grandpashabet giriş grandpashabet sinavmerkezi.org bahis siteleri

Kırşehir'de İhtiyaç Sahibi Vatandaşların Veresiye Borçlarını Kapattılar

Kırşehir'de kadın dayanışma grubu tarafından düzenlenen zimem geleneğinin 4.'sü gerçekleştirildi.

Gündem Yayın: 19 Nisan 2023 - Çarşamba - Güncelleme: 19.04.2023 22:57:00
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
Google News

Kırşehir'de  kadın dayanışma grubu tarafından düzenlenen zimem geleneğinin 4.'sü gerçekleştirildi.

Yaklaşık 60 kadının bir araya geldiği dayanışma grubu her yıl olduğu gibi bu yıl da kendi aralarında toparladıkları para ile ihtiyaç sahibi kimselerin bakkal veresiye defter borçlarını kapattılar.

Her Ramazan ayında, Kırşehir'deki kadınlar kendi aralarında toparladıkları parayı Taliha Sin'e teslim ediyorlar.Taliha Sin ise arkadaşı Meryem ile birlikte ihtiyaç sahibi insanların bulunduğu semtlerdeki mahalle bakkallarına giderek bu kişileri tek tek belirleyip veresiye borçlarını kapatıyorlar.

Kadın Dayanışma grubu bu yılda aralarında topladıkları para ile 4 mahalle bakkalının veresiye defterindeki ihtiyaç sahibi kimselerin borçlarını kapattılar.

Taliha Sin yaptığı açıklamada, ''Allah'a şükürler olsun damlaya damlaya göl olur projemizin dördüncüsünü de gerçekleştirdik.Depremden dolayı bu yıl para işinin biraz zor olacağını düşünüyorduk ama öyle olmadı; insanlar para ve mesaj gönderdiler ve tekrar bu işin içerisinde kendimizi bulduk.Allah'a şükürler olsun toparladık ve bakkallara verdik.Katılımda bulunan arkadaşlarımıza sonsuz teşekkürler ediyorum hayırlarını rabbim kabul etsin.Allah izin verdiği sürece zimem geleneğini yaşatmaya devam edeceğiz'' sözlerini kaydetti.

İhtiyaç sahiplerinin borçlarının silindiği iş yeri sahipleri ise bu şekilde hayırda bulunanlara teşekkür ederek borçları silinen insanların tekrar alışveriş yapabilmesinin önünün açıldığını ifade ettiler.

#
Video
https://youtu.be/d2gijeYvvgo
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.