grandpashabet giriş grandpashabet sinavmerkezi.org bahis siteleri

Kırşehir'in Yöresel Lezzetleri Yarıştı

36. Ahilik Haftası kutlamaları kapsamında Ağalar Konağında Ahi Sofrası Yöresel yemek yarışması düzenlendi ve dereceye girenlere ödülleri takdim edildi.

Gündem Yayın: 20 Eylül 2023 - Çarşamba - Güncelleme: 20.09.2023 21:22:00
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
Google News

36. Ahilik Haftası kutlamaları kapsamında Ağalar Konağında Yöresel Yemek Yarışması düzenlendi.Vatandaşların büyük ilgi gösterdiği yarışmada, Kırşehir yöresine özgü yemek çeşitleri jüri üyelerinin beğenisine sunuldu. Jüri üyeleri tarafından yapılan değerlendirmenin ardından, dereceye giren yemeklerin sahiplerine Sayın Valimiz ve protokol tarafından ödülleri verildi.

Ağalar Konağında düzenlenen Yöresel Yemek Yarışması ödül töreninde bir konuşma yapan Vali H. Mete Buhara, “Ahilik Hasftası kapsamında düzenlenen Ahi Sofrası Yöresel Yemek Yarışmasında dereceye girenlerin ödüllerini takdim ettik. Zengin bir yemek kültürüne sahip Kırşehir'in bir gastronomi şehri olması için hep beraber yol yürüyeceğiz. Burada başarılı olanlar dahil katılan herkesin inşallah kendi iş yerleri olur. Dereceye giren yarışmacılarımızı ve tüm katılımcıları tebrik ediyorum." dedi.

Yarışmada, Yöresel Hamur İşleri ve Tatlılar kategorisinde Un helvası ile Gözde Fakıoğlu, Ahi Sofrası kategorisinde Lavantalı Pirinçli Bıldırcın ile Dilek Köksaldı, Yöresel Et ve Sebze Yemekleri kategorisinde ise Kuzu Gömleğinde Ahi Pilavı ile Gülseren Şahin birinci oldular.

 
#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.