grandpashabet giriş grandpashabet sinavmerkezi.org bahis siteleri

Eğitim sistemindeki Yapılan Hatalar, Çocuklara Yansıyor. Yazık

Göreve geldi geleli adının başındaki kelimenin hakkını veremeyen Milli Eğitim müdürü bir varmış, bir yokmuş tayini çıktı, çekip gitti. Yeni atanan Milli Eğitim Müdürüne ise, bu dönemde çok ama çok iş düşüyor.

Eğitim Yayın: 31 Ağustos 2023 - Perşembe - Güncelleme: 31.08.2023 00:20:00
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
Google News

Göreve geldi geleli adının başındaki kelimenin hakkını veremeyen Milli Eğitim müdürü bir varmış, bir yokmuş tayini çıktı, çekip gitti. Yeni atanan Milli Eğitim Müdürüne ise, bu dönemde çok ama çok iş düşüyor. Öğrenci velilerinin vermiş olduğu tepkileri, sizler için kaleme aldık. Millî Eğitim Müdürlüğünün, velilerin bu sesine kulak vermesini ümit ediyoruz.

3 yıldır cumhuriyet ilkokulunda görevlendirme olarak görev yapan 3/B sınıfı öğretmeni Y. G görevlendirmesi iptal edileceği bilgisi hem velileri hem de 3 yıl boyunca ilkokul öğretmenlerine bağlanan çocukları kaygılandırıyor. Eğitim sistemindeki en büyük hatanın “kalbi kırılan çocuklar” yaratmak olduğu uzmanlar tarafından özellikle vurgulanmaktadır.

Ancak buna rağmen öğretmenlerinin görev süresinin sadece bir yıl daha uzatılamayarak ilkokul son sınıfa geçen bu çocukların öğretmen değişikliğine olan duygusal tepkilerinin göz ardı edildiği görülüyor. Çocukların hem mental hem de akademik gelişimlerinde olumsuz sonuçların doğuracağı bu durum akademik çalışmalarda da özellikle araştırılan bir konu olmaktadır.

Nitekim “Eğitimde Nitel Araştırmalar Dergisinin” 2020 yılın 4. Sayısında Yıldız Teknik Üniversitesi akademisyenleri Mustafa Erol ve Mustafa Başaran tarafından gerçekleştirilen “İlkokul Öğrencileri Sınıf Öğretmeni Değişimini Nasıl Algılıyor?” konulu araştırmanın bulguları da yukarıdaki tezi destekleyici sonuçlar içermektedir.

Araştırmanın sonuçlarına göre sınıf öğretmeni değişikliği karşısında ilkokul öğrencilerinin duygusal tepkileri daha çok üzüntü, çaresizlik, değersizlik, kaygı, cezalandırılma, kıskançlık, vb. olumsuz duygular olmaktadır. Bu tür duyguları geleceğimizin garantisi olan bu çocuklara yaşatmak bir haksızlıktır. Bu nedenle veliler ve çocuklar Milli Eğitim Müdürlüğünün bu kararını gözden geçirmesini dört gözle bekliyorlar.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.