grandpashabet giriş grandpashabet sinavmerkezi.org bahis siteleri

“TOPRAK ASLA KARŞILIKSIZ BIRAKMAZ” SLOGANIYLA YERLİ TOHUM DAĞITIMI GERÇEKLEŞTİRDİ.

Kırşehir'de 3 bin adet atalık tohum Cacabey Meydanı'nda vatandaşlara dağıtıldı. Üretim katkı sunacak yerli tohumlara ilgi yoğun oldu.

Gündem Yayın: 12 Şubat 2024 - Pazartesi - Güncelleme: 12.02.2024 21:05:00
Editör -
Okuma Süresi: 3 dk.
Google News

Kırşehir Belediyesi, ilimizdeki Organik Tarımın geliştirilmesine katkı sunmak amacıyla toplamda 3 Bin adet tohum zarfından oluşan yerli tohumları Belediye Başkanımız Selahattin Ekicioğlu milletvekilimiz Metin İlhan’ın da katılımıyla 10 Şubat 2024 Cumartesi günü Cacabey Meydanı’nda  gerçekleştirdi. 

Belediye Başkanı Selahattin Ekicioğlu  Yerli Tohum dağıtımıyla ilgili olarak yaptığı yazılı açıklamasında şunları ifade etti: 

​“ Kırşehir Belediyesi olarak “Yerli Tohumu Geçmişimizin Zenginliğidir” diyerek başlatmış olduğu “40 Köy 40 Tohum” projesi kapsamında geçtiğimiz yıllarda ücretsiz fide dağıtımı da gerçekleştirmiştik.

Kırşehir Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğümüz ilimizin iklim ve toprak koşullarına uygun olan Karışık Domates, Karışık Biber, Lif Kabak, Balkabağı, Kişniş, Renkli Mısır, Mor Topan Patlıcan, Kılbiber, Ayhan ve Yamuta Patlıcan, Pembe Oturak Çanak Domates, Karışık Patlıcan, Sarı Karpuz, Tatlı Kılbiber, Karışık Etli Kalın Tatlı Biber, Şamama Kavunu, Çanakkale Oturak Domates, Beyaz Yumurta Patlıcan, Salatalık, Karışık Çeri Domates vb. sebzelerin yerli tohumlarından Kırşehirli hemşehrilerimize dağıtımını gerçekleştirerek organik tarımın gelişimine katkı sunduk.

Biz, göreve geldiğimizden beri yerli üreticilerin desteklenmesi noktasında çeşitli projeleri hayata geçirdik ve geçirmeye de devam ediyoruz. Amacımız, üreten bir Kırşehir’i hep birlikte inşa etmek.

Sosyal ve Üreten Belediyecilik anlayışımız gereği vatandaşlarımızı yerli fidelerimiz ve tohumlarla buluşturmak istiyoruz. Tüm vatandaşlarımızı yerli tohum ve fide kullanarak tarımsal üretim yapmaya ve tarımsal üretimimizin gelişimine katkı sunmaya davet ediyorum.”

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.