grandpashabet giriş grandpashabet sinavmerkezi.org bahis siteleri

Milletin canı burnunda. Beylerin keyfi yerinde…

Küçük olsun benim olsun sıkıntınız hiç bitmedi. Tek derdiniz saltanatlarınızı pekiştirmek için bu kelamları kullanıyorsunuz. Sizler laf ebesi olmanın ötesinde hiçbir şeysiniz!

Gündem Yayın: 03 Eylül 2023 - Pazar - Güncelleme: 03.09.2023 23:10:00
Editör -
Okuma Süresi: 9 dk.
Google News

CEK CAK MUHALEFET…

Milletin canı burnunda. Beylerin keyfi yerinde…

Toplum çürüyor. Muhalefet konuşuyor, kendini anlatıyor. Hiçbir gücü olmayan muhalefet… Mızmızlanan ahlaktan sadece şikâyet çıkar. Halkta şikâyetçi. Bunlarda şikâyetçi. Ulan sizi bu millet benim haklarımı koru diyor. Sizler ya koltuk kavgasındasınız. Ya birbirine çamur atma derdindeler. Ya da kendilerini övme yeni krallar yaratma peşindeler. Lanet olsun bu ikiyüzlü saltanat düşkünü siyasetinize. AKP bu mızmız muhalefetin sayesinde Rejimi değiştirdiler. Parti devleti kurdular. Anayasa yapıp köklü değişim yapmaya hazırlanıyorlar. Muhalefet halen konuşuyor. Utanmıyorsunuz. Arsızsınız lanet olun…

Bunlar sokakta karşılığımız var diyorlar. Sokakta hiçbir karşılığınız yok. 22 yıldır tokat yiyorsunuz aklınız başınıza gelmedi. Hala yıkılmadım ayaktayım türküsü söylüyor. Karanlıkta ıslık çalıp kendiniz çalıyor kendiniz oynuyorsunuz. Sokakta karşılığınız olması için sizlerin sokağa çıkmanızla olur. Bu cesaretiniz yok. Tırsak korkak sadece cek cak.

Sadece kendi çıkarlarını siyasi geleceğe bağlamış bu kadar bedava yaşayan, hiçbir şeye gücü yetmeyen mütemadiyen ağlayan muhalefet. Millet ölüyor. Ülke çürüyor muhalefet TV ekranlarına çıkmanın dışında ne yapıyorsunuz? Lafazanlıkta iktidardan geri değilsiniz!

Bu iktidar bu ülkeye kuruluş değerlerine ve demokrasiye ne kadar zarar verdiyse sizlerin pısırıklığı onları daha cesur daha cesaretli kıldı. ‘Meclis çoğunluğu onlarda’ hikâyesine sadece cehalet kanar. Sokak çoğunluğu meclis çoğunluğunu katlayacak güçte. Ama sizler farkında değilsiniz. Boş lakırdı, boş mazeret üretiyor yalanlara ortak oluyorsunuz.

Küçük olsun benim olsun sıkıntınız hiç bitmedi. Tek derdiniz saltanatlarınızı pekiştirmek için bu kelamları kullanıyorsunuz. Sizler laf ebesi olmanın ötesinde hiçbir şeysiniz!

O; ‘Daha durun bu günler daha iyi günleriniz’… Demişse sizlerin sayesinde demiş ve uygulamaya koymuştur. Sizlerin pısırıklığı sayesinde yaşıyoruz bu kötü ve içinden çıkılamaz hale gelmiş bir ülkede. Sizler kaosta yaratamazsınız. Çünkü böyle bir kabiliyete sahipte değilsiniz.

O; sarayda oturuyor. Manda yoğurdu ejder meyvesi ile besleniyor, millet Pazar artıklarına, çöp konteynırlarına mahkûm olmuşsa! Barınma sıkıntısı hat safhaya ulaşmış, ülke mültecilerce istila edilmişse O; saraya özel hastane kurmuş, millet doktor bulamıyorsa ilaç alamıyorsa sizin adam olamamanızdan.

Türkiye Cumhuriyeti’ni ne emperyalistler ne de onların uşakları batırabilir! Türkiye yalanlarla yönetiliyor. Sizlerde yalanlara alet, yalanlarla muhalefet yapıyorsunuz?

Bilinçlilerin yansıra, uyuyor gibi gözükenlerin büyük çoğunluğunda da bin yılların birikimi ile süzülüp gelen bir sağduyu çoğunluğunda da bin yılların birikimi ile süzülüp gelen bir sağduyu ve farkındalık hassası vardır! Geç de olsa uyanır ve duruma el koyar! Diyorsanız yanılıyorsunuz!

Bakınız istiklal savaşı…

Ancak; bireysel uyanış, demokratik tepki, karşı koyma vs. ancak birleşilirse bir anlam kazanır ve etki yaratır! Bunu sağlayacak olan da öncelikle siyasi partilerdir.

Şer cephesi, dincisi-bölücüsü, birbiri içinde ne kadar bölünmüş olursa olsun, Türkiye Cumhuriyeti’ne ve kurucusuna karşı el birliği ile çalışırken, muhalefetin durumu içler acısıdır.
CHP birbirini yemekle, MHP iktidarın koltuk altı terini alırken. ‘Her hizibin mayası benim, bana mecbursunuz’ çıkışları, aldığı tavırlar ve yapmaya uğraştığı pazarlıklar. Bu kısır kendini bulunmaz Hint kumaşı zannedenlerin yapmak istedikleri tek şey; iktidarın ekmeğine yağ sürmek. İYİ parti hiçbirini beğenmemekle bu ülkeyi nereye götürebilir?

CHP, cezaevlerine, duruşmalara katılıyor, yanında diğer partiler yok! Neden? Bunların sağcılığı da, solculuğu da, milliyetçilikleri de laf salatasından öteye ne kazandırdı bu ülkeye? Sadece AKP’yi! Başka? Yeter artık!

AKP’lileşmeye çalışan CHP. Oysa Yıllar önce İsmet İnönü’de denemiş, Köy Enstitülerinin kapanmasına zemin hazırlamış İmam Hatip Liselerine yönelmiş, seçim propagandalarında ‘En Çok İmam Hatipleri biz yaptık’ propagandası hiç ilgi görmemişti. Sizlerin AKP’lileşme girişiminiz sizleri sadece gülünç kılmakla bırakmaz. Bir halt olmadığınızı da ortaya koyar.

Milyonları, birkaç bin satılmış soysuzun boyunduruğunda kıvrandırmaya, göz göre, göre bir ülkenin batışını çaresiz seyrettirmeye ne hakkınız var?

 Miting diyorsunuz; vatandaş yol parası, zaman kaybı, gaz-cop-tutuklanma riski, yorgunluk demeden koşup geliyor! Ya sonra? Meşrebinize uygun ama vatandaşın beklentilerinden uzak birkaç sözden sonra çekip gidiyorsunuz. Akıl almaz sizler, hala neden bu mecliste ve komisyonlardasınız? ‘biz ne yaparsak yapalım, bu millet bize oy vermeye mecbur’ diye düşünüyorsanız mahalli seçimlerde dünya kaç bucak göreceksiniz… Ama olan bu vatana, bu millete oluyor.

22 yıldır, doğamıza, siyasetimize, güvenliğimize, birlik-bütünlüğümüze-ekonomimize yapmadığı kötülük kalmayan ABD taşeronu bir parti de gerine, gerine %50’lerle sayenizde daha da güçlenip başımıza bela olmaya devam edecektir! O güne gelinceye kadar tabi Türkiye Cumhuriyeti diye bağımsız ve bütün bir ülke kalırsa elimizde!

Muhalefet; en az iktidar kadar suçlusun. Etkin değilsin. Toplumsal bir projen yok. Üstelik sorunlardan da çok uzaktasın…

Ölümün avcılık yaptığı bir ülkede, bizler sorumluluklarımızı biliyoruz. Siyasal İslam’ın önünü açan. Fırsatlar yaratıp altın tepside onların önüne koyan bir partisiniz. Milletin oylarını sağcı partilere dağıttınız. Milletin istediği değil sizin isteğiniz oldu! Sonuç?

Doğu illerinden oy almak için bölücülere göz kırparken… Suriye politikalarında, Doğu Akdeniz, Mısır ve Libya politikalarında kendi politikalarını üretmek yerine; Siyasal İslamcı bir partinin ideolojik doktrinlerine, destek olan anlayış. Dindarlardan oy alma beklentisi ile siyasal İslamcıları parti yönetimine getirirken…  Kendi tabanında oluşacak kayıpları düşünmüyor olabilir mi? Ulusalcı oldukları için dışlamaya başladığı milletvekillerini partiden atmakla, ya da MİT tarafından kullanılıyorlar diye ‘kirletmekle’ bir yere varabilir mi? Bekle ki “Ana Muhalefet” iktidar olacak!

Kayıp trilyon davasından sanık. Ülkeyi kaosa sürükleyen. 28 Şubat’ın zeminini hazırlayan. “Kanlı mı, kansız mı” darbe müridi. Tarikat Şeyhlerinin hamisi. Siyasetten men edilmiş, Siyasal İslamcılarla tarafından kişiye özel “AF” çıkartılıp affedilmiş, Milli Görüş Liderinin ölüm yıl dönümünde bulunmanın temelinde yatan, O’nun gerçek bir demokrasi havarisi olduğumu!  Yoksa siyasal İslamcılardaki dinci oylarımı? Seni iktidara taşıyacak? Sahi kaç oy aldın?

Sizlerin yüklenmediği sorumluluklar için kuşku ve pişmanlık için zaman yok… Bu millet acı çekiyor. Farkında değilsiniz…

Kurtarılan bir ülke ancak bu kadar hızla batar. Sizin gibi bir muhalefet seyreder. Muhalefet; yani sizler, sadece milletvekili olanlar. İşlevsiz bir meclisin kubbesi altında konuşma ve birbirine hakaret etme sorumluluğu dışında neyiniz var? Milletin karşısına çıkabilecek bir projeniz, sadece ettiğiniz “cek cak”. Bu lakırdılar sizi iktidara taşımaz.

Dünya ülkelerinde-de politikalar değişiyor. Rejimlerin değişimine asla müsaade edilmiyor. Onlar sokaklara, inmeyi biliyor. Direnmeyi biliyor. Siz bir avuç gençlerin ayağa kalkmasını devrimcilik diye yutturmaya çalışıyorsunuz. Gençler için olumlu bir tane, uygulanabilir projeniz yok. Sizler, kendinize soru sorulmasından haz etmiyorsunuz. Ne hikmetse iktidar gibi sorguluyorsunuz milleti.

Diğer yanda kendi tarihini bilmez. Tribün seyircileri. Sizler kendinizi yenilemediğiniz için, onlarda size göre yeniler. Bu ülkenin içinde çıkılmaz bir hale gelmesinde; bunların basiretsiz politikaları, sizlerin anlamsız destekleri var. Sizlere “cankurtaran” simidi gözüyle bakmak bile büyük gaflet. Ben merak ediyorum mesela bu şehirden yeni adaylar kimler olacak? Batmış tökezlemiş bir sistem partisinden kopanlar; ya fırsat kolluyorlar. Ya da çıkara yönelik bir ikbal gördükleri içindir ki, parti içinde yer almaya koşuyorlar. Proje var mı? Yok. Kentsel çalışma var mı? Yok. Neden? Milleti iteleye, kakalıya öne çıkmak bir siyasi bir politikaysa bırakın bu düzen dağınık kalsın. Dün o partiyi satanlar. Hatta sırtını dönenler. Bugünde sizleri satmayacağını taahhüt edemezsiniz. Sonuç! Nasıl sattılar ama!

Politika bir ağlama duvarı değil ki! İcra ve icraat sanatıdır.

Cumhuriyeti kaybettik. Kuvvetler ayrılığı bitti. Parlamenter sistem bitti. Aydınlanmayı kaybettik. Rejim değişti. Demokrasiyi kaybettik. İslamcı Anayasa hazırlanıyor. Parti ordusu kuruldu. Polis devleti tamam. Demokrasi yok. Tüm kaybettiklerimiz; Cumhuriyeti kuran, adının başında 'Cumhuriyet' yazan parti sayesinde. Bunun aksini asla söyleyemezsiniz…

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.