grandpashabet giriş grandpashabet sinavmerkezi.org bahis siteleri

Kırşehir MEM’den duyuru!

Öğretmenlerin Gözüyle Cumhuriyetin 100. Yılında Eğitim sempozyumu düzenlenecek.

Gündem Yayın: 21 Eylül 2023 - Perşembe - Güncelleme: 21.09.2023 21:12:00
Editör -
Okuma Süresi: 5 dk.
Google News

    Kırşehir Milli Eğitim İl Müdürlüğü, Bakanlık tarafından Öğretmenlerin Gözüyle Cumhuriyetin 100. Yılında Eğitim Sempozyumu düzenleneceğini duyurdu. İlimizde başvuru yapmak isteyen öğretmenler için yapılan duyuruda İl Müdürlüğü “Öğretmenlerin Gözüyle Cumhuriyetin 100. Yılında Eğitim sempozyumu düzenlenecek. Başvurular 9 Ekim itibarıyla yuzuncuyildaegitim.meb.gov.tr adresinden yapılacak.” bilgisini paylaştı.

                Bakanlık tarafından konu hakkında yapılan açıklama ise şöyle; Millî Eğitim Bakanlığı, eğitimin bugünü ile geleceğini öğretmenlerin fikirleri yönünde mercek altına almak ve eğitimde Türkiye Yüzyıl’ına nasıl en iyi katkıda bulunabileceklerini ortaya koymak amacıyla "Öğretmenlerin Gözüyle Cumhuriyetin 100. Yılında Eğitim" sempozyumu düzenleyecek. Millî Eğitim Bakanlığı, Bakan Yusuf Tekin'in katılımlarıyla, evrensel değer ve standartlar göz önünde bulundurularak millî ve toplumsal değerlere dayalı bir eğitim sisteminin dinamiklerinin tartışılacağı "Öğretmenlerin Gözüyle Cumhuriyetin 100. Yılında Eğitim" sempozyumun öncesinde öğretmenlerin katkıları için başvuru koşulları, başvuru temaları ve önemli tarihleri duyurdu.

              Öğretmenlerin gözünden eğitimin bugünü ile geleceğinin yine öğretmenlerin fikirleri yönünde masaya yatırılacağı sempozyum, eğitimin güçlü yönleri ve fırsatlarının tartışılmasının yanı sıra eğitimde yaşanan zorlukları, öğretmenlerin eğitim öğretim sürecindeki rolünü, tecrübelerini ve geleceğe dair beklentilerini daha iyi anlamak için önemli imkânlar sunacak. Böylece eğitim sisteminin güncel durumu ve gelecekteki olası değişimleri hakkında değerlendirmeler elde edilerek eğitimde iyileştirmeler için adımlar atma konusunda da katkı sağlanacak.

 

YURT İÇİ VE YURT DIŞINDAN ÖĞRETMENLER SEMPOZYUMA BAŞVURABİLECEK

          Davetliler arasında yurt içinde ve yurt dışında çalışmalar yapan kurumlar, Millî Eğitim Bakanlığının ilgili birimleri, akademisyenler ile öğretmenlerin yer alacağı ve Ankara'da düzenlenecek olan sempozyumda, Millî Eğitim Bakanlığına bağlı yurt içi ve yurt dışında görev yapan öğretmenler ile Türkiye Maarif Vakfına bağlı okullarda görev yapan öğretmenler sempozyumda sunum yapmak üzere başvuruda bulunabilecek. Her öğretmen, tek ya da çok yazarlı dâhil sadece bir bildiri başvurusu yapabilecek. Başvurular, belirlenen bilimsel kriterlere göre alan uzmanları tarafından değerlendirilecek ve özet değerlendirme komisyonunda yer alan öğretmenler etik açıdan uygun olmadığı için sempozyuma bildiri başvurusunda bulunamayacak.

 

Başvurular 9 Ekim itibariyle yuzuncuyildaegitim.meb.gov.tr aracılığıyla yapılacak

           Sempozyum başvuruları için "Öğretmenlik ve Mesleki Gelişim", "Eğitimde Kültürel Miras ve Değerler Eğitimi", "Eğitim ve Öğretim Süreci", "Teknolojik Gelişmelerin Eğitime Etkisi", "Eğitimde Kapsayıcılık ve Rehberlik", "Yurt Dışı Türk Okulları ve Milletlerarası Okullar" ve "Eğitimde Paydaşların Rolü ve Katılımı" temaları belirlenirken başvurular 9 Ekim 2023'ten itibaren sempozyumun internet sitesi yuzuncuyildaegitim.meb.gov.tr aracılığıyla yapılacak. Son başvuru tarihi olan 20 Ekim 2023'ten sonra sistem otomatik olarak kapanacak.

            Başvurusu kabul edilen bildiriler, 15 dakikalık sözlü sunum ve 5 dakikalık soru cevap bölümü ile eş zamanlı oturumlarda ilgili öğretmenler tarafından sempozyumda sunulacak. Kabul edilen bildirilerin 1000 kelimeden oluşan tam metinleri 3 Aralık 2023'e kadar gönderilmesi istenecek. Duyurular, sempozyum internet sitesinden daha sonra paylaşılacak. Sempozyumda sunum yapan öğretmenlere sunum sertifikası verilecek. Sempozyum sonunda sunumu yapılan bildiriler kitap hâline getirilecek. Ayrıca bu sunumlar profesyonel olarak kayıt altına alınarak Millî Eğitim Bakanlığının ilgili çevrim içi platformlarında erişime açılacak. 

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.