grandpashabet giriş grandpashabet sinavmerkezi.org bahis siteleri

TIBBİ ONKOLOG HEKİMİ HASTA KABULÜNE BAŞLAMIŞTIR

İl Sağlık Müdürlüğümüze bağlı Kırşehir Eğitim ve Araştırma Hastanemiz bünyesinde Tıbbi Onkolog Uzman Doktor Mehmet Fatih Özbay, göreve başladı.

Sağlık Yayın: 28 Kasım 2023 - Salı - Güncelleme: 28.11.2023 23:02:00
Editör -
Okuma Süresi: 3 dk.
Google News
 
İl Sağlık Müdürlüğümüze bağlı Kırşehir Eğitim ve Araştırma Hastanemiz bünyesinde Tıbbi Onkolog Uzman Doktor Mehmet Fatih Özbay, göreve başladı.
Antalya Akdeniz Üniversitesi Tıp Fakültesi’ndeki eğitimini tamamlayarak hastanemizde göreve başlayan Uzm. Dr. Mehmet Fatih Özbay, Ek Bina Dâhiliye Bölümü içinde hizmet veriyor.
Medikal Onkoloji (Tıbbi Onkoloji) Nedir?
Onkolojinin alt dallarından olan medikal onkoloji bir diğer adıyla tıbbi onkoloji kanserin ilaçla tedavisi ile ilgilenen bilim dalıdır. Ancak medikal onkologlar kanserin sadece tedavisi ile değil aynı zamanda erken dönemde tanısının konulması ve korunma yollarıyla da ilgilenir. Medikal onkolojinin ilgi alanına giren hastalıklar, medikal onkolojide kullanılan tedavi yöntemleri gibi medikal onkoloji ile ilgili merak edilenleri yazının devamında bulabilirsiniz.
Medikal Onkolojinin Bölümü Nedir?
Tıbbi (Medikal) Onkoloji Kliniği’nde kanser tanı ve tedavisi medikal onkoloji uzman kadrosu tarafından yürütülmektedir. Kanser hastalığında erken tanı ve tedavi oldukça önemlidir. Bazı durumlarda herhangi bir belirti olmamasına rağmen rutin kontroller sayesinde kanser fark edilebilir. Sizde de ani kilo kaybı, halsizlik, sebepsiz ağrı, ele gelen kitle gibi şikâyetleriniz varsa veya aileniz kanser öyküsü bulunuyorsa alanında uzman bir doktordan randevu almayı ve kontrollerinizi yaptırmayı ihmal etmeyin.
Medikal Onkoloji Hangi Hastalıklara Bakar?
Kanser, vücudun herhangi bir yerindeki hücrelerin kontrolsüz biçimde çoğalması sonucunda ortaya çıkan bir sağlık problemidir. Kanserin türüne göre belirtileri ve tedavi yöntemleri değişiklik gösterir. Medikal onkoloji alanında uzmanlaşmış onkologlar kanser türlerine ve hastanın ihtiyacına uygun tedavi planı hazırlar. Medikal onkoloji alanına giren başlıca hastalıklar şu şekildedir:
Lenfoma, lösemi, multipl myelom gibi hematolojik kanserler,
Meme kanseri,
Beyin kanseri,
Akciğer, mide, kolon kanseri gibi kanser çeşitleri
Bunlar gibi daha pek çok kanser çeşidi medikal onkolojinin ilgi alanına girer. Medikal onkologlar kanser şüphesi bulunan veya kanser tanısı alan hastaların genellikle ilk başvurdukları uzmanlardır. Ancak gerekli olması halinde medikal onkoloji uzmanları kanserin tedavisinde multidisipliner bir yaklaşımla onkolojinin diğer alt dallarıyla da işbirliği yaparlar. Medikal onkoloji uzmanları kanser tedavisi ile olduğu kadar tedavi sonrası süreçle de yakından ilgilenirler.
Medikal Onkoloji Tedavisi Nedir?
Medikal onkoloji denildiğinde ilk akla gelen kemoterapi, radyoterapi ve immünoterapi gibi tedavi yöntemleridir. Bununla birlikte medikal onkolojinin uzmanlık alanı içerisinde ağrı tedavisi, semptomatik tedavi, beslenme ve diyet desteği, psikolojik tedavi ve destek gibi hizmetler de yer alır. Medikal onkoloji kapsamına giren tedavi yaklaşımlarından bazıları kemoterapi, immünoterapi, ağrı tedavisi, semptomatik tedavi, beslenme ve diyet, psikolojik tedavi ve destektir.
#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.