grandpashabet giriş grandpashabet sinavmerkezi.org bahis siteleri

Kırşehir'de Orman Alanı Maden Sahası Olacak

Kırşehir'de 300 dönümlük orman alanı maden sahası için yok edilecek. Yok edilecek meşe ormanında mermer ve benzeri madenler çıkarılacak.

Gündem Yayın: 20 Aralık 2023 - Çarşamba - Güncelleme: 20.12.2023 22:05:00
Editör -
Okuma Süresi: 3 dk.
Google News

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı Maden ve Petrol İşleri Genel Müdürlüğü, 61 ilde 316 maden sahası için ihale açtığını duyurdu. Maden sahası olacak noktalardan birisi de Kırşehir'in Çiçekdağı İlçesi'ne bağlı Kızılcalı Köyü'ndeki orman arazisi oldu.Resmi gazetede yayınlanan ilana göre Kızılcalı Köyü sınırları içerisinde bulunan ve orman niteliğinde olan alanda maden işletilmesi için ihale açılacak.

1 Şubat 2024 tarihinde düzenlenecek ihale kapsamında 300 dönümlük orman alanında 2-B grubu (Mermer, Traverten, Granit, Andezit, Bazalt gibi blok olarak üretilen taşlar ile dekoratif amaçla kullanılan doğal taşlar) çıkarılmak üzere işletme ihalesi verilecek.Yani orman arazisi mermer ya da benzeri madenlerin çıkarıldığı maden ocağı için yok edilecek.

Maden işletmesi yapılacak alan parsel sorgusunda da orman arazisi olarak görülüyor.ÇED sürecinin nasıl işletildiğine dair herhangi bir bilgi ise yok.Orman varlığı açısından zaten fakir olan Kırşehir'de varolan ormanların da maden ocağı için yok edilmesi büyük tepki çekti.

 

 
#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.