grandpashabet giriş grandpashabet sinavmerkezi.org bahis siteleri

Kırşehir'de tahnit hayvanlar ve ekosistemlerinin yer aldığı Tabiat Müzesi

Kırşehir'de tahnit hayvanlar ve ekosistemlerinin yer aldığı Tabiat Müzesi, ziyaretçilerini bekliyor.

Yaşam Yayın: 27 Aralık 2023 - Çarşamba - Güncelleme: 27.12.2023 21:55:00
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
Google News

Aşıkpaşa Tabiat Parkı girişindeki Tabiat Müzesi'nde keklikten tilkiye, karacadan flamingo ve ördeğe kadar birçok hayvanın yer aldığı ve bunların yaşam alanları olan ekosistemlerin canlandırıldığı müze, görkemiyle bizleri hayran bıraktı.

Doğa Koruma ve Milli Parklar Kırşehir Şube Müdürü Hasan Tezer’e yaptığımız ziyarette Aşıkpaşa Tabiat Parkı içerisinde bulunan, Tabiat Müzesi'nin iç mimari yapısı ve içinde bulunan tahnit hayvanların canlıymış gibi olan görüntüleri taktire şayandır, desek az olur.

Ankara-Kayseri kara yolu üzerindeki Doğa Koruma ve Milli Parklar Müdürlüğü içerisinde yapılan bu güzelliği Kırşehir halkı ve kara yolunda seyahat edenlere hizmet vermeye başlaması şehrimize farkındalık yaratmıştır.

Müzenin içinde tahnit hayvanlardan ekosistemlere kadar çok güzel bir doğal ortam oluşturulduğunu belirten Tezer, "Tabiat Müzesi'ne 7'den 70'e tüm ziyaretçilerimizi bekliyoruz.

Burası Ankara-Kayseri kara yolu üzerinde beş dakika dinlenebileceğiniz, rahat nefes alabileceğiniz, doğadaki hayvanların ve yaşamın numunelerini görebileceğiniz, çocuğuyla, yaşlısıyla genciyle her kesime hitap eden bir ortam. 

Buradaki tahnit hayvanların doğada yaralı bulunduktan sonra tedaviye cevap vermeyerek yaşamını yitirenlerden seçildiğini anlatan Tezer, şöyle devam etti: "Doğada yaralı bulunup da tedavi edilebilenler zaten doğal ortamlarına salınmaktadır. Yaşamını yitiren hayvanların tahnit olarak içlerinin doldurulmasıyla bu tür müzeler oluşturuluyor. dedi.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.