grandpashabet giriş grandpashabet sinavmerkezi.org bahis siteleri

Kırşehir'de Skandal : Öğrencileri Taşıyormuş Gibi Göstererek Devleti Dolandırdılar

Kırşehir'de bazı servislerin, öğrenci taşımadan MEB'den 5 milyon TL'den fazla öğrenci taşıma bedeli aldıkları ve devleti dolandırdıkları ortaya çıktı.

Gündem Yayın: 17 Temmuz 2023 - Pazartesi - Güncelleme: 17.07.2023 23:22:00
Editör -
Okuma Süresi: 5 dk.
Google News

Skandal,  Mucur İlçesi'nde yaşandı. Taşımalı eğitim yapan M.K. sürücü A.K. ve Mucur Milli Eğitim Müdürlüğü veri memuru C.Y., yolsuzluğu fark etti ve Mucur Milli Eğitim Müdürlüğü'ne bildirdi. İşlem yapılmayınca, olay CİMER'e bildirildi. Şikayetin ardından olayın araştırılması için Müfettiş görevlendirildi. Soruştruma dosyasına, dönemin Mucur Milli Eğitim Müdürü H. A. ve o tarihte şube müdürü olan ve daha sonra Mucur Milli Eğitim Müdürlüğü'ne atanan H.Y.'nin de adı da girdi. Mucur Cumhuriyet Savcılığı'nca yürütülen ''servis yolsuzluğu'' soruşturmasında, servisler teknik takibe alındı ve kamera kayıtları incelenmeye başlandı.

 

YAŞI BÜYÜK VE KÜÇÜK ÖĞRENCİLER AYNI SERVİSE İSTİFLENMİŞ

İddiaya göre Milli Eğitim'in bilgisi dahilinde servislerin birleştirildiği, gidilmeyen köylerde öğrenci taşınmış gibi yapılıp, devletten 5 milyon TL'den fazla para alındığı saptandı. Servis birleştirilmesine, 40 EA 801, 40 LF 708, 17 HU 017, 40 ABC 516, 40 LE 340 ve 40 LE 766 plakalı 6 araç ve onlarca okul karıştı. İlkokul ve ortaöğretim öğrencileri ayrı taşınması gerekirken, yaşı büyük ve küçük tüm öğrenciler aynı servislere istiflendi.

 

12 KÖYÜN ÇOCUĞU TEK SERVİSTE TOPLANMIŞ

Servisçi S.Ö.'ye ait firmanın, 40 LE 222 plakalı araçla Güzelyurdu, Kızıldağ, Yeniyapan'daki öğrencileri taşıması gerekirken, Medetsiz, Karaarkaç, Bayramuşağı, Kuşaklı, Kılıçlı, Bazlamaç, Satıroğlu, Kızıldağ, Yeniyapan hattını taşıyan 40 ABC 516 plakalı servis aracı ile hat birleştirerek, 12 köyün çocuğu tek araçta toplanmış. Gidilmeyen köylere gidip, öğrenci almış gibi yapılarak, MEB dolandırılmış. A.İ.T.'ye ait servisler de aynı yolu izlemiş. Soruşturmadaki, ifadeler ise dikkat çekiyor.

 

''ÖĞRENCİLER KÖY KÖY DOLAŞTIRILDIĞI İÇİN DERSE GEÇ GELİYORLARDI''

Araç takip sistemleri bilerek, devre dışı bırakılmış. Şoförler, köylere gitmediklerini doğruluyor. Şoför K.G. ifadesinde, “Biçerdöver işiyle uğraşıyorum. Servis işini bıraktım” dediği, kırsalda, sürekli yer değiştirdiği için ulaşılamadığı da MEM'in dosyasına girdi. Mucur'daki onlarca ilkokul, ortaokul ve lisedeki öğretmenin ifadesi alındı. Öğretmenler, öğrencilerinin servislerde köy köy dolaştırıldığı için derse geç kaldığını söyledi.

 

MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRÜ EMEKLİ OLDU YERİNE ŞUBE MÜDÜRÜ ATANDI

MEB'in soruşturması sonunda çok sayıda okul müdürü, “Kınama” ve “Uyarı” cezası aldı. Soruşturmanın odak noktasındaki isim Şube Müdürü H.Y.'ye önce, “Uyarı” cezası verilip, sonra Mucur Milli Eğitim Müdürü yapıldı. Soruşturma açıldığı tarihteki ilçe MEM H.A'ya kınama cezası verilse de emekli oldu. İlk bir ayda işlem yapılmadığı için servis şoförlerine olan suçlamalar düştü. Eğitim Müfettişleri S.S., M.Y. ve M.K. dosyayı kapatırken, “ Mucur Cumhuriyet Başsavcılığı'nca devam eden adli yargılamanın takibinin yapın” diye uyardı.

 

''BİZE SORMADAN NASIL DİLEKÇE VERİRSİN?''

 Köy çocukları üzerinden devletin dolandırılmasına gönlü razı olmayan Mucur MEM veri hazırlama memuru C.Y. yolsuzluğu ortaya çıkardı. İlçedeki müfettişlere, “Üzerimde çok baskı var” diyerek ifade vermek istemeyen C.Y., bakanlık müfettişlerinin soruşturmaya el koymasını istemiş. Memur C.Y., skandalı, CİMER'e de bildirmiş. Memur C.Y.'nin ifadesinde, Mucur MEM Hayati Aktürk, Şube Müdürü Hasan Yüce ve şef Ömer Çelik'i uyardığını, “Gerçekleştirme benim, harcama müdür beyin. Sana ne oluyor? Bize sormadan nasıl dilekçe verirsin” diye kendisine kızıp, ayakta beklettiklerini ifadesinde anlattığı görüldü.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.