grandpashabet giriş grandpashabet sinavmerkezi.org bahis siteleri

Türkiye’nin en genç illeri belli oldu!

Çok merak edilen soru: Hangi şehir kaç yaşında? Hangi ilde ne kadar genç nüfus olduğu, ülke genelindeki yaş dağılımı tek tek açıklandı.

Gündem Yayın: 18 Ocak 2024 - Perşembe - Güncelleme: 18.01.2024 23:09:00
Editör -
Okuma Süresi: 6 dk.
Google News

Araştırma, genç nüfusun en yoğun olduğu illerin Doğu Anadolu Bölgesi'nde yer aldığını ortaya koyuyor. Genç nüfus oranının en düşük olduğu iller ise Ege ve Karadeniz bölgelerinde bulunuyor. Türkiye'nin genç nüfus profili, demografik açıdan ilginç sonuçlar ortaya koyuyor ve önümüzdeki yıllarda genç nüfusun azalması bekleniyor.

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından açıklanan 2022 yılı sonu nüfus istatistiklerine göre, genç nüfus oranlarının en yüksek olduğu ve en düşük olduğu iller belirlendi. İşte detaylar:

Genç Nüfus Oranı En Yüksek Olan İller:

Yüzde 20,1 ve Üstü İller:

Yüzde 18,1 ve 20 Arası İller:

Yüzde 16,1 ve Yüzde 18 Arası İller:

 

Genç Nüfus Oranı En Düşük Olan İller:

Yüzde 14,1 ve Yüzde 16 Arası İller:

            

         .Edirne

Yüzde 14,1'den Az Olan İller:

Araştırma sonuçlarına göre, genç nüfusun daha yoğun olduğu iller Doğu Anadolu Bölgesi'nde bulunurken, genç nüfus oranının en düşük olduğu iller Ege ve Karadeniz bölgelerinde yer almaktadır. Türkiye genelinde genç nüfusun gelecek yıllarda azalması öngörülmekte, bu durum ülkenin yaşlanan bir nüfus yapısına doğru evrileceğini göstermektedir.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.