grandpashabet giriş grandpashabet sinavmerkezi.org bahis siteleri

WHİRLPOOL YENİ ÜNİTELERİ VE CİHAZLARI HİZMETE GİRDİ!

Kırşehir Eğitim ve Araştırma Hastanemize bağlı olarak 150 yatak kapasiteli Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Merkezimizde son teknoloji ile donatılmış cihazlarla tedavi devam ediyor.

Sağlık Yayın: 08 Haziran 2023 - Perşembe - Güncelleme: 08.06.2023 00:41:00
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
Google News
 

-+

          Bölge halkına yataklı ve ayaktan tedavi uygulayan Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Merkezimizde Whirlpool (Girdap banyosu) cihazları ve yeni üniteleri vatandaşın kullanımına açıldı.
          Konuyla ilgili açıklama yapan Kırşehir Eğitim ve Araştırma Hastanemiz Başhekimi Prof. Dr. Ali Güneş, Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Merkezinin son teknoloji ile donatılarak vatandaşın sağlığı için çalıştıklarını belirtti.

 

          Vatandaşın hizmetine sunulan Whirlpool (Girdap banyosu) cihazları ile ilgili bilgiler veren Başhekim Güneş, “Whirlpool hızla sirkülasyonu sağlanan suyun içine ekstremitelerin (kol,el,bacak,ayak) batırıldığı lokal banyolardır. Tedavide ısıdan olduğu kadar basınçlı suyun uyarıcı etkisinden ve hidrostatik basıncından yararlanılır.
Etkileri:
1. Kas spazmını azaltıp, eklem ağrılarını azaltır.
2. Deri reseptörlerine mekanik etki oluşturarak, sedatif ve analjezik etki meydana getirir. (zıt irritasyon etkisiyle)
3. Vazodilatasyon oluşur, lokal arterial ve venöz dolaşım gelişir.
4. Kırıklardan ve burkulmalardan sonra oluşan adezyonları yok eder, skar dokuları yumuşatır.
5. Yaraları temizler, iyileşmeyi hızlandırır.
6. Mekanik etkisiyle ölü dokuları ve iltihabı temizler.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.