grandpashabet giriş grandpashabet sinavmerkezi.org bahis siteleri

Emeklilere Soğuk Duş! Temmuz Zammı Bu Emeklilere Verilmeyecek

Milyonlarca emeklinin 'seyyanen zam' talebine kapıyı kapatan hükümet, Temmuz ayında verilecek zamma hazırlanıyor.

Ekonomi Yayın: 14 Nisan 2024 - Pazar - Güncelleme: 14.04.2024 21:56:00
Editör -
Okuma Süresi: 3 dk.
Google News

Yılın ilk ayında SSK, Bağ-Kur ve Emekli Sandığı için yüzde 49.25 artış yapan hükümet, en düşük emekli maaşını ise yalnızca 10 bin liraya yükseltmişti.

Emeklilerin 31 Mart öncesinde gösterdiği tepkiler miting meydanlarına yansısa da, Cumhurbaşkanı Erdoğan, seyyanen zam tartışmalarına kapıyı kapatarak Hazine'de emeklilere ödenecek para olmadığını belirtmişti.

tl6.webpYasaya göre memur ve emeklilere Temmuz ayında ödenecek enflasyon farkı için şimdiden tartışmalar başlarken, her açıklamada 16 milyon emekliyi bir 'yük' olarak niteleyen ekonomi yönetiminin, yapılacak ek zammı kök maaş ile sınırlı tutmaya çalışacağı iddia ediliyor.

TEMMUZ ZAMMI BU EMEKLİLERE VERİLMEYECEK

Kulislerden aktarılan bilgilere göre, her ne kadar yasal düzenleme ile milyonlarca emekli taban aylık olan 10 bin lira seviyesinde aylık alıyor olsa da, bu kişilerin maaşları halihazırda 7 bin lira seviyelerine kadar düşüş gösterebiliyor.

 

tl1.jpgTemmuz ayında yapılması beklenen ek zammın yalnızca kök maaşlara yansıması, milyonlarca emeklinin eline geçen parada hiçbir artış yaşanmaması anlamına gelecek. AKP iktidarı, geçtiğimiz Temmuz ayında emeklilere verilen yüzde 25'lik zammı kök maaşlara yansıtmış ve en düşük emekli maaşında hiçbir artış yaşanmamasına neden olmuştu.

Bir başka deyişle ekonomi yönetimi, geçtiğimiz yıl yapılanın aynısını uygulaması halinde mevcut şartlarda taban aylığı 10 bin liranın altında olan emekliler, yapılacak zamdan fiilen hiçbir fayda görmemiş olacak.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.