grandpashabet giriş grandpashabet sinavmerkezi.org bahis siteleri

Seyfe Gölü için kapsamlı koruma projesi

Flamingoların eşsiz yuvası Seyfe Gölü

Gündem Yayın: 27 Ocak 2024 - Cumartesi - Güncelleme: 27.01.2024 23:50:00
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
Google News

Seyfe Gölü, su kuşlarının yaşam alanı olarak sadece Türkiye'nin değil, dünyanın da dikkatini çeken önemli sulak alanları arasında yer alıyor. Dünya genelindeki en büyük flamingo topluluklarından birine (320 bin adet) ev sahipliği yapan bu göl, sonbaharda yüz binlerce ördeğe de konaklama imkanı sunuyor. Flamingoların dansı ve gökyüzünü renklendiren kuş sürüleriyle Seyfe Gölü, doğa severler için vazgeçilmez bir güzellik sunuyor.

Yağışların azalmasıyla birlikte birçok bölgede yaşanan su sıkıntısı, Seyfe Gölü'nün geleceğini de tehlikeye atıyor. Bu durum, flamingoların ve diğer su kuşlarının yaşam alanını olumsuz etkileyerek, bu eşsiz ekosistemin korunmasını zorunlu kılıyor.

CHP Mucur Belediye Başkan adayı  Meryem Fıkırkoca'dan Kapsamlı Proje Sözü

CHP Mucur Belediye Başkan adayı  Meryem Fıkırkoca, Seyfe Gölü'nün kurumasını önlemek adına kapsamlı ve büyük bir projenin başlatılacağını ifade etti. Doğal yaşamın korunması ve su kaynaklarının sürdürülebilirliği için bu projeye öncelik tanınacağını belirten Başkan adayı Fıkırkoca, Seyfe Gölü'nün geleceğini güvence altına alacak adımların atılacağını vurguladı.

 
#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.