grandpashabet giriş grandpashabet sinavmerkezi.org bahis siteleri

Sosyal Medyada Restoran ve Kafelere Boykot Çağrısı

Son dönemde artan maliyetleri bahane eden lokanta ve kafe sahiplerinin fahiş fiyat artışlarına gitmesi boykot çağrısını getirdi.

Ekonomi Yayın: 21 Nisan 2024 - Pazar - Güncelleme: 21.04.2024 12:56:00
Editör -
Okuma Süresi: 3 dk.
Google News

Özellikle Ramazan Bayramının ardından yemek ve içecek sektöründe yaşanan fahiş artışlar vatandaşın boykot uygulamaya gitmesine yol açtı.Sosyal medyada başlatılan boykot çağrısı çığ gibi büyümeye başladı.

Hafta sonu kafe ve restoranlar için boykot kampanyası başlatıldı. Artan fiyatlarla birlikte, ailece dışarda yemek yemenin lükse dönüşmesi kafe ve restoranlar boykot kampanyasını beraberinde getirdi.

Vatandaşın restoran ve kafelerdeki fahiş fiyat artışına karşı başlattığı boykot kampanyası çığ gibi büyüdü. Onbinlerce kişi hafta sonu geniş çaplı bir boykot hareketi için çağrı yaptı.

Birçok kullanıcı, keyfi artış yapan restoran ve lokantalara hafta sonu boykot uygulanması durumunda yola geleceklerini dile getiriyor.

Kafelerde 1 bardak kahvenin fiyatı 100 TL'ye ulaşmış durumda.Ancak bir bardak kahvenin maliyeti 10 TL'yi bile bulmuyor.

Maliyeti 5 TL'yi bulmayan 1 bardak çay 30-40 TL'den kafelerde satışa sunuluyor.

Aynı durum yemek sektöründe de geçerli.Et fiyatlarındaki artışı bahane eden restoranlar, birim maliyetlerdeki artışı 10 katı olarak fiyatlarına yansıtıyor.

500 TL olan etten yapılan dönerin 100 gramı 250-300 TL'den satılıyor.Böylece et kilogramı 250-300 TL'den vatandaşlara satılmış oluyor.

Kelle paça çorbası içmek isteyen bir vatandaş 150 TL'yi gözden çıkarmak zorunda.

Mercimek çorbası bile 70-80 TL'den satılıyor.

Vatandaşlar da haklı olarak restoran ve lokantalara yönelik boykot çağrısını giderek yaygınlaştırıyor.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.