grandpashabet giriş grandpashabet sinavmerkezi.org bahis siteleri

Meşe Ormanı ve Göletiyle Kırşehir'de Harika Bir Yer

Akçakent'teki geniş meşe ormanı içerisinde bulunan boğazevci göleti harika manzarası ve havası ile dikkat çekiyor.

Yaşam Yayın: 14 Temmuz 2023 - Cuma - Güncelleme: 14.07.2023 23:40:00
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
Google News

Çok az bir orman varlığına sahip olan Kırşehir'in en geniş orman alanı ise Akçakent'te bulunuyor.Geniş bir meşe ormanı bulunan bölgede yaylalar ve bol su kaynakları, burasını adeta bir karadeniz iklimine büründürüyor.Bölgede ayrıca göletler de dikkat çekiyor.DSİ tarafından inşa edilen baraj sonucu oluşan Boğazevci Göleti, meşe ormanı ile bütünlük oluşturararak muhteşem bir manzara ortaya çıkarıyor.

 

 

Turizm potansiyeli barından gölet ve çevresi için harekete geçen İl Özel İdaresi'nin MHP'li meclis üyesi Mehmet Ay, burası için çok önemli bir proje hazırlamış.Proje ile gölet ve çevresinin ıslah edilerek yürüyüş ve mesire alanı olarak düzenlenmesi ve ziyaretçilerin burada kalması için Bungalov evler düşünülmüş.Ancak Mustafa Kendirli'nin milletvekili olduğu dönemde bu projeye gerek görülmemiş.

 

 

Mehmet Ay, projenin gerçekleştirilmesi halinde bölgeye Kırşehir'den ve çevre illerden çok sayıda ziyaretçinin akın edeceğini belirtiyor ve Kırşehir'in de doğa turizmi potansiyelinin ortaya çıkacağını kaydediyor.

 

Mehmet Ay, Proje kapsamında Dönemin İl Özel İdare Meclis Başkanı Şaban Çelik ve Kaymakam Fikri Badioğlu'na Göleti gezdiriyor.

Söz konusu proje bundan sonra hayata geçer mi bilinmez fakat bu bölgenin gerçekten muhteşem bir doğaya sahip olduğu bir gerçek.Umarız burası sadece bir sulama göleti olmaktan öteye gider ve potansiyeli değerlendirilir.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.