grandpashabet giriş grandpashabet sinavmerkezi.org bahis siteleri

NEDEN YOKSULUZ! YOKSUL OLDUĞUMUZ İÇİN Mİ YOKSULUZ?

Batılılar sömürgeci öylemi! Ekonomideki rezilliği ‘Dış Güçler’ yapıyor öylemi! Sahtekârların ürettiği yalan politikalara inanmış olmak, milletin kimliğini ortaya koyar. Yalan mı?

Gündem Yayın: 11 Nisan 2024 - Perşembe - Güncelleme: 11.04.2024 23:46:00
Editör -
Okuma Süresi: 9 dk.
Google News

NEDEN YOKSULUZ! YOKSUL OLDUĞUMUZ İÇİN Mİ YOKSULUZ?

Batılılar sömürgeci öylemi! Ekonomideki rezilliği ‘Dış Güçler’ yapıyor öylemi! Sahtekârların ürettiği yalan politikalara inanmış olmak, milletin kimliğini ortaya koyar. Yalan mı?

‘Türk oligarşisi demokrasi gurusu sayıldığı bugünlerine, 12 Eylül köprüsünden geçerek geldik. Köprüden geçene kadar da ayıya dayı demekte hiçbir kusur etmedi. Çaldılar. Soydular. Sattılar. Borçlandılar. Sesimizi yükseltemedik. Ne mutlu ki artık, demokrasi dışı ekonomi programları hazırlayan, en çetrefil konularda demokrat açıklamalar yapabilen bir oligarşik yapımız iktidar.

Dürrizade’nin çocuklarıyla, İllimünati’nin (şeytanın) çocukları birleşerek Türkiye Cumhuriyeti Devletini küresel şeytanlara laboratuvar yaptı’. Zahide UÇAR...

 ‘Farkında mısınız? Adamlar bizim ödediğimiz vergileri, alın terimizi gözümüzün içine bakarak çatır, çatır yiyip hem mültecilere yani işgalcilere dağıtıyorlar, hem Ortadoğu ülkelerine gönderiyor, hem de ABD de mal mülk satın alıyorlar… Bizde sadece izliyoruz hamdolsun… Bu kadar salak bir millet nasıl olduk’… Haluk Bilginer.

Şeriata ve dinci tasalluta karşı olduklarını ileri süren muhalefet ise, karşıtlarını ikna edemediklerinde, ülkedeki en muhafazakâr parti olduklarını öne sürerek, Cumhuriyet’in değerlerini tahrip etmekle, gizli gündemle ve lâikliğin kaldırılması ile suçlarlarken, onlar tarikat ve cemaatlere AB fonları dâhil, ülke kaynaklarını da içine alan kaynaklar olduğu için. Bunun için yoksuluz.

Ne diyordu değirmenci dayı? Bu nasıl çark ulan, buğday bizim, ezilen biziz, un olan biz, aç kalan biz. Kim bu doymak bilmeyen şerefsiz’? 16 milyon emeklinin 13 milyon 600’nunun iktidar yanlısı olduğu otaya çıkmış.

Hırsızları tanımak çokta zor değil. Ancak; bu ülkede cehalet engeli hırsızlığı meşru kılıyor. Bunun için yoksuluz.

Bu ülkenin milyarlık hazine bütçesini oluk, oluk rant kanalına, lüks ve şatafata aktaran devlet. Bunun için yoksuluz.

Bu rant kanalının ana aktörleri ve bu aktörlerin siyasilere ve üst düzey bürokratlara balya, balya dağıttığı komisyonlar! Bunun için yoksuluz.

Ölü şirketlere verilen dönüşümü olmayan, yatırıma dönüşmeyen teşvikler, hibeler… Bunun için yoksuluz.

İstisnayı vergiler. Milyar dolarlara ulaşmış vergi muafiyetleri… Bunun için yoksuluz.

Milleti sıkboğaz eden iktidarın vahşice topladığı vergi! Yandaşlara sağladığı vergi muafiyeti ve silinen vergi borçları… Bunun için yoksuluz.

Zarrab’ın önüne yatan ahlaksız siyasetçinin banka dolandırıcılığı dâhil, mahkûm olduğu uluslararası kaçakçılık. Ve ülkeye yüklenen ceza! Bunun için yoksuluz.

Irak hükümetinden izin almadan Kürt özerk bölgesinden kaçak olarak alıp İsrail başta olmak üzere farklı ülkelere işlenmiş petrol satmak suçundan ülkeye verilen ceza… Bunun için yoksuluz.

Uluslararası tahkim mahkemelerinin kestiği cezayı tüccarlar ve iktidar ortaklarına değil, iktidarın birilerinin cebine indirdiği kârını ceza olarak millete ödettirildiği için yoksuluz.

Kaçak elektriğin bedelini ödeten. Resmi araçları özel işlerinde kullananlar, yakıtını, bakımını, kirasını ve şoför maaşını ödeyen milletin refah payını çaldığını değil, kendilerinin seyahat özgürlüğü olduğunu savunan ahlaksızlar sayesinde yoksuluz.

Geçmediği köprüye, girmediği tünele, uçmadığı havalimanına, görmediği otoyola, kapısını bilmediği hastanelere şakır, şakır para ödeyen, çocuğuna pabuç alamayan, kıçının altında bisikleti olmayan hırsızı arsızı alkış yağmuruna tutanlar sayesinde yoksuluz.

Adamdan sayılmak için! Çalacaksın. Soyacaksın. Arsız ve hırsız olacaksın… Eğer bir hak başkalarına helal, size haram ise; iyi bilin ki, o din; Allah’ın değil, sömürgecilerin dinidir. Malcolm…

Cibuti’ye, Somali’ye senin paranı gönderen, IMF borcunu ödeyen, bu ülkelerin yaşayanlarının refahı için yırtınan, seni çöplüğe mahkûm etmiş bir iktidarın peşinden ayrılmıyor, kendilerini ve uzantılarını oylarla kutsadığın için. Yoksuluz.

Bir millet, kendi sırtından sürdürülen saltanatı, Uçakları, Yatları, Helikopterleri, Otomobilleri, Sarayları, Ziyafet sofralarını sorgulamıyor, ekmek ve et kuyruklarında bekleşiyor, Pazar artıklarıyla besleniyor, çöp konteynerlerdan rızık arıyor devletin kapısında bir paket makarnaya, bir çuval kömüre nasıl muhtaç edildiğini sorgulamadığı için yoksuluz…

Ülkenin 71 milyar dolara satılan cumhuriyet birikimlerini, 500 milyar borcun hangi amaçlarla alındığını, yurt dışına yapılan milyarlarca doları ve kayıp 128 milyar doları sorgulamıyorsa.

Bir millet, üreten toplum iken, tüketen topluma düşürülmesini, üç paraya peşkeş çekilen, fabrikaları, arazileri sorgulamıyor. Sudan’da tarla kiralıyor, bir çöp yetiştirmiyor, milletin parasını kira olarak ödüyorsa halk seyrediyorsa… Bunun için yoksuluz.

Bir millet, emekli öğretmen eniştenin inanılmaz servetlere ulaşmış, kaynağını sorgulamıyorsa…

Bir millet, koyun ile insan arasındaki farkı bilmiyorsa…

Hollanda basını; ‘Türkiye iflas etti. Bunun farkında olmayan sadece Türkiye vatandaşları’! Diye yazmış. Çok yakında kurtarılmış bir ülke nasıl batırılmış öğreneceksiniz…

1 kilo et yiyen, 100 gram et alana şükret diyor. 100 gram et alanda bunu bulamayan var diye şükrediyor. Hiç alamayanda Allah beni sınıyor diyor. Kardinal kılıklı Londra’da malikâne sahibi Diyanet başkanı, ‘Allah sizleri fakirlikle sınıyor’! Diyor buna en çok yoksullar şükrediyor.

Faiz sebep enflasyon neticedir! Alansa benim alanımda ekonomi.  EvelAllah biz ekonominin kitabını yazdık’. Recep Tayyib Erdoğan… Avro 35 TL kapısında. Dolar 33 TL kapısından içeri girdi Faiz %57… kredi kartları faizleri %76 oldu… Vekil 240 bin lira, asil 10 bin lira maaş alıyor!

Bir tarafta Yeşil oligarşi… Diğer tarafta muhalefet oligarşisi… İstila edilmiş topraklar! Kavramsal çerçevede vatandaşlık! İktidarın kendini muhalefet, muhalefetin kendini iktidar gibi gördüğü ülke.

Türkiye’de Nepotizm; ‘akrabacılık, ayrımcılık, kayırmacılık’… Zirve yaptı…

Türkiye’de Klientalizimcilik; müştericilik, seçmenleri ‘müşteri’ gibi görme alışkanlığı yaratıldı.

Türkiye’de Kroni Kapitalizm; çürümüşlük, ahbap çavuş ilişkisi içinde oğul, kız, yeğen, kardeş, akraba ve bunların yakınlarıyla kurulmuş ilişkiler içinde, kamu görevlileri ile yapılan çarpık ve gayri ahlaki ilişkiler içinde kamu kaynaklarının alabildiğince hatta vahşice kullanımı. Sıfır faizle verilen teşvikler. Üzeri bir kalemde çizilen hibeler.

Millet malının paylaşımı, birilerine aktarılması. İhaleler, komisyonlar, arsızlıklar utanmazlıklar ve saray adamlarının vergi borçlarının silinmesi, borçların sıfır faizle ötelenmesi milli para politikası oldu. 30’lu yaşlarda inanılmaz servete ulaşmış oğullar, kızlar okul arkadaşları. Cezaevi kabadayıları. Ayakkabı kutuları. Servetler. Sıfırlanamayan paralar. Saatler. Ve büyükelçi yapılan din tacirleri ve dönmeler. İşçi tekmeleyen danışmana ticaret ataşeliği ödülü…

Osmanlı maliyesini Yahudiler yönetti… Türkiye Cumhuriyeti Maliyesini İngiliz, Amerikalılar yönetiyor! Üretmek yerine avuç açan milletler en hazin tablolara hazır olmalı. Bu kez milletin sırtından harcanan milyonlarca Dolar tutan ‘Fındık, Fıstık’ paraları diyen İngiliz vatandaşı Şimşek bayram öncesi maaşları ödeyemediyse!

Etienne de La Boetie ‘Gönüllü Kulluk’ kitabında derki; ‘eğer iki kuşak köleleştirilirse, bundan sonra gelen kuşak özgürlüğü hiç tanımadığı, görüp bilmediği için pişmanlık duymadan sisteme hizmet eder. Ve ondan öncekilerin zorla yaptıklarını, bunlar seve seve yerine getirir. Aradan 21 yıl geçti. O gün 10 yaşında olanlar, bugün 33 yaşında çoluk çocuk sahibiler.

Tanrı diye yutturulan tek şey, kapitalizmin ta kendisidir… Ülke nasıl kurtulur?

Kapatın kaçak Saray’ı, salt onun gideriyle kurtulur.

Kapatın Diyanet’i tüm bütçesini hazineye aktarın. Halka çağrı yapın imamların maaşlarını camiye giden cemaat ödeyecek deyin. Bu ülkede kaç dindar sayısını hem de ülkenin kurtuluşunu görün.

Bu ülkeye sokulmuş 17 milyon kaçak göçek, iti uğursuzu. Afganlısı, Suriyelisi, Pakistanlısı, Afrikalısı nerede ne varsa torlayıp, geldikleri yere postalayın. Bu çapulculara ev yapmaktan vazgeçin. Bakın bakalım konut açığı kalıyor mu? Bütçe nasıl fazla veriyor görün.

… Ya bugün! Tutmayan modeller, ödemekle sonu gelmeyen bitmeyen bedeller! Farkında mısınız? Geçmişi sattılar… Bugünü borçlandılar... Gelecek ipotek altında… Bu halk bu ülkede yapılan onca talanın neresinde yer alıyor? Bunun içindir ki; ‘Yoksuluz’…

#
Yorumlar (1)
Ahmet Serdar
13.04.2024 16:22
Yoksulluğun sorumlusunu merak eden bu ülkenin demirbaş ve hatta değişmeyen yoksulları aynaya baktıklarında bu yoksulluğa kendilerini maruz bırakan kişileri kimin seçtiğini hemen anlayabilecekler...
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.