grandpashabet giriş grandpashabet sinavmerkezi.org bahis siteleri

Kırşehir'de Potansiyel Turizm Alanları Yerinde İncelendi

Vali Hüdayar Mete Buhara, Kırşehir'de potansiyel turizm alanlarını gezerek yerinde inceledi.

Yaşam Yayın: 17 Nisan 2024 - Çarşamba - Güncelleme: 17.04.2024 22:13:00
Editör -
Okuma Süresi: 3 dk.
Google News

Kırşehir'de yeni turizm rotaları oluşturmak için çalışma başlatan Kırşehir Valisi H. Mete Buhara daha önce Mucur'da bulunan Obruk Gölü ve yer altı şehrini gezerek incelemede bulunmuş ve bilgi almıştı.

 

 

Vali Buhara bu kez de Dulkadirli'de bulunan yer altı şehri, Üç Ayak Kilisesi ve Eskiyurt Göletini gezerek incelemede bulundu.Buhara'ya Vali Yardımcısı İsmail Çetinkaya, İl Özel İdare Genel Sekreteri İbrahim Avşar ve İl Kültür Müdür Yardımcısı Eyüp Temur da eşlik etti.

 

 

Döneminde korunmak, sığınmak ve ibadet etmek amacıyla yapılan Dulkadirli Yeraltı Şehrinde incelemelerde bulunarak yetkililerden bilgi alan Vali H. Mete Buhara, önemli bir ören yeri olan bu tarihi alanı turizme kazandırmak için gerekli çalışmaları yapacaklarını söyledi.

 

 

Akçakent'i ziyaretinde ilçede sürdürülen kamu hizmetleri ve çalışmalar hakkında Kaymakam M. Ali Batur'dan bilgiler alan Vali H. Mete Buhara, daha sonra Eskiyurt Göleti ve mesire alanında da incelemelerde bulundu.Vali ve beraberindeki heyet, bölgenin manevi şahsiyetlerinden Mahsenli Ali Efendi türbesini de ziyaret ederek dua etti.

 

 

Vali daha sonra Hashöyük kazı alanı ile merkez ilçesine bağlı Taburoğlu Köyü yakınlarında bulunan ve Bizans dönemi mimarisini yansıtan önemli eserlerden olan Üçayak Kilisesi'nde incelemelerde bulundu.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.