grandpashabet giriş grandpashabet sinavmerkezi.org bahis siteleri

ANAYASA YAPACAKLAR

Eski Türkiye’yi ve Anayasasını takmayan, parlamenter sistemi askıya alan adam! İcat ettiği ‘Yeni’ Türkiye için, tek adam rejimini pekiştirme amaçlı yeni Anayasa yapacak!

Gündem Yayın: 10 Ekim 2023 - Salı - Güncelleme: 10.10.2023 09:04:00
Editör -
Okuma Süresi: 11 dk.
Google News

ANAYASA YAPACAKLAR

Eski Türkiye’yi ve Anayasasını takmayan, parlamenter sistemi askıya alan adam! İcat ettiği ‘Yeni’ Türkiye için, tek adam rejimini pekiştirme amaçlı yeni Anayasa yapacak!

Demokratik ülkelerde Siyaset, toplumsal demokrasi adına yapılır.

22 yıl önce; ‘Gerekirse şu mücadeleyi verirken, eğer benim komuta merkezim bana papaz elbisesi giyeceksin diyorsa gider papaz elbisesini giyerim. Niye bizim mücadelemiz sıradan bir mücadele değil’… Erdoğan’ın komuta merkezi neresi? Kim veya kimler? Hiç düşündünüz mü? Bu kişinin düşüncesi ve direktifleri altında Anayasa hazırladılar. Şimdi kendilerine ortak arıyorlar.

‘İyi biliniz ki; Türkiye Cumhuriyeti, ulusal bir devlet olarak kurulmuştur. Devletin sahibi bir hanedan ya da belli bir zümre değil, toplumu oluşturan yurttaşların tümüdür. Yurttaşlar, kendisine Tanrı'nın yeryüzündeki gölgesi (Zıllulah=Halife) olarak bakılan bir hükümdarın kulu ve tebaası, bir dinin ya da peygamberin ümmeti, bir imamın ya da kilisenin cemaati olarak değil, kendi yazgısını kendi kararıyla belirleyen bir ulusun, aralarında ırk, renk, dil, sınıf, cinsiyet farkı gözetmeksizin eşit haklara sahip özgür bireylerdir. Egemenlik doğaüstü bir güce değil, kayıtsız şartsız ulusa aittir. Bunun içindir ki; ‘Egemenlik Kayıtsız Şartsız Milletindir’… Demiştir… Mustafa Kemal Atatürk…

… ‘Bir gece yatıp kalktık… Laiklik yok… Devlet tekbirle açılıyor…

Bir gece yatıp kalktık… Türk yok…

Bir gece yatıp kalktık… Bayrak yok…

Bir gece yatıp kalktık… Yarısı gitmiş… Türkiye’de yok…

Bir gece yatıp kalktık, marşlar yok, andımız yok, bayramlar yok…

Bir gece yatıp kalktık, bu 4+4+4’tür dediler… Çocuklar yok…

Bir gece yatıp kalktık… Cumhuriyet yok… Bekir Coşkun.

Ve bir gece yatıp kalktık ki... Biz yokuz… Yatma o zaman… Kaldır başını artık… Bir böcek gibi ezilip, bir dal gibi kırılıp, bir sürü gibi güdülüp, bir toz gibi üfürülüp, bir ot gibi sökülüp, bir kuş gibi vurulacağına… Yatma’… 03 Ocak 2015 Sözcü Bekir Coşkun.

Bu ülkenin yer tanrılarına ihtiyacı yok… Türkiye’yi Ortadoğu çöplüğüne dönüştüren, Sultanizmin dervişlerine geçit vermek, sonun başlangıcını tetiklemektir. Yalanlarla uyuşturulmuş, din soslu beyinler uyurken ülkede sessiz istila hız kesmeyecektir. Bu ülkenin ne şoven milliyetçiliğine, nede Siyasal İslam doktrinine ihtiyacı var. Bu ülkenin tek bir davası vardır. Bağımsız, devlet.   Muhasır milletler düzeyine ulaşmış özgür millet. Bu ülkenin; Akıl ve bilime ihtiyacı var. Doğma batıla, karanlık çağın din soytarılarının ürettiği akla ihtiyacı yoktur.

‘Milletin çeşitliliğini ve zenginliğini yansıtan bir anayasa hedefliyoruz’… Erdoğan.

Bu çeşitliliğe, 17 milyon mülteci, Türkiye’de 500 bin dolara vatandaşlık alan uyuşturucu baronları dâhil olabilir mi? Hangi zenginlik? Halkı yoksullaştırıp yabancılara kapıları sonuna kadar açan bunlar bu çeşitliliği hangi kimlikler üzerinden yapacaklar. Anayasada ki tanımları ne olacak?

Kanunların tek kişilik kararnamelerle yok sayıldığı bu ülkede; demokrasiyi yaşamak, daha ileri taşımak için, yeni bir anayasaya ihtiyaç yok. Mevcut anayasaya, özgürlüklere ve hukukun üstünlüğüne inanarak yorumlayacak siyasetçi, uygulayacak ve gereğini yapacak bürokrat, yargı mensuplarına ihtiyaç var.

Adım gibi biliyorum ki; bu anayasa ile Mustafa Kemal’i yasaklayacaklar. Bu anayasa ile Modern Türkiye yapılanmasını yasaklayıp, çağ artığı ideoloji, içeriği olan gericiliğin sembollerini taşıyacak?

Önce andımızı yasakladılar. Sonra istiklal marşını değiştirmek için kulp aradılar. Şimdi Nutuk yasaklansın istiyorlar.  Çünkü Nutukta Mustafa Kemal Atatürk var. Nutukta Osmanlı’nın çaresizliği var. Nutukta Arap ihaneti var. Nutukta gerçek Türk milliyetçiliği var. Nutukta sahte imamların, derviş Mehmetlerin vatan hainliği ihanetleri var. Nutukta bir milletin Atatürk etrafında birleşmesi var. Nutukta bir milletin uyanışı var… Nutukta diriliş var…

Korkuyorlar. Bunun için cehalete din safsatası ile yükleniyorlar. Korkuları ortada! Millet uyanırsa; yediklerini burunlarından fitil, fitil getireceğini de çok iyi biliyorlar. Bunun için onlar cehaletin ferasetine güvenip, cahil bir toplum yaratmanın peşindeler. Bunların elindeki tek siyasi malzeme Allah, kuran ve kadın. Geleceği şekillendirmek için en çok Milli Eğitimle, müfredatıyla oynuyorlar. Milli Eğitimi Yobaz Ağırlama merkezi haline dönüştürdüler. Ayrıştırılmış toplum yaratarak kardeş düşmanlığını körüklüyorlar. Bunun içindir ki dertleri toplum değil. Kendileri.

Mevcut anayasa tek adam rejimini engel. Partili Cumhurbaşkanı, mevcut atanmış bakanlar dâhil, iktidar siyasileri ve yargıçları Anayasayı takıyor mu? Takmıyor? Onlar takıntıları ortadan kaldıralım, istiyorlar.  Anayasanın reddettiği; Saltanatı veya sultanizm dibine kadar yaşayan Erdoğan kendisi ve için anayasa yapılsın istiyor! Sadece kendisi için mi? Özledikleri şeri düzen ve Hilafet olsun istiyorlar. Kısaca Din Soslu anayasa istiyorlar!

Laik bir toplumda hiçbir kamusal alan, “dinsel referanslarla” düzenlenemez. Eğitim, sağlık, ekonomi, güvenlik, hukuk, iç politika, dış politika gibi alanlarda hiçbir dinsel yasanın, referansın, kuralın esamisi okunmaz. Hiçbir inanç grubunun lehine ya da aleyhine bir tasarrufta bulunulamaz. 

Tarikatlar, Cemaatler, Türkiye Cumhuriyeti’ne kendi ülkesi değil de fethedilmesi gereken bir ülke gibi bakıyorlar. Bu kini, bu düşmanlığı anlayabilir misiniz?

Onların ellerini kollarını bağlayan, hatta rahatsız eden mevcut Anayasanın temel niteliklerini oluşturan, destekleyici ve bütünleyici manevi değerleri ortadan kaldırmak istiyorlar. Anayasanın ilk dört maddesinin değiştirilmesi teklif dahi edilemez cümlesi kalksın istiyorlar. İlk 4 madde ulusun yaşamsal kuramlarını belirleyen ana maddelerdir. Bunun içindir ki; Cumhuriyet fazilettir. Dolayısıyla fazilet yüksek insani değerlerin tümüne sahip olmak demektir. Türk toplumunun çağdaş ve uygar bir toplum haline getirilmesidir. Gelişmeye ve değişmeye açık olmak, Atatürk’ün 10. Yıl Nutku’nda ifade ettiği “millî kültürümüzü çağdaş uygarlık düzeyinin üstüne çıkaracağız” sözü bunu ifade etmektedir. İlmin yol göstericiliği, akılcılık; yaşamsal kuraldır. Doğmalardan uzaklaşmak esastır, Misakı Millî, tam bağımsızlık; Devlet yapısı, Bayrağı, Başkenti ve Millî Ant, her şeyden Önce millî ve bölünmez bir Türk ülkesinin sınırlarını çizmiştir.

Bunların düşüncelerini ve zihniyetlerini ortaya koyan açıklama. ‘Şimdi biz yeni bir devlet kuruyoruz. Beğenin, beğenmeyin. Bu yeni devletin yeni kurucu lideri Recep Tayyib Erdoğan’dır. Çalışmalar yeni bir silahlı kuvvetlerinin kuruluşunun inşasıdır’. AKP Milletvekili Ayhan Oğan…

Demokrasi ile geldiler. Demokrasiyi tükettiler… Birbirlerine akıl almaz hakaretler küfürler savuranlar el ele tutuşup şimdi anayasa yapıyor! İktidarın eski maliye bakanı iken. CHP saflarından tekrar siyaset kayığına binen Halk bankası dolandırıcısı ilan edilen adamda bu ksayıkta.

Bu düşünceler yeni anayasa yapacak! Kendisine yeni ortaklar arıyor. Sanırım buluyor da!

Sanırsınız filolog. Sanırsınız tarihçi. Sanırsınız sosyolog. Sanırsınız hukukçu. Sanırsınız ekonomist… Aslında kendisi hiçbir şey. Ama konuşuyor. Tam bir lafazan. Cumhuriyete, Türk diline, Atatürk’e kin besleyen, hakaret eden bu adamlar Anayasa yapıyor!

Cumhuriyetin nimetlerini sonuna kadar kullanıp, ardından Cumhuriyete küfrediyorlar. Küfredenler, Cumhuriyetin nitelik ve niceliklerini değiştirmek istiyor. Nasılsa Anayasayı takmayan, ‘Beni bağlamaz’ diyen bir adam ideolojik ve rejim değişimine rehberlik yapıyor. Kral benim. Beni kutsayın diyor. Bu çıkışıyla; kime? Hangi komuta merkezine, hangi düşünceye mesaj veriyor?

Yeni anayasada; Atatürk, halk egemenliği, laiklik, halk yönetimi ve halkçılık gibi deyimleri öncelikli olup, Cumhuriyet kavramı yerinde duracak mı? Tam bağımsızlık kavramı yabancı bir devletin koruma ve desteğini kabul ederek, bağımsızlıktan yoksun olması halimi gelecek.

Laiklik yeni anayasada olmasın diyorlar.

Lâiklik: Saltanatın, Halifeliğin kaldırılması gibi inkılâplar lâikliğe gidişi kolaylaştırmıştır. Lâikliğin en büyük aşaması ise, Türk Medeni Kanunu’nun 1926 yılında kabulüdür. Medeni Kanun, Borçlar Kanunu ile birlikte 4 Ekim 1926 tarihinde yürürlüğe girdi. Dolayısıyla cumhuriyetin kuruluşunda lâiklik önemli bir yere sahiptir. Lâiklik uzun bir gelişimin sonucunda Türk toplumunun ana belirleyici öğelerinden birisi olmuştur.

Cemaat, Tarikat ortaklığı ile kurulmuş bir koalisyon 22 yıldır Türkiye Cumhuriyeti yönetim biçimini değiştirmek için iktidarda.

100 yıllık Türkiye Cumhuriyetinde en çok yolsuzluğa bulaşmış tek iktidar. Bakanlıkları, milletvekilleri, belediyeleri, Devlet kurumları… Tüm bu rezaletleri. Ahlaksızlıkları, hayâsızlıkları görmezden gelecek; sonra halka dönüp; ‘Bunlar; çürük, bunlar sürtük’… ‘Bazı haysiyetsiz. Namussuz kişiler’... ‘Be Haddini bilmez, be ahlaksız’. ‘Adi;  sen ne geri zekâlısın’. ‘İki tane ayyaşın yaptığı yasa muteber oluyor da’… Sözleri ile sürüp giden hakaret sözler ve milletin orasına koyan saray müteahhitleri… Bu kadar mı? Elbette hayır... Muhalefeti terör üyesi olmakla suçlayan, halka, ‘Ananı da al git lan’… ‘Sürtük, Çapulcu, Zillet, Ermeni tohumu… İsrail Dölü’… Diyen, boynunda İsrail madalyası taşıyan kişiye bu halk hâlâ biat ediyorsa, iflah olmaz bir hastalığın esiri olmuş demektir...

Asıl amaçları; oluşturdukları parti devleti içinde ellerini kollarını bağlayan Anayasanın birkaç maddesi ve Cumhuriyetin temel niteliklerini destekleyici ve bütünleyici manevi değerleri ortadan kaldırmak… Türkiye Cumhuriyeti devrimleri ‘Sultanizm’ kaldırmaz. Men eder. Sıkıntı burada!

Bunun için Yeni Anayasa yapmak istiyorlar. İyi biliyorlar ki; siyasal cehalet gericiliğe açık davettir. Siyasetin cehaleti, cehaletin ise din sömürüsü üzerinden cehaletin toplumsallaştırılmasıdır. Bunun için tek kaynak icat edecekleri ‘Yeni Anayasa’ olmalı.

Cehalet toplumsallaştırıldıkça, onlar; daha kolay hükmediyorlar…

Bugün neredeyse tamamı değişmiş, adına ‘Asker Anayasası’… Denilen. Mevcut Anayasada Cumhuriyetin temel nitelikleri var… Beğenmedikleri Anayasada Türkiye Cumhuriyeti’nin temel niteliklerini destekleyici ve bütünleyici manevi terim ve değerler var.

#
Yorumlar (1)
Ahmet Serdar
11.10.2023 10:55
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.