grandpashabet giriş grandpashabet sinavmerkezi.org bahis siteleri

Kırşehir'de Ücret Ödenmediği İçin Acil Durum Hastasına Müdahale Etmediler

Kırşehir'de nöbet geçiren 21 yaşındaki epilepsi hastasına, para ödenmediği için müdahale edilmediği iddia edildi.

Sağlık Yayın: 04 Kasım 2023 - Cumartesi - Güncelleme: 04.11.2023 22:43:00
Editör -
Okuma Süresi: 3 dk.
Google News

Epilepsi hastası 21 yaşındaki F.Ş. Kırşehir kent merkezinde bulunduğu sırada ateşi çıkmaya başladı.Yanında bulunan babası Y.Ş. ise hemen yakında bulunan özel hastaneye giderek giriş yaptırdı.Girişteki görevli baba Y.Ş’den 250 TL istedi ancak yanında para bulunmadığını belirten Y.Ş., engelli olduğunu söylediği çocuğuna müdahale edilmezse nöbet geçirebileceğini iletti  ve bunun acil durum olduğunu ifade etti ancak görevli ücret talebini yineledi.İddiaya göre Baba, bu kez de doktora durumunu anlattı ve müdahale edilmezse çocuğunun nöbet geçirebileceğini söyledi ancak o da yönetimin talimatı olduğunu belirterek hastayı yüz üstü bıraktı.

YOLDA NÖBET GEÇİRDİ

Bunun üzerine Baba Y.Ş., çocuğunu hemen arkadaşının aracına bindirerek Kırşehir Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne götürdü.Ancak ateşi bir hayli yükselen F.Ş. yolda yolda nöbet geçirmeye başladı.Bu sırada F.Ş.’nin vücudu kasılmaya ve gözleri kaymaya başladı.Nöbet geçiren F.Ş. bu sırada boynunu ve elini yaraladı.Nöbet geçiren talihsiz genç için Kırşehir Eğitim ve Araştırma acil servisinde hemen kayıt açıldı.Ön muayenede kırmızı triyaj hastası olduğu bildirildi ve müdahale odasına alınarak tedavisine başlandı.Yaklaşık 7 saat müşahade altında tutulan F.Ş., daha sonra nöroloji servisine sevk edildi.

''ÇOCUĞUM ÖLEBİLİRDİ''

Oğlunun yaklaşık 6 yıl önce benzer nöbet geçirdiğini belirten baba Y.Ş., ‘’ durumu acil olan hastaların derhal muayenelerinin yapılması gerekirken ücret talebi ve yaşanan polemik yüzünden oğlumun tedavisi gecikti ve Kırşehir Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne giderken nöbet geçirdi.Oğlumun sağlığı olumsuz şekilde etkilendi.Belki bitkisel hayata girecek, belki de Allah korusun kendisini kaybedecektim.Acil durumu olmasına ve bununla ilgili sağlık bakanlığı talimatı olmasına rağmen sırf para yüzünden oğluma müdahalede bulunmayan hastane hakkında şikayetçi oldum.Kamera kayıtları var.Durumu İl Sağlık Müdürlüğü’ne de aktardığımda, kendileri, ücret talep etmeksizin bütün hastanelerin bu tür hastalara müdahalesinin zorunlu olduğunu belirttiler’’ dedi.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.