grandpashabet giriş grandpashabet sinavmerkezi.org bahis siteleri

CUMHURİYET VE YENİ CHP!

AKP çok mu güçlü, siz mi çok dağınıksınız? %51 AKP’yi güçlü yapar mı? Siz dağınık olduğunuz için AKP güçlü görünüyor. Bugün; bu ülkede geldiğimiz bu erozyonun asli unsuru; pısırık muhalefet.

Gündem Yayın: 27 Ekim 2023 - Cuma - Güncelleme: 27.10.2023 23:58:00
Editör -
Okuma Süresi: 9 dk.
Google News

CUMHURİYET VE YENİ CHP!

AKP çok mu güçlü, siz mi çok dağınıksınız? %51 AKP’yi güçlü yapar mı? Siz dağınık olduğunuz için AKP güçlü görünüyor. Bugün; bu ülkede geldiğimiz bu erozyonun asli unsuru; pısırık muhalefet.

Atatürk’ü işine geldiğinde hatırlayıp adını zikredenler… Ancak düşüncelerini benimsemeyenlere, ilkelerini hayata geçirme yönünde çaba sarf etmeyenlere! O’na hakaret edenleri… Cumhuriyet ve altı okla sorunlu olanları milletvekili yapanlara! Bu duruma ses çıkarmayıp sineye çekenlere. Ulusal Devleti savunanları parti dışına iten. Kendisine muhalif olanları dışlayan, kapı önüne koyan anlayışın hâkim kılındığı parti gerçek anlamda Mustafa Kemal Atatürk’ün kurduğu CHP denilebilir mi?

Halkın sıkıntılarına, Cumhuriyetin dejenerasyonuna seyirci olan, Yeni CHP ismini kendisine uygun gören, ülkenin en eski siyasi partisi mavalını öne sürüp, en etkili partisiyiz diyemeyen, 70 yıldır neden iktidar olamadıklarını düşünmek yerine koltuk kavgasına dönüşmüş bir parti Mustafa Kemal Atatürk’ün kurduğu, Cumhuriyetle aynı yaşta nasıl olur? Bugün bu ülke bu haldeyse, YCHP’nin en büyük eseri AKP’dir... … ‘Taliban inancıyla ters bir yanımız yok’… Diyen, siyasal İslamcı Recep Tayyib Erdoğan’dır… Bunu inkâr edemezler.

Mustafa Kemal Atatürk’ü poster olarak gören, şarkılarla Türkülerle 100ncü yıl kutlamalarına hazırlanan, 21 yy’da Türkiye Çalıştayı, Panel, Söyleşi veya Kongre yaparak, Türkiye gerçeğini masaya yatıramayanlar  ‘buna da şükür’ diyecek kadar anlamsızca ifadeler kullananlar, 100nci yıl kutlamaları yapacaklar.

Mustafa Kemal Atatürk’e ve Cumhuriyete düşman olanlara göz kırpan, kapalı kapılar ardında buluşan, kendi seçmenine radikal siyasal İslamcıları seçtirip meclise sokan. Liyakat diye ünleyip, cehaleti liyakat diye şehri şehreminliğine layık görenler Mustafa Kemal Atatürk’ün kurduğu partiden olması mümkün olabilir mi?  

Mustafa Kemal Atatürk’ün yurttaşlık bilinci ve millet olma şuurunun aksine, etnikçilik ve mezhepçilik üzerinden politika yapanlar, alt kimlikler üzerinden toplumu ayrıştıranlar, etnik bölücülüğe güzellemeler yapıp mavi boncuk dağıtanlar. Türkiye’nin milli çıkarları için yapması gereken operasyonlardan rahatsız olup ‘Savaş’ olarak niteleyen, YCHP Mustafa Kemal Atatürk’ün kurduğu siyasi parti olabilir mi?

Atatürk’ün askeri olmaktan alerji duyup bunu gizlemek için samimiyetsiz bir ‘yoldaşlığa’ soykırım yalanına sarılanlar. Atatürk resminden rahatsız olup indirenler, bu gibileri etkin konumlara getirenler gerçek CHP’li olabilir mi? Kuruluş ilkelerden uzaklaşmış. Küçük olsun benim olsun diyen. Muhalefetin iktidar nimetlerinin kişiler üzerinden döndürülür olması neyi anlatmaktadır?

1923 Cumhuriyetinin temeli olan tam bağımsızlık ve antiemperyalist çizgiye aykırı olarak Amerika’nın sesi sözcüsü olanlar. ‘Patriotçular’ milli davalar, Kıbrıs ve Doğu Akdeniz konusunda Rum, Yunan ağzı ile konuşanlar, emperyalizmin taşeronları Mustafa Kemal Atatürk’e nerelerinden nasıl bağlıdırlar? Gardırop Atatürkçülüğü devri kapandı. Bu kapanışı tek bilmeyen YCHP ve avenesi.

Devlet ve hükûmeti ayırt edemeyip, Türkiye’nin milli çıkarlarını gözetmekte tereddüt ve çekingenlik gösterenler. ‘İçleri kan ağlayanlar’. Türk ordusuna kumpas kuranları alkışlayanlar ve alkışlatanlar, Mustafa Kemal’in askeri ve ordusuna uzatılan dile koro oluyorsa sizin nereniz Mustafa Kemal Atatürk’ün CHP’si?

Temel hedefi Atatürk ilkleri gibi, ikide bir 1930’ların CHP’sine, kısaca Mustafa Kemal Atatürk’e, Cumhuriyetin siyasi yanını temsil eden CHP’ye saldırıyor. Bu konuyu eğip büküp ‘Dersim’ konusuna getiriyor. ‘Dersim için Devlet özür dilesin’ sözleri. ’Ben Dersimli Kemal’ incileri, ‘Biz 1930 yıllarındaki CHP değiliz’ sözleri ne anlama geliyor? Dersimde katledilen, boğazları kesilen 33 Mehmetçik için kim özür dileyecek? Hem bunları söyleyecek, hem Atatürk’e hem CHP’ye karşı olmadığını söyleyecek.

YCHP’nin kimliği! Bir Siyasal İslamcı ile benzerlikleri…

‘Atatürk ilkelerinin bekçisi olmak zorunda değilim’… Sena Kaleli CHP Bursa Milletvekili.

‘Fethullah Gülen bilgedir’… Muhammed Çakmak CHP PM üyesi.

‘Tekkeler açılmalıdır, oralar kültür yuvalarıdır’… Bülent Kuşoğlu CHP Ankara milletvekili.

‘Laiklik tehlikededir diyemem. Cemaatlere saygılıyım’. Kemal Kılıçdaroğlu.

‘Kendimi 1940’ların CHP’si ile mücadele eder gibi hissediyorum. Sabahattin Ali’yi CHP öldürdü’…

Kemal Kılıçdaroğlu.

Kurtuluş savaşı değerlendirme… ‘Ege’de ve Anadolu’da yaşayan Rumlara etnik temizlik yapıldı’. Hüseyin Aygün Tunceli Milletvekili…

…  ‘Andımızı tartışmaya açabiliriz’… Kemal Kılıçdaroğlu.

Türklük Anayasadan çıkartılsın; etnik kimlik/dini inanç/siyasi düşünce vurgusundan arınmış bir vatandaşlık tanımı getirilsin’… Sezgin Tanrıkulu.

İslamcılarla aynı çizgide olduğunu saklamayan milli görüşçü Mehmet Bekaroğlu. ‘Bir zamanlar şanlı ecdat vardı; dört kıtada at koşturan… Bir de kefere Kemal’…

‘Kemalizm Irkçılıktır’… Yüksel taşkın. İzmir Milletvekili, YCHP PM üyesi. 

Partiden atamadıklarını yıpratmak, kirletmek amacıyla mutlak bir kulp bulma mahareti ve ‘TR-705 CIA’ gölge ajanı olarak bilinen Tanrıkulu. Dindarlardan oy alma beklentisi ile siyasal İslamcıları parti yönetimine getirirken parti tabanını aptal yerine koyan düşünce.

Kendilerine aday yapmak istedikleri kimlik!

‘Türkiye Cumhuriyetinin sonu geldi. Kesinlikle laik sistemi değiştirmek istiyoruz’. Abdullah Gül.  İngiliz The Guardian gazetesi…

 ‘Türkiye’nin Irak’ı, Suriye’yi andıran büyük karakteristikleri var. Halkın yıldırıldığı bir Türkiye’de yaşıyoruz. Aynı tek adam pozisyonu. Her yerde aynı tek insanın resimleri, heykelleri’! Abdullah Gül. 

‘Milliyetçilik, Türkçülük şeklinde alınmış ve ister istemez aksini de bazı insanların aklına getirmiştir. “Ne Mutlu Türküm Diyene”… Lafını her yere yaza, yaza ilkel bir hale dönmüştür’. Abdullah Gül.

‘Tek parti devrinden kalan zihniyetin değişmesi, İslam’a bakış açısından değişmesi gerekir kanaatindeyim. Bu açıdan 2.cumhuriyet ve Yeni Osmanlıcılık kavramlarının tartışılması çok sağlıklı’… Abdullah Gül. 

Ulusalcı olanlar kapı önüne kondu!

‘Kurucusunun büyük fedakârlıklarla inşa ettiği devletin yıkılıp. Diktiği ağaçların sökülüp, yerine, adına “ak” denilen ucube sarayda somutlaşan otoriter bir devletin kurulması girişimini ve  cumhuriyetin köşkünün, hanedan sarayına dönüştürülmesini sessizce izleyen.  Türkiye’nin iç ve dış tehditlerle karşı karşıya olduğu, iş ve terör cinayetleri ile sarsıldığı bu çok kritik dönemde sorumsuz çağrılar. Tutarsız tezkere söylemleri, belirsiz politikalar ile halkımızın duyarlılıklarından kopuk muhalefet anlayışında ısrar edeceği anlaşılan, CHP yönetiminin olası vahim tercihlerini değiştiremeyeceğimi anladığımdan, iktidar umudu da hedefi de bulunmayan’ Diyen, Emine Ülker Tarhan…

‘Anadili öğrenmek haktır. Ancak anadilde eğitim siyasal haklar kapsamındadır. Başörtüsü uygulamasının kamu kurumları ve mecliste serbestleştirilmesinin yasal zemini yoktur. Başbakanın 'örtünmek dinimizin emridir'… Başbakan bir din adamı gibi davranarak açıklamalarda bulunması kabul edilemez. Bu ne cehalettir'… Diyen, Prof. Dr. Birgül Ayman Güler…

'Türkiye'de bu düzene karşı yüzde 35'lik kesimin yüzde 25'i CHP'de. Bölünerek, ayrılarak bir yere varmamız mümkün değil. Günümüz bölünme, ayrılma dönemi değil. Nasıl AKP, Paralel ile bir araya geldi. Bizimde bir araya gelmemiz gerek. Buradaki arkadaşları yalnız bırakmayacağım Hep beraber bu oyunu bozacağız. Bu sindirme, bezdirme, 'ağzını açma' demenin politikasını bozacağız’… Diyen, Hukuk Profesörü Süheyl Batum…

Ve iktidar payandası…

‘Ellerinden iktidara payanda olmaktan başka hiçbir şey gelmeyen MHP. İş yapmış olmak için, Osmanlı Türkçesi’nin okullarda zorunlu ders olarak okutulması için Ankara Milletvekili Prof. Dr. Özcan Yeniçeri aracılığıyla TBMM’ye kanun teklifi veriyor… Ankara Milletvekili Prof. Dr. Özcan Yeniçeri ‘Osmanlıca’nın’ ortaöğretimde zorunlu ders olmasını istiyor. Buda farklı merkezden ülkenin kuşatılma harekâtıdır.

YCHP Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün, tırnağı dahi olamazsınız…

Türkiye Cumhuriyetinin banisi ulu önder Atatürk, tam manasıyla devir hatta çağ yaratmış büyük tarihî şahsiyetlerin başında gelir. O millî kurtuluşu sağlayan eşsiz bir lider, savaş meydanlarında üstün bir komutan, siyaset alanında devlet kuran uzak görüşlü realist ve seçkin bir devlet adamı, fakat hepsinden önemlisi ulusunu ortaçağın skolastik düşünce karanlığından, çağdaş uygarlığa çekip sürükleyerek çığır açan büyük bir inkılâpçıdır. O savaşında, barışında efendisi, tüm çağların şövalyesidir.

#
Yorumlar (1)
Ahmet Serdar
30.10.2023 12:28
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.