grandpashabet giriş grandpashabet sinavmerkezi.org bahis siteleri

İl Sağlık Müdürü ve Başhekimin çabaları sonuç verdi.

İl Sağlık Müdürü ve Başhekimin çabaları sonuç verdi., Kırşehir Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne 3 ultrasonografi ve 2 Ekokardiyografi cihazı geldi.

Sağlık Yayın: 02 Ocak 2024 - Salı - Güncelleme: 02.01.2024 21:14:00
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
Google News

Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin Koca’nın Kırşehir ziyaretinde sözünü verdiği 3 Ultrason (USG) ve 2 Ekokardiyografi (Eko) Cihazları Kırşehir Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne gönderildi.
Kardiyoloji polikliniği ve Radyoloji polikliniğinde görev yapan doktorlara verilen cihazlar hastaların hizmetine sunuldu.


Ultrason (USG) nedir?
Ses dalgalarının teknoloji ve tıp alanlarında pek çok kullanım alanı mevcuttur. Bunlardan biri olan ultrasonografi, bir tıbbi görüntüleme yöntemi olup ses dalgaları yardımıyla vücudun iç kısmında yer alan doku ve organların genel hatlarıyla görülebilmesini sağlar. Bu uygulama ile insan kulağının algılayabileceğinden çok daha yüksek bir frekansa sahip ses dalgaları vücuda verilerek geri dönüş süreleri hesaplanarak incelenen bölgeye ait bir görüntü çıkartılır. Ultrasonun birçok hastalığın teşhisinde, bazı hastalıkların ise girişimsel yöntemlerle tedavilerinde önemli bir payı mevcuttur.


Ekokardiyografi (Eko) nedir?
Ultrasonik ses dalgalarının kullanıldığı ekokardiyografi (EKO) , kalbin işlevi hakkında bilgi edinmemizi sağlayan bir tanı yöntemidir. Bu tanı yönteminde kalp ve çevresinde bulunan damarlar görüntülenir.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.