grandpashabet giriş grandpashabet sinavmerkezi.org bahis siteleri

59. Esnaf Bayramı ve 36. Ahilik Haftası açılışı Yapıldı

36. Ahilik Haftası Kutlamalarının Açılış programı, Ticaret Bakan Yardımcısı Mahmut Gürcan'ın katılımıyla Ahi Evran Külliyesinde gerçekleştirildi.

Gündem Yayın: 18 Eylül 2023 - Pazartesi - Güncelleme: 18.09.2023 22:50:00
Editör -
Okuma Süresi: 5 dk.
Google News

Ticaret Bakanı Yardımcısı Mahmut Gürcan, Kırşehir Milletvekilleri Necmettin Erkan ve Metin İlhan, Kırşehir Valisi H. Mete Buhara, siyasi parti temsilcileri, il protokolü ile esnaf temsilcileri, oda başkanları ve öğrencilerin katıldığı Ahilik haftası Açılış programındaki açılış konuşmasında Belediye Başkanı Selahattin Ekicioğlu, konuşmasında şunları ifade etti:

“Yüzyıllar öncesinden Anadolu’da toplumsal adalet ve toplumsal birliğin gelişmesi için mücadele veren ve hemşehrisi olmaktan onur duyduğumuz Ahi Evran-ı Veli’nin önderliğinde gelişen Ahilik Teşkilatı, başta esnaflarımız olmak üzere toplumun bütün kesimine haktan ve doğrudan yana olmayı ilke edinmiştir.

 Ahi Evran-ı Veli, toplumsal düzenin ve birliğin sağlanması için farklı bir bakış açısı geliştirmiş, kooperatifçilik gibi kurumlarla toplumsal yaşam içerisinde birlikte üretmenin, adaletli bölüşmenin ve dayanışma kültürünün gelişmesine büyük katkı sağlamıştır. 

Toplumda birlik ve dayanışma sağlayan, sosyal, ekonomik ve kültürel hayatın düzenlenmesinde rol oynayan, merkezi Kırşehir olan ve Anadolu’da yüzyıllardan beri varlığını sürdüren Ahilik anlayışını sadece belli gün ve haftalarda kutlamak yerine günümüzde de hayatın içerisinde sürdürebilirsek ticari ve toplumsal ilişkilerde yaşadığımız birçok sorunu ortadan kaldırabileceğimize inanıyorum.

Sanayide ve ticarette doğruluktan ve dürüstlükten ödün vermeden, Ahilik Teşkilatı’nın kurucusu Ahi Evran’ın öğretileri ile birbirimizle kucaklaşarak dünya milletleri ile yarışmalıyız. Ekonomimizin bel kemiği olan esnaf ve sanatkârlarımız tarihinden aldığı bu güçlü mirası koruyarak evrensel değerlerle bütünleşerek ilerleyecektir.

 

''FAHİŞ FİYAT UYGULAYANLARA CEZA KESİLİYOR''

Ticaret Bakan Yardımcısı Mahmut Gürcan, Ahilikte çalışmanın ibadet olduğunu belirttiği açıklamasında fahiş fiyat uygulayanlara da ceza kesildiğini söyledi. Gürcan'ın açıklaması ise şöyle;

"Hedef fazla üretmek değil, en kaliteli üretimi toplumun karşılayacak düzeyde yapmaktır. Ahiret ahilikte ticaret yapılırken asla aşırı kar hırsı ön plana çıkmamıştır. Aslında bugün baktığımız noktada bu aşırı kar hırsının toplumda çok ileri düzeye geldiği normal şartlarda değerinin çok üzerinde fiyatla satılan malları zaman zaman Ticaret Bakanlığı olarak takibe alıyoruz. Bunlarla alakalı da fahiş fiyattan dolayı cezalar kesiyoruz ve kesmeye de devam edeceğiz. Esnaflara finansal destek sunmaktayız. 500 bin TL'ye yatırım kredisi üst limitini ise 1,5 milyon liraya yükselttik. 0 faizli krediler arasında yer alan genç girişimci kredisi üst limitini 200 yüz bin liraya yükselttik. Yakın dönemde esnaf ve sanatkara 100 milyar liralık bir kredi paketi tahsis edilmiş. Akabinde bu kaynak 50 milyar lirayla desteklenmiştir. Bu kaynak esnaf ve sanatkarlarımızın. Kredi ve kefalet kooperatifi sayısı da bu arada 1000'i aşmıştır. 5061 sayılı cumhurbaşkanlığı kararına değişiklik yapılarak geriye dönük bir yıl içerisinde kullanabilecek kredi sayısı 2'den 3'e yükseltilmiş. Mevcut açık kredi paket kredi hesabı sayısı da 2 yerine 3 olarak belirlenmiştir. 31 Ağustos itibariyle 2023 yılı içerisinde 131 nokta 7 milyar TL tutarında kredi kullandırılmıştır."


#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.