grandpashabet giriş grandpashabet sinavmerkezi.org bahis siteleri

Hüseyin Ertaş, '' Horoz Öttü Diye Güneş Doğmuyor Ama O Öyle Zannedermiş''

Neşet Ertaş'ın vefatının 11. yıldönümü münasebetiyle düzenlenen panelde konuşan oğul Hüseyin Ertaş, '' Spotify'da en çok paylaşılan sanatçı Neşet Ertaş. Ben olmasam Neşet Ertaş 5 yıl içinde unutulur lafları boştur'' dedi.

Gündem Yayın: 29 Eylül 2023 - Cuma - Güncelleme: 29.09.2023 00:03:00
Editör -
Okuma Süresi: 5 dk.
Google News

Halk ozanı Neşet Ertaş, memleketi Kırşehir’de panel ve konserlerle anıldı. Kırşehir Neşet Ertaş Kültür Sanat Merkezi'nde, moderatörlüğünü Hacı Mehmet Duranoğlu’nun yaptığı panelde konuşan Ertaş'ın yakın dostu Bayram Bilge Tokel, sosyal medyada Ertaş hakkında yazılan ve paylaşılanların büyük çoğunluğunun asılsız olduğunu söyledi.Oğul Hüseyin Ertaş ise babalarının vasiyetine sahip çıktıkları ve milyonlarına milyonlar katmak isteyenlere karşı durduklarını ifade etti.

 

SOSYAL MEDYADA NEŞET ERTAŞ İLE İLGİLİ BİRÇOK YANLIŞ BİLGİ VAR

Neşet Ertaş'ın 17-18. yüzyılda yaşamış, hayatı hakkında çok fazla bilgi bulunmayan  biri olmadığını ifade eden Tokel, '' vefatının 11. yıldönümünü anıyoruz , çocukları ve akrabaları hayatta.Buna rağmen sosyal medyada sorumsuzca şeyler yapılıyor'' dedi.Bayram Bilge Tokel, Neşet Ertaş ile ilgili yazılan bazı kitapların da yalan yanlış bilgiler ürettiğini kaydetti.Tokel, buna örnek olarak ise Neşet Ertaş'ın babası ile olan atışması ve evliliği ile ilgili bir takım söylentileri gösterdi.Sosyal medyada Ertaş ile ilgili paylaşılanların hepsine süzgeçten geçirerek bakmanın faydalı olacağını aktaran Tokel, "Bir kitapta biri hikaye anlatıyor, kendi kafasından uyduruyor. Sonra bir gazeteci köşesinde kullanıyor. Onu da bir sosyal medya fenomeni alıyor hesabında paylaşıyor. Bu yayılıyor gerçek kayboluyor, unutuluyor, asılsız şeyler ortalığı dolduruyor" ifadelerini kullandı.

 

''NEŞET ERTAŞ 5 YIL İÇİNDE UNUTULUR LAFLARI BOŞTUR''

Neşet Ertaş'ın oğlu Hüseyin Ertaş ise geçtiğimiz yıl Spotify isimli platformda en çok paylaşılan sanatçının Neşet Ertaş olduğu bilgisini vererek, '' Ben olmasam Neşet Ertaş 5 yıl içinde unutulur lafları boştur diyelim efendim.Horoz öttü diye güneş doğmuyor ama kendisi öyle zannedermiş.Babam gerçekçi insandı ve gerçeklerin anlatılmasından hoşlanırdı.Mesela; ben açık açık içki içiyorum ki benim mezarımı türbeye çevirmesinler.İçki içmek yanlış mıdır değil midir herkesin kendi bileceği iş ama kendisinin yanlış hurafelerle tanıtılmasına karşıydı.Babamızın vasiyetine sahip çıktık.Bazı milyonlarına milyonlar katmak isteyen kişilere karşı durduk.Bütün Kırşehirliler bizim ailemizdir biz öyle görüyoruz.Biz bu süreçte seviyeli bir duruş sergiledik ve memleketimizden büyük bir destek gördük.Üzerimize atılan her türlü iftiraya da cevap vermek zorunda kalmak istemiyoruz.

Paneldeki bir katılımcının Neşet Ertaş'ın hayatını anlatan sinema filmini sorması üzerine Hüseyin Ertaş şu ifadelere yer verdi: 

"Babamız ömrü boyunca böyle teklifleri kabul etmedi. Biz de onun çocukları olarak o gittikten sonra onun vasiyetini satmadık. Bize de böyle teklifler geldi ama kabul etmedik. (Belgeselde) Gerçek görüntüsü ve sesi vardı. Kendisi ve dostları anlattı. Hayali olan, yalan dolu, amacı sadece sahiplerinin cebini doldurmak olan bir yapıtın faydası olmadığını o önceden görmüştü. İnsanların cebindeki parasını almak istemeyen, 'paralı konserler vermiyorum, halka açık konserler veriyorum' diyen bir insan."

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.