grandpashabet giriş grandpashabet sinavmerkezi.org bahis siteleri

BU BİZİM ŞEHRİMİZ…BU ŞEHRE EN BÜYÜK KÖTÜLÜĞÜ YAPMAYALIM

Yağmaya karşıysanız karşı durun. Halktan yanaysanız haklarını korumak için çıkın ortaya!

Gündem Yayın: 15 Aralık 2023 - Cuma - Güncelleme: 15.12.2023 15:48:00
Editör -
Okuma Süresi: 7 dk.
Google News

BU BİZİM ŞEHRİMİZ…

Yağmaya karşıysanız karşı durun. Halktan yanaysanız haklarını korumak için çıkın ortaya!

Bu şehre çalışan üreten, kent önceliklerini bilen, vizyon sahibi bir Belediye başkanı seçelim isterim. Bu şehrin; öngörüsü olmayan, yönetilen değil, yöneten bir başkana ihtiyacı var. Mevcut Belediyeyi eleştirdiğim için bana kızıyorlar. Güzel şeyler yap alkışlayalım. Yalan mı? Akılcı projelerle bu şehrin önünü aç. Harika diyelim. Yalan mı? Bu halk, şehremini seçerken, seçimiyle yanılmamış diyelim. Yalan mı? Hizmet adıyla üretilen, sadece müteahhit mutluluğu için yapılan çalışmalar kamu hizmeti değil. Kişilere hizmet eder. Zaten ortaya koyduklarınız ortada. Yaptığınız işlerde toplumsal bir çıkar yoksa eleştiririm. Ben hayatım boyunca kimseye eyvallah etmedim. Hele ki siyasetçiye! Ben bu şehre hizmet istiyorum. Etmiyorsan, üretmiyorsan çeker gidersin. Bunun içindir ki; gördüğün göreceğin rahmet, bunun ötesine geçmez. Seni eleştirmeye devam ederim.

Sapla samanı karıştırmak, bu şehre en büyük kötülüğü yapmaktır.

‘Ben makam aracına binmiyorum. Ben maaşımı öğrenci bursuna veriyorum’ hamasetleri birilerine iyi gelebilir. Bu bir şehreminin asli değil, insani görevi. Ben Mustafa Bağ olarak, hiçbir dayanağı olmadan emekli maaşımla bu şehirde kendi çocuklarımın haricinde iki çocuğa dershane ve tüm insani giderleri dâhil, üniversite tahsili yaptırdım. 400 öğrenciye kırtasiye ve giysi desteği verdim. Ben bu şehrin 325 gencini AB değişim programlarıyla yurt dışına gönderdim. Bu benim kişisel tercihim di yaptım. Bunun içindir ki;  boş lafla peynir gemisi yürümez.  Bir Belediye Başkanı TV’lerde konuştuğu kelamlarla şehre yapılan hizmetin dışında bir şeyler söylüyorsa kimseyi inandırıcı kılamaz!

Bu şehrin yönetimine aday olanları tarıyorum. Birkaçını yakinen tanıyorum. Bir şehir vizyonu çizmekte çok daha tecrübeli olduğuna inandığım ve neredeyse 26 yıldır tanıdığım, saygın, üretken ve vizyon sahibi olmanın yanı sıra kent yönetiminde tecrübe sahibi. Kent önceliklerine hâkim. Bu kişi Mucur belediye Başkanı Atılgan Yılmaz. Aday adayı olmanın ötesine geçer ve bu şehre aday olursa ben bir Kemalist kimlik olarak yanında olmaktan mutluluk duyarım.

Kırşehir tarihinde Mucur İlçesinin çok farklı bir yeri vardır. Tarihsel sürece baktığınızda bu güzel ilçenin; ülkeye, iş adamı, siyasetçi, üst düzey bürokrat yetiştiren, en çok eğitimli kişinin yaşadığını biliyor musunuz? Böyle bir ilçeyi 4 dönem yönetmek her kişinin harcı değildir. Tecrübe sahibi olmak, yerel yönetimde konusuna hâkim olmak çok önemlidir. Toy bir adayın bu şehre kazandıracağı hiçbir şey yoktur. Umarım Adaylığı ilan edilir ve bu şehir kent hizmetlerinde bir ivme kazanır, kaybettiği 5 yılı telafi etme şansını yakalar.

Neden Atılgan Yılmaz?

Öncelikli olarak aday adaylarını iyice izleyin. Hangisini, hangi projeyle, icraatıyla tanıyorsunuz? Yerel yönetimde tecrübeleri nelerdir. 100 proje, 40 proje lafları sadece lafügüzaf. Yapılabilir, uygulanabilir ve kaynağı olmayan bir projenin uygulanması da kolay değildir. Kent önceliklerini iyi tanımlamak ve bilmek çok önemli. Sorunlarına akılcı çözüm üretmek bir vizyon meselesidir. Ben bunun için tecrübeyi çok önemsiyorum. Bunun için Atılgan Yılmaz aday olmalı. Bu şehrin yalınkılıç kimliklerle yol alması mümkün değil. Bu şehir serdengeçtilerle 5 yılını kaybetti… Seçim rüşveti yol ve kaldırım yapımı. Her taraf köstebek yuvası. Bu kentçilik değil ki! Bu göz boyama. Bu kandırmaca.

Yeşil olan orta refüjler ya kaderine terk edildi. Ya da bitkiler söküldü. Yapılmış yollar çöktü. Bakın o yollarında fotoğraflarını mutlak sizlerle orta refüj felaketi gibi yayınlayacağım. Yazık değil mi bu şehrin paralarının bu kadar çarçur edilmesine? Zannediyorlar ki bu şehir sadece Anka ve Terme caddesinden ibaret. Hiç alakası yok. Bu şehirde yaşayan yüzlerce engelli insanımız var. Bunlar oto yollarda risk içinde hareket ediyorlar. Yaptığınız refüj çirkinlik abidesinden öte, engelli insanlar için geçilmesi mümkün olmayan bariyerler halinde. Hizmet denilen bu yapılar kimleri mutlu etti? Bu soruyu mevcut belediye sormayalım mı? Bunun içindir ki tecrübe ve deneyim. Ben yaptım oldu değil. Daha akılcı, kullanılabilir düzenleme… Bunun içindir ki; Atılgan Yılmaz bu şehre aday olmalı.

Üniversitenin kurulu olduğu alan kent mücavir alan içinde mi? Evet! Hali hazırda hizmet üreten hastane nerede? Şehrin merkezinde. Üniversite kampüsü içinde fizik tedavi rehabilitasyon hastanesi, tıp fakültesi eğitim birimleri var. Hastaneler, Aile hekimlikleri, Toplum Sağlığı Merkezleri tıbbı atık üretiyor. Tıbbı atık için taşıma ve depolama. Var mı? yok. Tıbbı atıklar evsel atıklarla birlikte toplanıyor. Acil bölgesindeki konteynırlardan Evsel atıkları alan araçlar alıyor. Evsel atıklarla birlikte düzenli depolama alanlarına taşınıyor. Biriktirme, taşıma depolama alanları ve imha için yasa varken, neden yasanın emrettiğini yapmıyorsunuz? Sizler belediyecilik mi yaptığınızı zannediyorsunuz?

Vergisini aldığınız çevre temizlik vergisini nerelere harcıyorsunuz? Ben yaşadığım sokakta geçmiş günleri bir taraf itin. Pandemi süreci dâhil, çöp konteynırlarının ilaçlandığını, çöplerin gün atlatmalı saat uyumu içinde alındığına tanıklık etmedim. Çöp toplama araçları kirli ve pis. Bakteri yuvası. Belli ki bu araçlarda yıkanmıyor ve ilaçlanmıyor.  Rezalet ve pislik diz boyu. Kent ortasında bir arsa içinde yılandan tut kene ve akrepten çık her türlü canlı var. İnşaat ve evsel atıklarla sanki vahşi çöp depolama alanı.

Ben bunun haberini yaptım. Senin basın danışmanın ne iş yapar diye sorsam. Belki bu rezaletten haberin yoktur. Sahi ne yapıyorsunuz çevre temizlik vergisini? Sorusunun cevabı sizde saklı.

Tüm rezaletlerden uzak kalmak için tecrübeli bir adayın bu kentin yerel yönetiminde olması şart.

#
Yorumlar (1)
Osman
16.12.2023 01:00
Mustafa Bağ karar ver lütfen halim çakır mi Atılgan yilmaz mi
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.