grandpashabet giriş grandpashabet sinavmerkezi.org bahis siteleri

Nef'in Kırşehir'deki Projesinde Son Durum

İş İnsanı Erden Timur'un sahibi olduğu Nef firmasının 82. şehir mottosuyla Kırşehir'e gerçekleştireceği projenin son durumunu sizler için araştırdık.

Gündem Yayın: 20 Mart 2024 - Çarşamba - Güncelleme: 20.03.2024 23:56:00
Editör -
Okuma Süresi: 4 dk.
Google News

Türkiye'nin en önemli inşaat firmalarından olan ve başında ünlü iş insanı Erden Timur'un bulunduğu NEF, Kırşehir'de 82. şehri çağrıştıracak şekilde '' Nef City 82'' projesini duyurmuştu.Projeye göre Savcılı'da bulunan Hirfanlı Barajı kenarındaki 2,5 milyon metrekarelik alanda gerçekleştirilecek proje ile ilgili hazırlanan görselde üzerinde oteller, avm'ler, iş yerleri, iş merkezleri, konutlar, okul, camiler, sosyal alanlar ve yeşil alanlar bulunan yeni bir şehir görüntüsü vardı.Proje adeta şehir kurma oyunu olarak bilinen Sim City'nin gerçek dünyada vücut bulmuş haliydi.Firma müşterilerine alt yapısı ve parselasyonu hazır bir arsa verecek, müşteri ise aldığı arsanın niteliğine göre yatırımını gerçekleştirerek topyekün bir şehir inşa edilmiş olacaktı.Satışlar 2019 yılında başladı ve projenin büyük bölümü satıldı.Örneğin otel bulunan arsadan hisse aldığınızda diğer hissedarlarla bir araya gelerek otel inşasına başlayıp otel sahibi olabilecektiniz.Ya da 6 daireli bir apartmandan 6'da 1 hisse alarak diğer hissedarlarla birlikte yatırım gerçekleştirerek daire sahibi olabilecektiniz.Peki ama aradan geçen 5 yılda proje ile ilgili ne kaydedildi.

 

 

ÇOK PİŞMANIM

Yaptığımız araştırmaya göre arsa satmasına rağmen NEF tarafından alt yapı ile ilgili herhangi bir çalışma gerçekleştirilmedi.Proje için firma tarafından bir çivi bile çakılmadı.Mağdur olduklarını dile getiren bir vatandaş sözleşmede belirtilen tarihe rağmen projeye başlanmadığını belirterek , Nef markasına ve Erden Timur ismine güvenerek arsa satın almanın büyük pişmanlığını yaşadığını kaydetti.Vatandaş ayrıca Nef firmasının Galatasaray stadına sponsor olduğunu gördüğünde ise büyük bir kızgınlık yaşadığını dile getirdi.

ARSALAR SATILDI PARALAR ÖDENDİ

Nef'in sözleşmedeki yükümlülüklerini yerine getirmediğini belirten bir başka vatandaş ise, '' Bazı yatırımcılarına tapu bile verilmedi.Bölgedeki altyapı, üstyapı ve peyzah çalışmaları hala başlamadı.Kazma dahi vurulmadı.Üstelik tüm arsalar satılmasına ve herkes parasını tıkır tıkır ödemesine rağmen'' dedi.

İNTERNETTEN SATIŞA KOYDULAR

Öte yandan Nef City 82 projesinden arsa satın alan vatandaşların birçoğu aldıkları arsaları internet üzerinden satışa çıkardı.Arsalar metrekaresi ortalama 1000 ila 5000 TL arasında değişen bedellerle satışa sunuluyor.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.