grandpashabet giriş grandpashabet sinavmerkezi.org bahis siteleri

30 Ağustos Zafer Bayramı Kutlamaları Başladı

Türk Milleti'ni Anadolu'dan atmak isteyen emperyalistlere karşı Gazi Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde verilen kurtuluş mücadesinin zaferle sonuçlanmasının 101. yıldönümü olan 30 Ağustos Zafer Bayramı, Kırşehir'de büyük bir coşkuyla kutlanıyor.

Gündem Yayın: 30 Ağustos 2023 - Çarşamba - Güncelleme: 30.08.2023 12:43:00
Editör -
Okuma Süresi: 7 dk.
Google News

1. Dünya Savaşı'nın ardından Mondros Ateşkes anlaşmasıyla Türk Devleti'ni teslim almak isteyen; Sevr anlaşması ile Türk Devleti'nin ve Milleti'nin yok etmek isteyen Emperyalist güçlere karşı Gazi Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde milli mücadele başlatılmıştı.19 Mayıs 1919 tarihinde Samsun'a çıkılmasıyla başlayan kutlu yolculuk, İzmir'de düşmanın denize dökülmesiyle nihayet bulmuştu.Düşman ordusunu söküp atmak için 26 Ağustos'ta başlatılan Büyük Taarruz 5 gün sonra 30 Ağustos tarihinde zaferle sonuçlanmış ve bu zafer Lozan Anlaşmasıyla taçlandırılarak Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin kuruluş tapusunu oluşturmuştu.

 

 

101 yıl önce atalarımızın kazandığı bu kutlu zafer, Tüm yurtta olduğu gibi Kırşehir'de de büyük bir coşukuyla kutlanıyor. 30 Ağustos Zafer Bayramı kutlamaları, Cacabey Meydanındaki Atatürk Anıtına çelenklerin sunulması, Saygı Duruşu ve İstiklal Marşımızın okunması ile başladı.Çelenklerinin sunulmasının ardından Valilik Makamında Tebriklerin Kabulü gerçekleştirildi ve sonrasında kutlama programına geçildi.

 

 

Programa Vali H. Mete Buhara, Belediye Başkanı Selahattin Ekicioğlu, Milletvekilleri Necmettin Erkan ve Metin İlhan, Cumhuriyet Başsavcısı Soner Aygün, Baro Başkanı Av. Onur Çanta, Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Kasım Karahocagil, il protokolü, şehit yakınları, gaziler, siyasi parti ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, daire müdürleri ile vatandaşlar katıldı.

 

 

Valilik önünde Vali H. Mete Buhara ve Belediye Başkanı Selahattin Ekicioğlu’nun törene katılanların ve halkın bayramını kutlaması, Saygı Duruşu ve İstiklal Marşımızın okunmasının ardından Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın 30 Ağustos Zafer Bayramı Mesajı okundu.J. Ütğm. Yunus Turgut tarafından günün anlam ve önemini belirten konuşma ile devam eden program, Mehteran konseri, öğrenciler tarafından şiirlerin okunması ve halk oyunları gösterisi ve son olarak tören geçişi ile sona erdi.

 

 

30 Ağustos Zafer Bayramı Kutlamaları kapsamında saat 20:00'de fener alayı yüyürüşü ile birlikte aynı saatte Leman Sam konseri gerçekleştirilecek.

 

 

BELEDİYE BAŞKANI SELAHATTİN EKİCİOĞLU'NUN 30 AĞUSTOS ZAFER BAYRAMI MESAJI

“30 Ağustos'u yalnız 'askeri bir zafer' olarak tanımlamak mümkün değildir. 30 Ağustos aynı zamanda Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk'ün gençlik yıllarından itibaren kurduğu 'milletin egemenliği' düşü için atılmış en önemli adımlardan biridir.

101 yıl önce Dumlupınar'da yakılan ışık hâlâ yolumuzu ve geleceğimizi aydınlatmaya devam ediyor. Bizler, dün olduğu gibi bugün de hem özgürlük ve bağımsızlığımıza hem de millet egemenliğine aynı inanç ile gönülden bağlılığımızı sürdürüyoruz.

Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk ve arkadaşlarının emaneti olan Cumhuriyetimizi demokrasi ile taçlandırarak, 'millet egemenliği' düşünü eksiksiz şekilde hayata geçireceğimizden kimsenin şüphesi olmasın.

Milletimizin hak ettiği şekilde demokratik, laik ve sosyal hukuk devletinin yaşatılması için var gücümüzle çalışacağız. Cumhuriyetimizin kazanımlarıyla yalnız ülkemiz değil, içinde bulunduğumuz coğrafya da 'barışın güneşi' ile aydınlanacaktır.

Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere, tüm şehitlerimize rahmet diliyor, demokrasi ve özgürlük kahramanlarına şükranlarımı sunarak, 30 Ağustos Zafer Bayramı’nızı en içten dileklerimle kutluyorum.”

 

KIRŞEHİR VALİSİ H. METE BUHARA'NIN 30 AĞUSTOS ZAFER BAYRAMI MESAJI

Aziz Milletimizin, kahraman Türk Ordusu ile bütünleşerek 30 Ağustos 1922’de elde ettiği büyük zaferin 101. yıl dönümünü milletçe büyük bir coşku ve gururla kutluyoruz.

Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün başkomutanlığında başlayan Büyük Taarruz ile kahraman ordumuz, yurdumuzu işgal eden düşmana büyük bir bozgun yaşatarak şanlı tarihimizin en parlak zaferlerinden birisine daha imza atmıştır.

Bu eşsiz zaferle birlikte milletimiz, koşullar ne olursa olsun vatanını canı pahasına koruyacağını, esareti asla kabul etmeyeceğini, bu toprakların ebediyen Türk yurdu olarak kalacağını tüm dünyaya göstermiş ve nihayetinde ilelebet payidar kalacak Türkiye Cumhuriyeti Devleti’ni kurmuştur.

Bugün, dünya milletleri ailesinin şerefli bir üyesi olarak varlığına devam eden ülkemiz, milletinin refahı, huzur ve mutluluğu için sürekli yükselmekte, çağdaş medeniyetler seviyesinin üzerine çıkma gayretini kararlılıkla sürdürmektedir.

Bu vesile ile, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere, İstiklal Mücadelemizin bütün kahramanlarını, ülkemizin ve milletimizin bölünmez bütünlüğü için canlarını feda edan aziz şehitlerimizi ve kahraman gazilerimizi minnet ve şükranla anıyorum.  

Milletimizin ve şanlı ordumuzun, 30 Ağustos Zafer Bayramı’nı içtenlikle kutluyorum.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.