grandpashabet giriş grandpashabet sinavmerkezi.org bahis siteleri

Kaçak Göçmenleri Sahte Belgeyle Vatandaş Yapmışlar

Milli İstihbarat Teşkilatı, Türk Vatandaşlığı satan çeteyi çökertti. Kırşehir İl Göç İdaresi personellerinin de olduğu davada Karakeçili'nin AK Parti Belediye Adayı da yargılanıyor.

Gündem Yayın: 27 Şubat 2024 - Salı - Güncelleme: 27.02.2024 23:30:00
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
Google News

Milli İstihbarat Teşkilatı, Kırşehir , İstanbul, Ankara, İzmir ve Kırıkkale Göç İdaresi Müdürlüğü personellerinin vatandaşlık işlemlerinde sahtecilik yaptığını belirledi.Aralarında Kırıkkale'nin Karakeçili Belediye Başkan Adayı AK Partili Hüseyin Özçelik'in de bulunduğu şüpheliler fiziki ve teknik takibe alındı.Yapılan incelemede ülkeye giriş yapmak isteyen yabancı uyruklu kişilere Türkiye Cumhuriyeti istisnai vatandaşlık işlemi, oturma ve çalışma izni işlemlerinin usulsüz bir şekilde yapıldığı, rüşvet ve haksız menfaat sağlandığı belirlendi. Hazırlanan iddianamede, grubun liderinin C.A. ve S.T. olduğu belirtildi.

 

 

5 YIL BELEDİYEYİ YÖNETTİ

AK Parti'nin Karakeçili Belediye Başkan adayı Hüseyin Özçelik ve 57 kişi de davanın sanıkları arasında yer aldı.  Nüfuz ticareti, suç örgütü kurma, resmi belgede sahtecilik, kamu kurumlarının araç olarak kullanılması yoluyla dolandırıcılık suçlamalarıyla yargılanan Özçelik, 4 gün gözaltında kaldıktan sonra serbest bırakıldı.Yargılama sürecinde 25 kişi tutuklandı. Özçelik’in de 4 ayrı suçtan 29 yıla kadar hapsi isteniyor. Özçelik, 2014’ten 2019’a kadar Karakeçili Belediyesi’ni yönetti. 2019’da da aday olan Özçelik seçimi Cumhur İttifakı ortağı MHP’nin adayına 19 oy farkla kaybetti. Özçelik suçlamalar hakkında “Siyasetçiyiz, vatandaş yardım istediğinde ilgili kurumları arıyoruz. Bunlar normal şeyler” dedi. 

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.