grandpashabet giriş grandpashabet sinavmerkezi.org bahis siteleri

Migros Kırşehir'de 800 Milyon TL'lik Ges Kuracak

Kırşehir’in Merkez ilçesi sınırları içinde 29 MW kurulu gücünde lisanssız Güneş Enerji Santrali (GES) kurulacak. Santralde üretilen elektrik Migros’un elektrik tüketimiyle mahsuplaşacak.

Ekonomi Yayın: 17 Ocak 2024 - Çarşamba - Güncelleme: 17.01.2024 21:00:00
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
Google News

Migros Ticaret A.Ş.tarafından Kırşehir ili, Merkez ilçesi, Karıncalı Köyü sınırları içinde toplam 321.649,03 m2 yüzölçümlü tapulu alanda 28,7 MW kurulu gücünde Lisanssız Migros Arzu Güneş Enerji Santrali (GES) kurulması planlanıyor. 

Yaklaşık 796,4 milyon TL değerindeki Proje ile kurulacak santralde 64 bin 974 adet tek kristalli yapıda, fotovoltaik paneller yerleştirilerek güneş enerjisinden elektrik enerjisi elde edilecek. Santralde 64.974 adet olmak üzere her biri 575 Watt’lık fotovoltaik panel ve 350 kW gücünde 82 adet evirici kullanılacak. Güneş enerji santralinde kullanılacak olan güneş panellerinin ekonomik ömrü 25 yıl olarak tahmin ediliyor.

Santralde üretilecek elektrik, trafo ile yüksek gerilim seviyesine yükseltilecek ve dağıtım şirketine ait en yakın hatlara ( Kırşehir TM-2, 154 KV) saplanma yöntemi ile bağlanarak sisteme aktarılacak. Daha sonra şebekeden faaliyet sahibi Migros tarafından kullanılacak.

Kaynak : Enerji Günlüğü

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.