grandpashabet giriş grandpashabet sinavmerkezi.org bahis siteleri

BAŞKANLIK YAPANLAR VE EN İYİSİ BENİM DİYEN YENİ ADAY ADAYLAR!

Üretmiyor, bol laf üretiyor oyalıyorsanız ve bu şehir insanı sizlerden memnun değilse, sizler çalışmıyorsunuz demektir? Bu şehrin acil eylem planı yok. Alt yapı haritası yok. Başkan diye seçtiğiniz kent önceliğinden bir haber.

Gündem Yayın: 24 Kasım 2023 - Cuma - Güncelleme: 24.11.2023 00:11:00
Editör -
Okuma Süresi: 8 dk.
Google News

BAŞKANLIK YAPANLAR VE EN İYİSİ BENİM DİYEN YENİ ADAY ADAYLAR!

Üretmiyor, bol laf üretiyor oyalıyorsanız ve bu şehir insanı sizlerden memnun değilse, sizler çalışmıyorsunuz demektir? Bu şehrin acil eylem planı yok. Alt yapı haritası yok. Başkan diye seçtiğiniz kent önceliğinden bir haber. Şehrin önceliklerini bilmeyen bir kişi ve kişiler belediye başkanlığı koltuklarını işgal ediyorlar.

Açıkça söylüyorum; bu şehre hizmet etmeyecek adamlara oy değil, kapınıza geldiğinde bir yudum su vermeyin. Liyakatsiz çıkar odaklı kimliklere şehri teslim ederseniz; kısaca çöplüğe dönüşmüş bir şehirde yaşama katlanırsınız. Oy verdiklerinize, bu şehirde nelere katlandıklarınıza bir bakın. Neler oldu. Neler oluyor. Bu şehri partizanlık kulpuyla kimseye, liyakatsiz kimliklere oyuncak ettirmek, yaşamsal döngüyü altüst etmektir.

Bu şehrin koltuğunda oturan bir belediye başkanı bu şehirde yaşayan insanların yüzde seksenini kirli yaşatıyor, üstelik doğayı katlediyorlarsa. Şehrinden haberi olmayandan ‘Belediye Başkanı’ olmaz. Sadece bakan, ancak görmeyenden; ‘Belediye başkanı’ hiç olmaz. Yalan mı? Yerel haberlerde çıkan asıl veya asılsız haberlere itibar eder. Konudan haberi olan bir başkan kurumsal koordinasyon oluşturur. Yolları seçim yatırımı için altyapı inşaatına sokup rezili rüsva alanlar yaratmaz. Kent estetiğini düzelteceğim diye daha kötü bir hale getirmez. Her yere ‘hız kesici’ yapıp 50 metre öncesine kasis uyarı levhası dikmiyorsa milli servete düşmanlık ediyordur.

Yaşanabilir şehir yaratmak, akılcı sürdürülebilir değerlerle donatılmış kirlilikten uzak, hırsızlığın, talanın, ahbap çavuş ilişkilerinin olmadığı. Eş dost kayırmacılığı ile yol almak yerine toplumsal huzurun oluşması kötü bir şey mi? Neden gereğini yapmıyor da tam aksini yapıyorlar?

Yol yapıyorum dediler, yolları kime yaptıkları meçhul oldu… Yolları ve kavşakları ucube olduğu kadar rant kokan çöp konteynırları ile daha da daralttılar. Çukur Çayır yoluna şerit çekmek yerini huyela orta refüj yaptılar. Günlerce ana yol kapalı kaldı… Tehlike işaretlerinde yatay olan sarı rengi kent içindeki yollarda kullandılar. Dronla çektikleri fotoğrafları çalışıyoruz diye basıma dağıttılar.

Kaldırımlar, park alanları dubalarla, kasalarla, sandalyelerle kapatıldı. Sanki sadece bu devlete bu derebeyleri vergi veriyor. Sıradan vatandaş hatalı park yüzünden trafik cezası ödedi. Çözüm üreteceğim diye gelenler, çözümsüzlüğün parçası oldular… Kaldırımlarda görgüsüzlük, cehalet sergilendi. Böyle olunca zannettiniz ki, trafik sıkıntısına çözüm ürettik. Hayır. Birilerinin cebine para aktardınız. Ben 52 ülke gördüm, içinde yaşadım. Lüks ve şatafatı rezaletle birleştirenleri sadece bu ülkenin şehirlerinde gördüm. Boztepe yolu üzerinde kaldırım yok. İnsanlar yollarda yürüyor. Eğer ki vizyon sahibiyseniz yol süslemekten, kaldırım söküp yenilemekten, yollara çizgiler çizmekten vazgeçip bu ana yol etrafına kaldırım yapın. Siyasi ayrımcılık belediyecilik değildir.

Kendilerine bakmıyorlar, millete ahlak dersi veriyorlar. Sanırsınız hepsi sütten çıkmış ak kaşık. Benim sözüm devletin malını talan edip millete hizmet etmeyenlere.

Bu halk; şehrin başına besiye çekilmiş, kendisine siyasi ikbal güden, yatan değil, hizmet eden adam istiyor. Onca rezaleti yıllardır yazdım. Başkaları da yazdı! Günü geldiğinde adayları da yazacağım.  Adaylara yönelik öne sürülecek ufacık şaibeyi de kaleme alacağım. Yalanla seçilip, yalanla koltuğa oturup yalanla kent yönetenlerden bıktık usandık.

Hangi rezaleti görüp, düzelttiler? Nerede taş üstüne taş koydular. Hılla gölü üzerine dubalar üzerinde yüzen özel masa sandalye koyup hem gölün doğal görüntüsünü b… ettiler. Hem de kendilerini ayrıcalıklı adam ilan ettiler.  

Ben gördüklerimi, duyduklarımı yazıyorum. Adamının kapısının önüne kadar asfalt döküp, yolu asfalt yapmadılar. Belediye çalışanlarının yaşadıkları apartmana park bahçelerden adam getirip ot temizliği, belediye araçlarıyla hizmet ürettiklerine tanıklık ettim. … Şehri b… götürüyor. Kimsenin umurunda değil. Rezillikten haberleri hem var, hem yok. Vurdumduymazlığın bu kadarına da pes… Dedirttiler. Şimdi bu kafa 2024 seçimlerine sanırım farklı bir adayla hazırlanıyorlar! Yollar asfaltlanıyor. Yollar boyanıyor.  5 yıl önce yapılmış kilit parkeler sökülüyor. İhale alan müteahhitler mutlu, efendiler seçimden umutlu! Sevsinler sizlerin politikalarını… Bu seçimle ya halkın burnu sürtülecek, ya da halk bunların burnunu sürtecek!

Bu şehir Ahlak bilimi olan Ahiliğin merkezi. Ahi Evran Veli der ki; ‘Çocuğu herkes sever, kendinden olanı bağrına basar’… Aday adaylarına bakın Allah aşkına!

Kamu görevlisi olan adaylar görevlerinden istifa ettiler. Kırşehir Belediye Başkanlığına yeniden aday olmak isteyen daha netleşmedi. 40 proje lakırdısıyla sıra aralayanlar. Öyle isimler geçiyor ki evlere şenlik. AKP eski Milletvekili Mikail Aslan, AKP İl Encümen Üyesi Şaban Çelik,diğer bir AKP İl Encümen üyesi Emre Demirci,Öğretim görevlisi Mahmut Sami Doğancı! Sanırsınız bu isimler hizmetleriyle, projeleriyle bu şehre kuş kondurdular, başkan olurlarsa kuşlara yuva yapacaklar. Bu şehre veterinerlik fakültesini kurduramayanlar, benim ellerine verdiğim projeyi hayata geçiremeyenler! Kapadokya Havaalanı yolu projesini Aksaray’a kaptıranlar. Havaalanı için ayrılmış İkiz ağıl köyü yolu üzerindeki arsayı parselleyenler, kırsalda Meraların talanına göz yumanlar, kendi partilerinden özel orman alanını yağmalayanlara ağızlarını açmayanlar, Kervansaray dağlarının, buzluk dağının talan edilmesine göz yuman, talan edilen şehri seyreden, iktidar partisi aday adayları,  şehri yönetmeye talip aday olacaklar! İnsan halkın karşısına çıkmak için biraz, biraz şey olur. Umarım aday yapılmazlar, bu çıkışlar tevatür olur. Yazık olur hem kendilerine, hem paralarına. Kaman’a çevre yolu yaptırmayı başaran, Kırşehir’ çevre yolu yaptırmaya yanaşmayan, parmağını oynatmayan, Kaman caddesinden Mustafa Kemal Atatürk’ün isminin sökülmesini seyredendenler den, bu kadim şehre başkan olmaz.

İstifa edenler. Kulvara inenler. Aday adaylıklarını açıklayanlar. Posterleriyle billboardları dolduranlar… Artık top Genel Merkezlerinde. Tüm Siyasi anlayış için bir süreç başladı. Bakalım kimi bu işe memur kılıp bizlerin, seçmesi için işaret edecekler! Göreceğiz…

Belediye seçimleri esasta kentlere hizmetin taşındığı küçük ölçekli siyaset merkezleri. Topluma hizmet eden Belediyelerin düzgün ve doğru bir anlayışla siyasetten arındırılması, partiler üstü kurumlar haline getirilmesi gereken kamusal alanlar olmalı desem kaç para eder?

Görünen dağın yakını veya uzağı olmaz. Kırşehir Hizmete açık ve aç. Yıllardır almadığı, alamadığı hizmeti istiyor. En iyi proje. Akılcı projedir. Kaynağınız olacak. Güvenceniz olacak. Halkın özlediği ve istediği olacak. Gerçekleşebilir iliği yüksek ve verimli olacak. Akıllı seçmen buna bakar.

Harmanda ne sürersek, hatılda önümüze o çıkacak.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.