grandpashabet giriş grandpashabet sinavmerkezi.org bahis siteleri

İLHAN: "GÜBRE VE MAZOT FİYATLARININ YÜKSEKLİĞİ ÜRETİCİYİ ZORLAMAKTADIR."

CHP KIRŞEHİR MİLLETVEKİLİ METİN İLHAN TARIM VE HAYVANCILIKLA GEÇİMİNİ SAĞLAYAN ÇİFTÇİLERİN DESTEKLENMESİ GEREKTİĞİNİ GÜNDEME GETİRDİ

Gündem Yayın: 05 Ekim 2023 - Perşembe - Güncelleme: 05.10.2023 01:51:00
Editör -
Okuma Süresi: 3 dk.
Google News

CHP KIRŞEHİR MİLLETVEKİLİ METİN İLHAN TARIM VE HAYVANCILIKLA GEÇİMİNİ SAĞLAYAN ÇİFTÇİLERİN DESTEKLENMESİ GEREKTİĞİNİ GÜNDEME GETİRDİ

CHP Kırşehir Milletvekili Metin İLHAN, parlamentoda yeni dönemin başlamasıyla birlikte hız kesmeden halkın devam eden, çözüme ulaşması gereken sorunlarını TBMM Genel Kurulu'nda yetkililere seslenerek dile getirmeye devam ediyor. İLHAN, tarım ve hayvancılıkla geçimini sağlayan çiftçilerin üretim girdilerinde her geçen gün artış yaşanıyor olmasının yarattığı sıkıntılara değinerek konuşmasında ilk olarak şu hususlara yer verdi: "Tarımsal üretim girdilerindeki önlenemez artışlar devam etmektedir. Mazot fiyatı son bir yılda %100'ün üzerinde artış gösterdi. Bakınız, çiftçimiz bir yandan hasadını taşımada mazot kullanırken, diğer yandan da yeni ektiği ürünler için mazot tüketmekte. Mazot fiyatına bağlanan destekler de zamlar nedeniyle erimekte. Bu sebeple tarımsal üretimde kullanılan mazota, ek destek verilmesi şart oldu."
 
İLHAN: "GÜBRE FİYATLARININ YÜKSEKLİĞİ ÜRETİCİYİ ZORLAMAKTADIR."

İLHAN, gübre fiyatlarının yüksek olmasının çiftçiyi zor durumlara sürüklediğine vurgu yaptı ve konuşmasına şunları ekledi: "Diğer girdilerde de durum aynı maalesef. Çok yüksek olan gübre fiyatları üreticimizi yetersiz gübre kullanımına yöneltmektedir. Ayrıca gübrede dekar başına süregelen destek miktarının azlığı 2023 desteklerinde yine aynı sorunu ortaya çıkardı. Gübre desteklerinde artış yapılmadı, hayvancılıkta da durum aynı, üretim maliyetleri her geçen gün artmakta."
 
ÜRETİCİLERİMİZİN KANUNİ DESTEKLERİ BİLE VERİLMEMEKTEDİR.

Son olarak İLHAN, üreticilerin hem tarım hem de besicilik işlerinde verim sağlaması adına yasal haklarla desteklenmesinin son derece önemli olduğuna dikkat çekti ve şu sözlerle konuşmasını noktaladı: "Çiftçimiz tarlasını eksin, hayvanını yetiştirsin istiyorsak bir an önce başta üreticimizin kânuni hakları olan destekler olmak üzere ilave desteklerin de sağlanması Türk tarım ve hayvancılığının geleceği için büyük önem arz etmektedir."

#
Video
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.