grandpashabet giriş grandpashabet sinavmerkezi.org bahis siteleri

Kırşehir'de 2 Bin Yıllık Roma Kalesi Keşfedilmeyi Bekliyor

Tarih ve kültür şehri Kırşehir'de Özbağ'a bağlı Kızılcaköy'de bulunan Keçi Kalesi keşfedilmeyi bekliyor.

Gündem Yayın: 22 Şubat 2024 - Perşembe - Güncelleme: 22.02.2024 22:31:00
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
Google News

Özbağ'a bağlı Kızılca köy sınırları içerisinde yaklaşık 1500 metrelik sarp dağ üzerine Roma döneminde inşa edilen Keçi Kalesi, muhteşem manzarası ve mistik atmosferi ile keşfedilmeyi bekliyor. Kırşehir'de öğretmen olarak görev yapan Şenol Dönmez, 1500 rakımlı dağa tırmanarak Keçi Kalesi'ni tanıttı. Kalenin 2 bin yıl önce Roma döneminde inşa edildiğini belirten Dönmez, '' yüzlerce askerin bulunduğu kalede gözetleme ve kontrol kuleleri bulunuyordu.

Kaynaklarda kale duvarlarının 7 metre olduğu belirtiliyor. İpek Yolunu kontrol etmek için kurulan Kale, Cemele Kalesi ile karşılıklı olarak inşa edilmiş. Kalede ayrıca çok sayıda yapıda mevcut. Gidilip görülmesi, keşfedilmesi ve turizme kazandırılması gerekiyor. Yürüyüş severler için muhteşem bir güzergah. Ayrıca Kale, Kırşehir'i de gören hakim bir noktada ve harika bir manzarası var. Kırşehirlilerin pek bilmediği Keçi Kalesi'ni mutlaka görmelisiniz'' ifadelerini kullandı.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.