grandpashabet giriş grandpashabet sinavmerkezi.org bahis siteleri

Neşet Ertaş Kabri Başında Dualarla Anıldı

Büyük Ozan Neşet Ertaş, vefatının 11. yıldönümünde Kırşehir'de kabri başında anıldı.

Gündem Yayın: 25 Eylül 2023 - Pazartesi - Güncelleme: 25.09.2023 23:01:00
Editör -
Okuma Süresi: 3 dk.
Google News

25 Eylül 2023 yılında aramızdan ayrılan Türk Ozanlık Geleneğinin en büyük temsilcilerinden olan Neşet Ertaş, vefatının 11. yıldönümünde kabri başında anıldı.

 

 

Kabri başında dualarla anılan Neşet Ertaş'ın oğlu Hüseyin Ertaş, '' Bizim acımız hala taze hep taze.Babamızın deyimiyle hepimiz yolcuyuz, Allah'ın misafirleriyiz.Misafir bir yere geldiği zaman bir sofra açılır yenilir içilir, vakti gelince misafir gider derdi.Geride kalanların yarası bir süre kanar, kabuk bağlar, kurur, çektiği acıya göre izi kalır.Biz ailesi olarak her türküsü çalındığında, kim çalarsa çalsın babamızın dedemizin sesini duyuyoruz.Öte yandan bazı halden anlamaz, sözden anlamaz, hal bilmezler tarafından yaramız daha da deşiliyor.Biz ailemiz ve büyüklerimiz adına; buraya gelip, gelemeyen tüm halkımıza ve halkımzın temsilcilerine, devlet büyüklerimize ve bize destek veren herkese saygılarımla teşekkür ediyorum'' ifadelerini kullandı.

 

 

Kırşehir Belediye Başkanı Selahattin Ekicioğlu da yaptığı açıklamada, ''Bozkırın tezenesi Neşet Ertaş'ın aramızdan ayrılışının 11. yıldönümünde buradayız.Neşet Ertaş'ın kültürel ve tarihsel açıdan önemli bir yeri var.Anma programını ailenin istediği şekilde düzenledik.Meydanda konser istemediler.Onların istediği şekilde 16'da başlayacak etkinliklerimiz saat 22:00'ye kadar devam edecek.Türk Halk Müziğine önemli eserler bırakmış, tarihler boyunca söylenecek Pir Sultan Abdallar ve ve Yunus Emreler gibi anılacak bir ozanımız.Aileden gelen bir gelenek var. Babası Muharrem Ertaş'tan, Çekiç Ali'den , Hacı Taşan'dan aldığı kültürü bu kuşaklara taşımış.Biz de bu kültürü gelecek kuşaklara hep birlikte taşıyacağız'' dedi.

 

 

Neşet Ertaş'ın ailesi daha sonra Kırşehir Belediyesi tarafından yapımı tamamlanan ve Bağbaşı Mezarlığı yanında bulunan Muharrem Ertaş Kültür evini ziyaret ettiler.Hüseyin Ertaş,kültür evinin çok güzel olduğunu belirterek Kırşehir Belediyesi'ne böyle bir eseri kazandırdığı için teşekkür etti.

#
Video
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.