grandpashabet giriş grandpashabet sinavmerkezi.org bahis siteleri

EMEKLİ ASTSUBAYLAR AYAĞA KALKTI…

16 Mart saat 13.00 te Mayıs günü İstanbul Maltepe miting alanında yapılacak miting öncesi bildiri yayınladı.

Gündem Yayın: 16 Mart 2024 - Cumartesi - Güncelleme: 16.03.2024 00:43:00
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
Google News

EMEKLİ ASTSUBAYLAR AYAĞA KALKTI…

16 Mart saat 13.00 te Mayıs günü İstanbul Maltepe miting alanında yapılacak miting öncesi bildiri yayınladı.

Dünyada hiçbir ülkenin ordusunda bu denli ayrımcılığa, yoksulluğa itilerek görev yapan Astsubay yoktur. Astsubaylar Türkiye hariç diğer ülkelerde büyük saygı duyulan kahramanlardır. Onlar Astsubaylarına, Türkiye’de ki gibi bir yaşam reva görmemişlerdir. Astsubay masa başında oturan sivil memur değildir. Astsubay askerdir.

Yarın bu ülkenin kahramanları yaşamsal hakları için ayakta. Söz verdiler. Sözlerini tutmadılar. Artık Bardak taştı. Önce Emekli Astsubaylar ayağa kalktı.

Miting öncesi açıklanan bildiri metni.

NE İSTİYORUZ?

ADALET İSTİYORUZ.

Eşitlik değil ADALET istiyoruz.

Yaptığımız görev ile orantılı olarak, Görev ve Makam tazminatı hakkımızı istiyoruz.

Emekli albay maaşı ile görevdeki teğmenin maaş oranı nasılsa, Emekli Kıdemli Başçavuşun, görevdeki Astsubay Çavuş maaş oranına uygulanmasını istiyoruz.

25 yıl görev yapmış bir astsubayın 3-5 yıl görev yapmış bir subay kadar maaş almasına itiraz ediyoruz. Kabul etmiyoruz. Maaşlarımızın aynı sürelerde görev yapan subay maaşlarına yakın bir oranda düzeltilmesini istiyoruz.

Yıllardır özlük haklarımızın düzenleneceğine yönelik askeri ve sivil otorite tarafından defalarca verilmiş olan sözlerin yerine getirilmesini istiyoruz.

Ek gösterge düzenlemesi diğer devlet memurları ile aramızdaki farkın kapanmasını yol açmıştır. Düzenlemeden önce olduğu gibi emniyet müdürleri ile eşit seviyede ki 5400 ek gösterge hakkımızın verilmesini istiyoruz.

Çağın şartlarına uygun olarak astsubay sınıf okullarının MSÜ çatısı altında 4 yıllık fakülte seviyesine çıkartılmasını istiyoruz.

Diğer kurum/kuruluş sosyal tesislerinde olduğu gibi ayrımcılıktan uzak tek tip sosyal tesisler istiyoruz.

Türk silahlı kuvvetlerindeki sosyal paylaşımların (Lojman- Kamp) görevdeki subay ve astsubay sayısal oranına göre düzenlenerek adil bir dağıtım yapılmasını istiyoruz.

Emekli Astsubaylar grubu.

#
Yorumlar (1)
Halit akgün
16.03.2024 11:05
Haksızlıkların giderilmesi için yapılan bu çalışmaların neticeye dönüşmesi için. Onurlu mücadelenin başarıya ulaşacağına inanıyorum ana sütü gibi helal olan hakkımızı talep ediyoruz başaracağız
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.