grandpashabet giriş grandpashabet sinavmerkezi.org bahis siteleri

DİSK Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu Vergide, Gelirde Adalet İstedi

Kırşehir'de basın açıklaması yapan DİSK Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu, yüksek enflasyonun olduğu, alım gücünün düştüğü süreçte DİSK olarak gelirde, vergide adalet ve insanca yaşam için mücadele verdiklerini söyledi.

Gündem Yayın: 12 Aralık 2023 - Salı - Güncelleme: 12.12.2023 22:26:00
Editör -
Okuma Süresi: 4 dk.
Google News

Cacabey Meydanı'nda gerçekleştirilen DİSK'in basın açıklamasında Arzu Çerkezoğlu'na Belediye Başkanı Selahattin Ekicioğlu ve STK temsilcileri de eşlik etti.

 DİSK Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu, asgari ücretle ilgili "Türkiye’de hala asgari ücret tek bir işçi üzerinden hesaplanıyor. Oysa hepimizin bir ailesi var. Bir işçinin ailesiyle birlikte yaşayabileceği geçim ücreti olabilmesi için, insanca yaşayacak bir ücret olması için asgari ücretin mücadelemizi büyütmeye kararlıyız" dedi.

''İŞÇİYİ AÇLIĞA, YOKSULLUĞA MAHKUM ETMEK İSTEYENLER ŞUNU İYİ BİLSİNLER''

Arzu Çerkezoğlu, şunları söyledi:

"Bugün asgari ücreti yüksek enflasyon koşullarında 2024 yılında ‘Tek sefer belirleyeceğiz’ diyenlere, ‘Bir kez asgari ücret belirleyeceğiz ve bu iş burada bitecek’ diyenlere, o yapılan artışla beraber bir yıl boyunca milyonlarca işçiyi açlığa, yoksulluğa mahkum etmek isteyenlere buradan çok açık bir şekilde söylüyoruz; 'Biz asgari ücret belirleriz bu işi bitiririz’ diyenler bilsinler ki, asgari ücrete yapılan zammı hiç etmeye çalışanlar bilsinler ki, DİSK için Türkiye işçi sınıfı için bu iş burada bitmez.

''İNSANCA YAŞAYACAK BİR ÜCRET İSTİYORUZ''

Gerçekten o kadar yüksek enflasyonlu bir sürece girdik ki, bugün aldığımızı yarın aynı fiyata alamadığımız bir süreçteyiz. Kaşıkla aldıklarını kepçeyle değil kazan ile aldıkları bir dönem yaşıyoruz.Dolayısıyla bizim aralık ayında söyleyeceğimiz bir rakam zamlı asgari ücreti alacağımız 1 Şubat’a kadar uçup gidecek. O nedenle biz artık asgari ücrette rakamların peşinden koşmak istemiyoruz. İnsanca yaşayacak bir ücret istiyoruz. İşçinin ailesiyle birlikte yaşayabileceği bir ücret olsun istiyoruz. Türkiye’de hala asgari ücret tek bir işçi üzerinden hesaplanıyor. Oysa hepimizin bir ailesi var. Bir işçinin ailesiyle birlikte yaşayabileceği geçim ücreti olabilmesi için insanca yaşayacak bir ücret olması için asgari ücretin mücadelemizi büyütmeye kararlıyız.

''ADALETLİ BİR VERGİ SİSTEMİ İSTİYORUZ''

Yandaş şirketlerin vergi yükünü ve borçlarını 1 gecede affeden siyasi iktidar , bütün vergi yükünü işçiye emekçiye ve halka yüklemiş durumda.Buradan Kırşehir Meydanı'ndan da bir kez daha seslenelim ; eğer vergi gelirlerini arttırmak ve daha fazla vergi toplamak istiyorsanız, artık halkın, işçinin ve emekçinin cebine bakmaktan vazgeçin.Etrafınıza , kar rekorları kıran şirketlere bakın, kat be kat bilançolar açıklayan bankalarınıza bakın.Kur korumalı mevduattan bir kuruş vergi ödemeden milyonlar kazananlara bakın.Adaletli bir vergi sistemi istiyoruz.Anayasamızda da yazıldığı gibi ; az kazanandan az, çok kazanandan çok vergi alınan adil bir vergi sistemi istiyoruz.''

 

 

 
#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.