grandpashabet giriş grandpashabet sinavmerkezi.org bahis siteleri

Kırşehir'de Kardeşini Miras Yüzünden Öldüren Sanığa Haksız Tahrik İndirimi

Kırşehirde miras yüzünden tartıştığı kardeşini katleden sanığa verilen müebbet hapis cezası,haksız tahrik indirimi uygulanması için bozuldu.Kendisine küfür edildiğini belirten Hacı Fahri Aydoğana haksız tahrik indirimi uygulanarak cezası 24 yıla düşürüldü

Gündem Yayın: 14 Ocak 2024 - Pazar - Güncelleme: 14.01.2024 19:38:00
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
Google News

Olay yaklaşık 2,5 yıl önce Kaman'da meydana gelmişti.Babalarından kalan ev için tartışmaya başlayan Vahdettin Aydoğan (52) ve Hacı Fahri Aydoğan (55) bir süre sonra kavga etmeye başladı.Tam bu sırada yanında getirdiği silah ile kardeşi Vahdettin Aydoğan'ı burarak öldüren Hacı Fahri Aydoğan, tutuklandı ve hakkında kasten adam öldürme suçundan dava açıldı.Kırşehir'de görülen davadan 1 yıl sonra karar çıktı ve Ağır ceza mahkemesi, Hacı Fahri Aydoğan'ı , kardeşini kasten öldürdüğü gerekçesiyle müebbet hapis cezasına çarptırdı.

DOSYA TEKRAR KIRŞEHİR'E GÖNDERİLDİ

Kardeşinin kendisine küfrettiğini ve haksız tahrik altında suç fiilini gerçekleştirdiğini ileri süren Hacı Fahri Aydoğan, avukatı aracılığıyla karara itiraz etti.Önce Bölge Mahkemesi'ne giden karar onaylandı ancakdosya daha sonra Yargıtay'a taşındı.Yargıtay 1. ceza dairesi , suçun küfür nedeniyle haksız tahrik altında işlendiğine kanaat getirerek, dosyayı bozdu ve Kırşehir'e gönderdi.

CEZASI 24 YILA DÜŞÜRÜLDÜ

Kırşehir'de tekrar yargılanmasına başlanan Hacı Fahri Aydoğan için Ağır ceza mahkemesinde gerçekleşen duruşmada pişman olduğunu söyleyen Hacı Fahri Aydoğan, "Babamdan kalan ev nedeniyle tartıştık. Kardeşime, 'Evi ya sen al ya da ben alayım. Bunca zaman geçti, dost var, düşman var. Sıkıntı yaşamayalım' dedim. 'Ne dostu ne düşmanıymış' diyerek bana küfretti. Evin etrafına tel çekeceğini söyledi. 'Geleni de topuğundan vururum' diyerek tehdit etti. Küfredince kendimi kaybettim, sonrasını hatırlamıyorum. Pişmanım" dedi.Mahkeme başkanı Hacı Fahri Aydoğan'ı kasten adam öldürme suçundan müebbet hapis cezasına çarptırdı, daha sonra ise söz konusu fiilin haksız tahrik altında işlendiğine hükmedilerek ceza 24 yıla düşürüldü.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.