grandpashabet giriş grandpashabet sinavmerkezi.org bahis siteleri

80 oy farkla biten seçimde pusulalar çöpten çıktı

Yerköy ilçesinde bir okulda dolaplar içerisinde oy zarfları ve yırtılmış oy pusulaları bulundu. AKP adayının 80 oy farkla kazandığı ilçede seçimlerin tekrarlanması için CHP, Yüksek Seçim Kurulu'na başvuruda bulundu.

Gündem Yayın: 10 Nisan 2024 - Çarşamba - Güncelleme: 10.04.2024 00:29:00
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
Google News

Yozgat'ın Yerköy ilçesinde 31 Mart seçimlerinde AKP adayı Fatih Arslan'ın 4 bin 182 oy alarak seçimi kazandığı açıklandı.

MHP adayı Oğuzhan Oğuz 4 bin 102, CHP adayı İlhan Yılmaz da 3 bin 930 oy aldı. Seçimi kazanan AKP'li Arslan mazbatasını alarak göreve başladı.

Yerköy Atatürk İlkokulu ve İmam Hatip Ortaokulunda dün akşam dolaplara gizlenmiş mühürlü zarflar ve yırtılmış oy pusulaları bulunduğu bildirilmesi üzerine savcılık harekete geçti.

Emniyet okulda arama yaparken, sandık görevlileri ve parti temsilcileri de olay mahalline çağrıldı. Zarflar ve oy pusulaları tutanak altına alınıp, adliyeye getirildi.

Olayın duyulması üzerine CHP ilçe teşkilatı üyeleri adliye önünde bir araya gelerek, CHP Kırşehir Milletvekili Metin İlhan ve CHP Yozgat İl Başkanı Abdullah Yaşar, Yerköy'e giderek savcı ile görüştü.

CHP, Yerköy Atatürk İlköğretim Okulu'nda 148 mühürlü boş zarf ve çok sayıda yırtılmış mühürlü oy pusulası bulduğunu açıkladı.

CHP Yozgat İl Başkanı Abdullah Yaşar, bu durumun seçime hile karıştığının göstergesi olduğunu ve seçim güvenliğinin sağlanamadığını savundu. Yaşar, YSK'ya olağanüstü itirazda bulunduklarını ve seçimin yenilenmesini talep ettiklerini söyledi.

CHP Yerköy Belediye Başkan adayı İlhan Yılmaz ise "Adalet neyse o olsun, seçimi bize verin demiyoruz. Ama hak eden şaibesiz bir şekilde koltuğunda rahatça otursun telaşındayız." dedi.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.