grandpashabet giriş grandpashabet sinavmerkezi.org bahis siteleri

Kırşehirli Dayıların Ezber Bozan Ekonomi Yorumları

''Ekonomi iyi' dedikleri için sık sık eleştirilen dayıların Kırşehir'deki akranlarından ezber bozan yorumlar geldi.

Gündem Yayın: 30 Ocak 2024 - Salı - Güncelleme: 30.01.2024 21:31:00
Editör -
Okuma Süresi: 3 dk.
Google News

Son dönemde sosyal medya üzerinden yayın yapan kanallar sık sık vatandaşlara mikrofon uzatıyor. Kırşehir pazar yerinde mikrofon uzatılan vatandaşlara, alım gücü ve ekonomik koşulları soruldu.Pazarda alışveriş yapan vatandaşlar , kendilerine uzatılan mikrofona veryansın ettiler.Bazı vatandaşlar ise istanbul'a göre Kırşehir'de ürün fiyatlarının gayet uygun olduğunu belirttiler.Aşıveriş yapan iki amca öyle bir konuştu ki ; ''bu dayılar'' farklı dedirtti.Ekonomik kriz olmasına rağmen, 'ekonomi iyi' dedikleri için sık sık eleştirilen yaşlı amcaların, Kırşehir'deki akranlarından ezber bozan ekonomi yorumu geldi.

''BİTTİ DİBE VURDU''

Pazar alışverişinin ne kadar tuttuğu sorulan bir amca, '' alacak durum kalmadı ki yavrum.31 marttan sonra görelim bir de neler gelecek ? Hakettiğimiz şekilde yönetiliyoruz diye düşünüyorum.Bitti bitti dibe vurdu dibe.Dibin dibine vurdu ne kaldı ? 7 bin 500 lirayla, 10 bin lirayla... Bir evin kirası 14-15 bin lira olur mu ? Kırşehir gibi yerde 14-15 bin liraya çıkmış ev kirası.Hadi biz emekliyiz ek geliri olanlarımız da var.Ama fakir fukara ne yapacak ; Taş mı yiyecek ? Hastaneye gidin bakın, Suriyelisi,Afganlısına bakılıyor ama Benim Türk vatandaşım sıra bulamıyor'' ifadelerini kullandı.

''ÜLKE ÖLMÜŞ AĞLAYANI YOK''

80 yaşında emekli olduğunu ifade eden başka bir amca ise '' Emekli olduğumda 600 lira maaş alıyordum.7 tane koyun alabiliyordum o maaşla.Şimdi aldığım maaşla 1 koyun alabiliyorum. Ben çiftçiyim 15 liraya gübre,40 liraya mazot alıyorum ; 7 liraya arpa satıyorum.Bunu yayınlamazsın sansürlersiniz.Şu gördüğünüz vatandaşlar hep kartla alışveriş yapıyor.Bu ülke ölmüş yavrum.Gençler evlenemez duruma gelmiş.Beyaz eşya alamayacak duruma gelmiş.Ülke ölmüş de ağlayanı yok'' diye konuştu.

#
Video
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.