanabilmek için DSİ'ye başvurdu.Başvuran köy muhtarlarından oluşan heyet ise şu şekilde ; Benzer Köyü Muhtarı Taner Şahin, Hirfanlı Köyü Muhtarı Bektaş Haykır, Yeniköy Köyü Muhtarı Tuncay Kaya, İkizler Köyü Muhtarı Ahmet Mert, Kargınyenice Köyü Muhtarı Ercan Karahan, Kargınkızıközü Köyü Muhtarı Erdal Işık, Bayramözü Köyü Muhtarı Akın Bulanık, Kargınselimağa Köyü Muhtarı Mustafa Koca, Karakaya Köyü Muhtarı Erhan Kapıcı, Kargınmeşe Köyü Muhtarı İbrahim Yıldız ve Yazıyolu Köyü Muhtarı Hüseyin Maşık.

KIRŞEHİR'İN NÜFUSU DA ARTAR

Söz konusu talebe ilişkin değerlendirmede bulunan köylüler, topraklarının oldukça verimli olduğunu ancak su olmadığı için bu toprakları değerlendiremediklerini kaydettiler.Söz konusu projenin sağlanması durumunda köylerde tersine göç yaşanacağını kaydeden köylüler, '' ok verimli arazilerimiz var. Ancak kuraklık nedeniyle tarımdan çok faydalanılamıyor ve bu durumda göçe neden oluyor. Suyumuzu akıtabilirsek tersine bir göç de başlayacaktır. Kot olarak güneşi en iyi alan bir bölge olmasının yanı sıra toprak verimliliği de fazla.Bu suyun asıl kullanım hakkı bize ait.Eğer sulama imkanı tanınmazsa bu bölgede tarım yapabilme ve tutunabilme imkanımız yok'' diye konuştular.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.