grandpashabet giriş grandpashabet sinavmerkezi.org bahis siteleri

SUÇLU DIŞARIDA DEĞİL Kİ! KISACA; SEN, BEN, O… (2)

IBAN Yaşatır! Kimleri? Ver denildi mi verilir! Onlar o kadar arsızlar ki! Onların arsızlığını azdıran, senin akıl almaz cehaletin ve adam sendeciliğindir. yoksul milletin paralarını, milletin gözünün içine soka, soka paralarını akıl almaz biçimde dağıttı.

Gündem Yayın: 21 Kasım 2023 - Salı - Güncelleme: 21.11.2023 00:43:00
Editör -
Okuma Süresi: 6 dk.
Google News

SUÇLU DIŞARIDA DEĞİL Kİ! KISACA; SEN, BEN, O… (2)

IBAN Yaşatır! Kimleri? Ver denildi mi verilir! Onlar o kadar arsızlar ki! Onların arsızlığını azdıran, senin akıl almaz cehaletin ve adam sendeciliğindir. onlar yoksul milletin paralarını, milletin gözünün içine soka, soka paralarını akıl almaz biçimde dağıttı!

Uyuyan milletin, devleti böyle olur

Dünya’nın dört bir yanına cami yaptılar. (1 milyar 70 milyon dolar harcadılar), Tank palet Fabrikasını Katarlıya 50 milyon dolar karşılığı hediye edip, Rusya'ya kubbesini altın varaklı cami yapıp 170 milyon dolar harcadılar. Ülkeye soktukları mülteci ve irticacılar için harcanan 467 milyar dolar. ‘Batılı başka ülkeyi sömürüyor. Bizdekiler neyi somuruyor’?

Filistin’e iki buçuk milyar dolar. Sudan'a 750 milyon dolar. Somali'ye 750 milyon dolar verdiler. Filistin’e şimdi 30 milyon dolar göndermişler. Afganistan'a 650 milyon dolar. Libya'ya 500 milyon dolar. Mısır’a Müslüman kardeşlere, İhvan teşkilatına 2 milyar dolar. Arakan’a 50 milyon dolar. Yemen'e 50 milyon dolar. Lübnan'a 50 milyon dolar göndermişler. Kimin kesesinden. Barzani’ye memurlarının maaşını öde diye 2 milyar dolar. Afrika’ya 7 milyar dolar. ABD'nin Oregon eyaletinde yaşayan Kızılderililere 200 bin dolar vermişler! ‘Dağıtılan para kimin’?

Komor'a stadyum yaptılar. Tanzanya'ya Burkina Faso'ya su kuyuları açtılar. Zimbabwe'ye pazar yeri inşa edip, Gana'ya Togo'ya Uganda'ya kırtasiye malzemesi gönderdiler. Moritanya'ya ahır kurdular. Mozambik'e inek dağıttılar. Gambiya'ya dökümhane kurup,  Kongo'ya okul yaptılar.

Eritre'ye, Lesoto'ya polis ve askeri üniforma. Kamerun'a deterjan göndermişler. Cibuti'ye ambulans, Somali'ye, Mali'ye, Tunus'a, Mısır'a, çöp kamyonları hediye ettiler. Sierra Leone'ye vidanjör, Pakistan köylülerine keçi, Yemen’e un. Okyanusya ülkesi Palau'ya VIP minibüs, Karayip Denizi'ndeki Antigua'ya bilgisayar, Büyük Okyanus'ta sadece dokuz mercan adacığından oluşan ve nüfusu sadece 12 bin kişi olan Tuvalu'ya futbol topu ve pompa gönderdiler. Kenya'da Bangladeş'te, Çad'ta, Nijer'de, Somali'de, Sudan'da, Yemen'de 300 bin kişiye iftar vermişler. 98 ülkede 100 bin kişiye ramazan kolisi dağıtmışlar. Türk Hava Yolları gözleri ve gönülleri açılsın diye, Washington'dan Apaçi, Novajo, Cheyenne ve Mohikan kabilelerinden 17 şefi, İstanbul'a getirip, 10 gün yedirip içirip, gezdirdiler.

Dünya’nın dört bir yanına cami yaptılar. (170 milyon dolar harcadılar, Rusya'ya altın varaklı cami yaptılar, ABD'ye cami yaptılar.  30 milyon dolar harcadılar, İngiltere'ye, Avrupa'nın ilk çevre dostu camisini yaptılar. 35 milyon dolar harcadılar, Kırgızistan'a 50 bin metrekare, Orta Asya'nın en büyük camisini yaptılar. Karada yer kalmamış gibi, denizi doldurdular, Cibuti'ye cami yaptılar. Haiti'ye cami yaptılar. Filipinler'e cami yaptılar. Somali'ye Mali'ye cami yaptılar. Tayland'ta Etiyopya'da türbe yaptılar.) 21 milyar dolar harcadılar.  Türkiye geri kalmasın diye 100 metrede bir vcamii yapıp ne kadar dindar olduklarını ilan ettiler!

Depremzedeler çadırlarda konteynırlarda titrerken bunlar Suriye’ye 46 bin adet bahçe içinde konut, iki üniversite iki hastane, 5 adet sağlık birimi 7 adet ilk ve ortaokul yaptılar. Türkiye’de yaşayan Suriyelilere harcanan para 467 milyar Doları geçti. Şu anda Sudan'da Sevakin adasını komple inşa ediyorlar, mühendisler, mimarlar, haritacılar, şehir planlamacıları gönderdiler, bugüne kadar 100 milyon dolar harcadılar. Türkiye yoksuluna sosyal devlet kesesinden ayda sadece 250,00 liracığı uygun buldular.

Ülkede kendi yoksul aileye 1300 TL ödeyen devlet Suriyeliye fert başına 9700 TL artı 2000 TL gıda desteği veriyorsa burada ters olan bir şey var. Bana düşman olanı tepesinde taşıyan hain değilse nedir?

Yalnızca köleler efendisinin sarayı ve serveti ile gurur duyar. Beynini kullanmaktan aciz her insan zincirsiz köledir… Açlığından değirmen bekleyip Oflaz lığından hak alamayanlar mücadele edemezler! Çünkü onlar düşünmeye alıştırılmamışlardır.

Bu rant kanalının ana aktörleri ve bu aktörlerin siyasilere ve üst düzey bürokratlara balya, balya dağıttığı komisyonları alanları seyreden, kendi için değil, ‘Filistin’ için sokağa dökülen, kendi halkına saldıran halk.  Ülkeyi 17 milyon sığınmacıya, kaçak köçek hainlere ülke yapana, ülke insanının beslenme ve barınma hakkını ellerinden alana değil. Markette kasiyer gence saldıran, kiracısına saldıran ev sahibine efelenen ahlak doğdu!

Etienne de La Boetie ‘Gönüllü Kulluk’ kitabında derki; eğer iki kuşak köleleştirilirse, bundan sonra gelen kuşak özgürlüğü hiç tanımadığı, görüp bilmediği için pişmanlık duymadan hizmet eder. Ve ondan öncekilerin zorla yaptıklarını seve seve yerine getirir. Aradan 21 yıl geçti. 100 yıl öncesine tornistan eden bir millet yaratıldı...

Bu ülkede yoksulların sırtına basa, basa yüksek maaşlarla beslenenler, milletin malını yabancıya, yandaşa, döviz spekülatörlerine, pazarlayıp, komisyonlarla palazlananlar. Türkiye Cumhuriyeti yurttaş kimlik kartını üç paraya pazarlayıp yurttaş kazandım diyenler. Dünkü; Suriyeli, Afganlı misafirleriniz bugün ev sahibiniz oldu. Şaşırdınız mı?

‘Kendini tanımak insanı özgürleştirir’. Stefan Zweig

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.