grandpashabet giriş grandpashabet sinavmerkezi.org bahis siteleri

Bakanlık kararı ile yasaklandı. Okullarda o uygulama yok.

Ülke genelinde olduğu gibi Kırşehir’de de yürürlükte olan o uygulama, Bakanlık kararı ile yasaklandı.

Eğitim Yayın: 09 Aralık 2023 - Cumartesi - Güncelleme: 09.12.2023 22:59:00
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
Google News

MEB, öğretmen ile veliler arasındaki iletişimi kurmak için gönüllü olarak görev yapan "sınıf anneliği" ile ilgili bir karar aldı. Tepki çeken uygulamanın kaldırılmasına ilişkin valiliklere uyarı yazısı gönderildi.
MEB Temel Eğitim Genel Müdürlüğünce "mevzuatta yeri olmayan uygulamalar-sınıf annesi" konusunda 81 ile yazı gönderildi.
Yazıda; "sınıf annesi" adı altında görevlendirilen velilerin, diğer velilerden aidat topladığı, ders araç-gereci temini için para talep ettiği ve zaman zaman derslere müdahil olduğu yönünde şikayetler geldiği belirtildi.
Öğretmen dışındaki kişilerin eğitim ortamlarına müdahalesinin eğitimin niteliğini bozduğu ve pedagojik ilkelere aykırı durumlar oluşturduğu kaydedildi.
Valiliklere gönderilen yazıda, sınıf annesi veya benzer adlar altında mevzuatta yer almayan uygulamalara izin verilmemesi ve okulların bu konuda uyarılması istendi.

 
#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.