grandpashabet giriş grandpashabet sinavmerkezi.org bahis siteleri

Merkez Bankasının piyasa karşısında bir GÜVEN bunalımı yaşadığını söyleyebiliriz.

Prof. Dr. Mehmet Alagöz, "Türk Milleti her sabah, her öğlen, her akşam ve her gece bir zam haberi almaya devam edecek"

Gündem Yayın: 29 Temmuz 2023 - Cumartesi - Güncelleme: 29.07.2023 15:42:00
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
Google News

Zafer Partisi Kalkınma Politikalarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Alagöz, Merkez Bankası’nın yıl sonu enflasyon beklentisine ilişkin tahminini açıklaması üzerine bir basın açıklaması yaptı:

Merkez Bankası 2023 yılı sonu enflasyon tahminini % 22,3'ten, revize ederek %58' e çıkardı.

Böylece 2023 yıl sonu tahminini %160 arttırdı. Yapılan bu revizeye rağmen yıl sonu hedefi daha büyük çıkma ihtimali hala yüksektir. Çünkü hala son iki yıldır uygulanan "faiz sebep enflasyon sonuç" bakış açısı ile politika faizini belirlemektedir.

Geldiğimiz noktada Merkez Bankasının piyasa karşısında bir GÜVEN bunalımı yaşadığını söyleyebiliriz. Bu güven bunalımı yüzünden piyasa oyuncuları geleceğe yönelik ekonomik stratejilerinde Merkez Bankası kararlarını dikkate almaktan vazgeçmiştir.

Özellikle enflasyon konusunda piyasa; ne Merkez Bankasına, ne TUİK’e nede Hükümetinin OVP’lerini görmezlikten gelmektedir. Çünkü kurumlar arasındaki uyumsuzluğu veya enflasyon tahminleri arasındaki koordinasyonsuzluğu herkes görmektedir.

2023 yılı sonunda AKP Hükümeti OVP’de enflasyon oranını %24,9 tahmin ederken, TÜİK Enflasyon Beklentisi %38,55 nihayetinde Merkez Bankasının ise %58(önceki (%22.3’tü) olarak açıklaması, varolan ekonomik kaosu açıkça ortaya koymaktadır.

AKP Hükümeti ve kurumlar arasındaki bu uyumsuzluk devam ettiği sürece Türk Milleti her sabah, her öğlen, her akşam ve her gece bir zam haberi almaya devam edecektir.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.